Hoe Microsoft.directx.direct3d.dll-fouten te herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Microsoft.directx.direct3d.dll-fouten te herstellen
Hoe Microsoft.directx.direct3d.dll-fouten te herstellen
Anonim

Microsoft.directx.direct3d.dll-problemen worden op de een of andere manier veroorzaakt door een probleem met Microsoft DirectX.

Het bestand microsoft.directx.direct3d.dll is een van de vele bestanden in de DirectX-softwarecollectie. Aangezien DirectX wordt gebruikt door de meeste op Windows gebaseerde games en geavanceerde grafische programma's, verschijnen DLL-fouten met betrekking tot dit bestand meestal alleen bij gebruik van deze programma's.

Elk besturingssysteem van Microsoft sinds Windows 98 kan worden beïnvloed door microsoft.directx.direct3d.dll en andere DirectX-problemen. Dit omvat Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Microsoft.directx.direct3d.dll Fouten

Image
Image

Er zijn verschillende manieren waarop deze fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

  • Microsoft.directx.direct3d.dll niet gevonden. Opnieuw installeren kan dit helpen oplossen.
  • Het bestand microsoft.directx.direct3d.dll ontbreekt
  • Microsoft.directx.direct3d. DLL niet gevonden
  • Bestand microsoft.directx.direct3d.dll niet gevonden

Het herkennen van de context van de Microsoft.directx.direct3d.dll-fout is een belangrijk onderdeel om te weten hoe het probleem moet worden aangepakt.

Deze foutmeldingen kunnen van toepassing zijn op elk programma dat Microsoft DirectX gebruikt, maar ze worden meestal gezien wanneer een videogame voor het eerst wordt gestart.

Microsoft.directx.direct3d.dll-fouten herstellen

Download dit DLL-bestand niet afzonderlijk van een "DLL-downloadsite". Er zijn verschillende redenen waarom het downloaden van DLL's op die manier nooit een goed idee is. Als je het DLL-bestand al hebt gedownload, verwijder het dan waar je het ook hebt neergezet en ga verder met deze stappen.

  1. Start je computer opnieuw op als je dat nog niet hebt gedaan. De microsoft.directx.direct3d.dll-fout kan een toevalstreffer zijn en een eenvoudige herstart kan deze volledig oplossen.
  2. Installeer de nieuwste versie van Microsoft DirectX. De kans is groot dat het upgraden naar de nieuwste versie de "niet gevonden"-fout zal oplossen.

    Hetzelfde DirectX-installatieprogramma werkt met alle versies van Windows en zal elk ontbrekend DirectX-bestand vervangen.

    Microsoft brengt vaak updates voor DirectX uit zonder het versienummer of de letter bij te werken, dus zorg ervoor dat u de nieuwste versie installeert, zelfs als uw versie technisch hetzelfde is.

  3. Ervan uitgaande dat de nieuwste DirectX-versie van Microsoft de fout niet verhelpt, zoekt u naar een DirectX-installatieprogramma op uw game- of applicatie-dvd of -cd.

    De softwareontwikkelaars zullen soms een kopie van DirectX op de installatieschijf zetten als hun spel of programma het gebruikt. Soms, maar niet vaak, is die versie beter geschikt voor het programma dan de nieuwste versie die beschikbaar is bij Microsoft.

  4. Verwijder de installatie en installeer het spel of softwareprogramma opnieuw. Er is mogelijk iets gebeurd met de bestanden in het programma die werken met microsoft.directx.direct3d.dll en een herinstallatie zou de oplossing kunnen zijn.
  5. Herstel microsoft.directx.direct3d.dll vanuit het nieuwste DirectX-softwarepakket. Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing niet hebben gewerkt om de fout op te lossen, probeer dan het DLL-bestand afzonderlijk uit het downloadbare DirectX-pakket te extraheren.

  6. Update de stuurprogramma's voor uw videokaart. Hoewel dit niet de meest gebruikelijke oplossing is, kan in sommige situaties het bijwerken van de stuurprogramma's voor de videokaart in uw computer dit DirectX-probleem verhelpen.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, gaat u naar Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

Aanbevolen: