Hoe Demetrius Gray een technisch bedrijf bouwde om huiseigenaren te helpen

Inhoudsopgave:

Hoe Demetrius Gray een technisch bedrijf bouwde om huiseigenaren te helpen
Hoe Demetrius Gray een technisch bedrijf bouwde om huiseigenaren te helpen
Anonim

Als ondernemer van de derde generatie werd Demetrius Gray altijd klaargestoomd om een bedrijf te leiden. Hij wist gewoon niet dat het een tech startup zou zijn.

Image
Image

Gray is de mede-oprichter en CEO van WeatherCheck, ontwikkelaar van een online platform dat wordt gebruikt om woningen te controleren op schade veroorzaakt door hagel en andere grote weersomstandigheden. Hij lanceerde het bedrijf 3 1/2 jaar geleden, nadat hij in een operationele rol had gewerkt bij een dakdekkersbedrijf dat gespecialiseerd is in verzekeringsgerelateerde schade.

"Ik zag dat er een echte uitdaging was voor polishouders die niet begrepen wat er aan de hand was toen weersomstandigheden hen beïnvloedden", vertelde Gray in een telefonisch interview aan Lifewire."Toen ik dat inzicht zag, dacht ik: misschien kan ik technologie gebruiken om een aantal van deze problemen op te lossen."

Gray zei dat hij op zijn grootvader en overgrootvader leek, die ook ondernemers waren die in verschillende sectoren werkten. Zijn familie leerde hem vanaf zijn jeugd veel lessen over het starten van zijn eigen bedrijf.

Snelle feiten

Name: Demetrius Gray

Leeftijd: 33

Van: West-Kentucky

Favoriete game: Snake.io, dat hij alleen op commerciële vluchten speelt.

Belangrijkste citaat of motto waar hij naar leeft: "Laat je nooit leiden door angst."

Hoe WeatherCheck werkt

Het WeatherCheck-platform doet drie dingen:

  • Het vindt en rapporteert schadelijke weersomstandigheden.
  • Het financiert claims om reparaties sneller uit te voeren voor polishouders.
  • Het helpt reparaties te vergemakkelijken door het wederopbouwproces te begeleiden.

Gray zei dat hij klanten naadloos kan bedienen, omdat veel stappen die nodig zijn om tot de reparatiefase te komen, al ingebakken zijn in het proces voor het indienen van claims. Zijn primaire focus ligt op het versnellen van schadeherstel om huiseigenaren te helpen weer normaal te worden.

"Waar de gemiddelde claimtijd in de Verenigde Staten ongeveer 45 dagen duurt, kunnen we dat verkorten tot zeven tot tien dagen, zodat mensen weer normaal kunnen leven", zei hij. "Er is veel technologie die helpt voorspellen wat die volgende stappen zijn."

Image
Image

WeatherCheck's technologie is een robuust platform dat voorspellingsmodellen creëert die de waarschijnlijkheid van schade aan eigendommen laten zien.

Hij zei dat de tech-stack van het platform de klok rond elke weersgebeurtenis in de gaten houdt die in de continentale VS plaatsvindt. Dat omvat het bewaken van ongeveer 80 tot 100 miljoen adressen en infrastructuren in het hele land.

WeatherCheck's interface is duidelijk voor gebruikers. Consumenten kunnen hun thuisadres typen op de website van het bedrijf, een lijst bekijken van belangrijke weersomstandigheden die in het verleden van invloed kunnen zijn geweest op hun eigendom, en vervolgens gratis waarschuwingen inschakelen voor toekomstige gebeurtenissen.

Zodra een gebeurtenis heeft plaatsgevonden, start WeatherCheck het communicatieproces met gebruikers om claims te vergemakkelijken en bronnen te delen.

"Wat geweldig was, is dat we een heel team van mensen hebben die daar zitten te wachten om de berichten van mensen aan te nemen," zei Gray.

Waar de gemiddelde claimtijd in de Verenigde Staten ongeveer 45 dagen duurt, kunnen we dat verkorten tot zeven tot tien dagen, zodat mensen weer normaal kunnen leven.

"Tijdens de bosbranden vroegen sommige van onze gebruikers in Noord-Californië zich bijvoorbeeld af waar de dichtstbijzijnde schuilplaatsen waren. Al die dingen die anders ongelooflijk stressvol zouden zijn om erachter te komen, nu heb je iemand in je telefoon, optreden als een hulpbron."

WeatherCheck heeft algemene managers en medewerkers in elke markt die de gebruikers van het bedrijf ondersteunen. Aan de softwarekant van het bedrijf leidt Gray een groep van 11 medewerkers.

Een draaipunt veranderde in een nieuw bedrijf

De claimbeheercomponent van WeatherCheck kwam als gevolg van het feit dat het bedrijf vorig jaar een spil maakte vanwege de pandemie, evenals een hele reeks schadelijke weersomstandigheden in 2020.

"Oorspronkelijk waren we bezig met het verkopen van gegevens aan verzekeringsmaatschappijen," zei hij. "Sindsdien verdubbelen we de schadebeheercomponent van ons bedrijf en zien daar een toekomst."

Wat betreft de groei van dit nieuwe deel van het bedrijf, zei Gray dat hij voor uitdagingen stond, maar geen enkele die anders was dan welke andere oprichter van minderheidstechnologie dan ook.

Image
Image

"Ik denk niet dat mijn uitdagingen atypisch waren voor die van iemand anders," zei hij."Geld inzamelen is moeilijk, net als het vinden van klanten. Ik denk dat we een concurrentievoordeel hebben gehad omdat we uit de industrie kwamen, en wetend welk product we aan het bouwen zijn, heeft ons op veel manieren een voorsprong gegeven."

Gray zei dat WeatherCheck vorig jaar de meeste van zijn beweringen deed in Noord- en Zuid-Carolina, maar dat hij op zoek is naar meer markten. Dit jaar rolt het bedrijf zijn diensten uit in de regio Dallas-Fort Worth, evenals in Denver en Chicago. Gray zei dat hij dit jaar op zoek is naar vijf tot tien teamleden in elk gebied.

Afkomstig van Y Combinator's winter 2019-cohort, waar hij $ 150.000 aan startkapitaal ophaalde, heeft Gray sindsdien investeringen veiliggesteld van verschillende durfkapitaalbedrijven, waaronder Anorak Ventures en Dragon Capital. Hij zei dat hij van plan is zich de komende maanden te concentreren op het binnenhalen van meer groot risicokapitaal.

"Het proefschrift moet blijven groeien. We hebben het geluk dat we een zeer sterk bedrijfsmodel hebben", zei hij. "Waar we naar op zoek zijn, zijn die groeimomenten die heel duidelijk zijn en waar investeerders achter kunnen lopen. We hebben daar wat werk te doen."

Aanbevolen: