Xbox Play Anywhere-beginnersgids

Inhoudsopgave:

Xbox Play Anywhere-beginnersgids
Xbox Play Anywhere-beginnersgids
Anonim

Xbox Play Anywhere is een speciaal label dat wordt gegeven aan geselecteerde videogames die zijn uitgebracht op Microsoft's Xbox One-console en Windows 10-pc's. Als je een game koopt met het Xbox Play Anywhere-label op Xbox One, wordt deze gratis ontgrendeld op Windows 10-apparaten en vice versa.

Alle titels met deze branding ondersteunen ook veel populaire Xbox-netwerkfuncties die gebruikelijk zijn bij reguliere Xbox One-consolegames zoals Xbox Achievements en gratis cloudopslag.

Bottom Line

Ja, dat kan. Elke keer dat je je game speelt, wordt de voortgang opgeslagen op het Xbox-netwerk, dat cloudgebaseerd is. Dat betekent dat, ongeacht waar je een game speelt, je altijd opnieuw kunt beginnen met spelen vanaf dezelfde plek in de game op een ander apparaat. Al je saves, game-add-ons en prestaties gaan waar je heen gaat.

Moet ik games kopen op Windows 10 of Xbox One?

Het maakt niet uit. Alle Xbox Play Anywhere-videogames ondersteunen volledige cross-buy-functionaliteit, wat betekent dat als iemand een Xbox Play Anywhere-game op zijn Xbox One-console koopt, hij automatisch de Windows 10-versie gratis krijgt. Ze moeten echter hetzelfde Microsoft/Xbox-account gebruiken op zowel hun console als pc.

Het omgekeerde geldt voor degenen die een titel kopen op hun Windows 10-apparaat in de Windows Store-app. Er zijn geen extra stappen nodig naast het kopen van de game, en het maakt niet uit op welk apparaat je de aankoop doet.

Een Xbox Play Anywhere-videogame spotten

Hoewel alle Xbox Play Anywhere-games Xbox-netwerkfuncties ondersteunen, zoals leaderboards, vrienden, Xbox-prestaties en cloudopslag, ondersteunen niet alle games met de Xbox-branding Xbox Play Anywhere.

Image
Image

Games die Xbox-netwerkfuncties ondersteunen, zijn te herkennen aan het Xbox Play Anywhere-pictogram. Hierop staan meestal de woorden Xbox-netwerk, Xbox 360 of Xbox One geschreven. Games met Xbox 360 en Xbox One die op hun grafische kaart zijn geschreven, zijn beschikbaar op hun respectievelijke consoles, terwijl games die het Xbox Live-label gebruiken, te vinden zijn op Windows 10-apparaten.

Xbox Play Anywhere-functionaliteit wordt vermeld in de beschrijving van de videogame in de digitale etalage, meestal in de buurt van de titel en onder het kopje 'Manieren waarop je kunt spelen'.

Bottom Line

De voordelen van cross-buy van Xbox Play Anywhere-titels gelden alleen voor de digitale versies van de games. Als u bijvoorbeeld de digitale versie van ReCore op Xbox One koopt, wordt de Windows 10-versie gratis ontgrendeld, maar de fysieke schijfversie van ReCore voor Xbox One niet.

Werken Xbox Play Anywhere-games op alle pc's?

Als je games koopt met het Xbox Play Anywhere-label, moet je twee dingen controleren: het besturingssysteem van je pc en het hardwareprofiel.

Xbox Play Anywhere werkt alleen op pc's met Windows 10. Dus naast de extra beveiligingsvoordelen van het upgraden van uw apparaat, zorgt het installeren van Windows 10 voor een betere spelervaring.

Het tweede waar u rekening mee moet houden, is uw hardwarecompatibiliteit met het spel. Veel games hebben bepaalde geheugen- en processorvereisten. Gelukkig testen de officiële gamevermeldingen in de Windows Store-app in Windows 10 automatisch een apparaat op compatibiliteit. Deze test is te vinden onder het Features deel van een lijst en wordt gevisualiseerd door groene vinkjes en rode kruisjes om aan te geven of het spel goed zal werken.

Als er groene vinkjes staan naast alle items onder Systeemvereisten, dan ben je klaar om te gaan. Als u meerdere rode kruisen te zien krijgt, of als u de melding krijgt: "Uw apparaat moet aan alle minimumvereisten voldoen om dit product te openen", dan moet u mogelijk een krachtigere computer kopen.

Houd er rekening mee dat alle games anders zijn en dat sommige niet op je huidige computer kunnen worden uitgevoerd, andere wel.

5 Xbox Speel overal games om te proberen

Het aantal videogames dat Xbox Play Anywhere ondersteunt, blijft regelmatig toenemen. Hier zijn vijf titels om je op weg te helpen, of je nu op Xbox One of Windows 10 speelt.

  • Killer Instinct: Killer Instinct is een reboot van het populaire vechtspel uit de jaren 90 met dezelfde naam. Deze game is gratis te downloaden en te spelen, maar personages moeten worden gekocht voordat ze speelbaar worden. Er is één gratis personage om te spelen dat wekelijks roteert in de reguliere versie van het spel. Er zijn verschillende bundels te koop, die worden geleverd met een verscheidenheid aan karakters. Killer Instinct kan als te gewelddadig worden beschouwd voor jongere spelers, maar tieners en ouder zouden in orde moeten zijn.
  • ReCore: dit door vrouwen geleide avonturenspel biedt een goede mix van actie en het oplossen van puzzels die de meeste gamers bezig moet houden. ReCore was een van de eerste Xbox Play Anywhere-videogames en is gemaakt door dezelfde maker van Metroid Prime, Keiji Inafune.
  • Forza Horizon 3: Forza Horizon 3, verreweg een van de meest visueel indrukwekkende racegames ooit gemaakt, neemt de autofranchise in de open wereld mee naar Australië en verkent de verschillende locaties van het land, inclusief het strand, de bush, de outback en steden. Deze game is ideaal voor elke leeftijdsgroep, hoewel volwassenen de aandacht voor detail van de titel meer zullen waarderen dan jonge spelers.
  • Voodoo Vince: Remastered: Voodoo Vince is een 3D-platformgame die voor het eerst werd uitgebracht op de originele Xbox-console in 2003 en nu is geremasterd voor een modernere ervaring. Deze titel zal fans van de 3D Super Mario Bros-spellen aanspreken.
  • A Walk in the Dark: deze 2D-platformgame heeft een uniek artistiek ontwerp dat hem onderscheidt van rivalen en geeft hem een voorsprong die andere games in het genre missen. Fans van de traditionele Super Mario Bros- en Rayman-spellen zullen veel plezier beleven aan dit spel.

Aanbevolen: