Netwerkdetectie in- of uitschakelen in Windows 10

Inhoudsopgave:

Netwerkdetectie in- of uitschakelen in Windows 10
Netwerkdetectie in- of uitschakelen in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Toggle aan/uit: Netwerk en internet > Netwerkcentrum > Wijzig geavanceerde instellingen voor delenin de app Windows 10 Instellingen.
  • De netwerkdetectie-instellingen van Windows 10 kunnen uw computer zichtbaar of onzichtbaar maken voor andere apparaten.
  • Deze zelfde instellingen maken ook andere apparaten vindbaar door uw computer.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u netwerkdetectie inschakelt op een Windows 10-desktopcomputer, laptop of een twee-in-één-apparaat zoals een Microsoft Surface. U kunt deze instructies ook gebruiken om te controleren of netwerkdetectie aan of uit staat of dat u vermoedt dat bepaalde instellingen recentelijk zijn gewijzigd.

Hoe Windows 10 Network Discovery in of uit te schakelen

De netwerkdetectie-instellingen van Windows 10 kunnen waar en wanneer je maar wilt zo vaak als je wilt worden in- of uitgeschakeld. Hier leest u hoe u de instellingen voor netwerkdetectie van Windows 10 kunt vinden en deze kunt gebruiken om uw apparaat onzichtbaar of zichtbaar te maken voor andere netwerkcomputers.

  1. Open het Windows 10 Action Center vanuit de rechterbenedenhoek van het scherm en klik op Expand.

    Image
    Image
  2. Selecteer Netwerk.

    Image
    Image
  3. Selecteer Netwerk- en internetinstellingen.

    Image
    Image
  4. Scroll een beetje naar beneden en klik op Netwerkcentrum.

    Image
    Image
  5. Het Configuratiescherm van Windows 10 zou nu moeten openen met een verscheidenheid aan opties voor netwerkbeveiliging. Klik op Wijzig geavanceerde instellingen voor delen in het linkermenu.

    Image
    Image
  6. Zorg ervoor dat Netwerkdetectie inschakelen is aangevinkt als u netwerkdetectie op uw Windows 10-apparaat wilt inschakelen. Als u netwerkdetectie wilt uitschakelen, klikt u op de stip naast Netwerkdetectie uitschakelen.

    Image
    Image

    Terwijl je hier bent, kun je het delen van bestanden en printers ook in- of uitschakelen.

  7. Als u klaar bent, klikt u op Wijzigingen opslaan en sluit u het Configuratiescherm en de vensters Instellingen.

    Image
    Image

Wat betekent Windows 10 netwerkdetectie?

Netwerkdetectie verwijst naar het vermogen van uw Windows 10-computer om verbinding te maken met andere apparaten in de buurt en ook door hen gevonden te worden.

Netwerkdetectie inschakelen of inschakelen Windows 10-instellingen betekent dat u uw apparaat vindbaar en aansluitbaar maakt. Als u deze instellingen uit- of uitschakelt, wordt uw computer of laptop in wezen beschermd tegen andere apparaten in de buurt door deze onzichtbaar te maken.

Als u offline wilt werken, hoeft u de instellingen voor netwerkdetectie van Windows 10 helemaal niet te wijzigen. Het enige dat u in dit geval hoeft te doen, is de wifi van uw Windows 10-apparaat uit te schakelen of de vliegtuigmodus in te schakelen.

Meestal hoeft u zich geen zorgen te maken over het inschakelen van netwerkdetectie, omdat Windows 10 automatisch tussen de twee instellingen schakelt, afhankelijk van uw type verbinding en het beschikbare beveiligingsniveau op het netwerk. Het controleren van deze instellingen kan handig zijn als u verbinding probeert te maken met een ander apparaat en dit echter niet als een beschikbare verbindingsoptie kunt zien. Ze kunnen ook de moeite waard zijn om te controleren of iemand anders uw apparaat niet kan vinden, bijvoorbeeld wanneer u probeert een Microsoft Surface op een computer aan te sluiten.

Aanbevolen: