Sennheiser CX 400BT Review: eenvoudige oordopjes met indrukwekkende geluidskwaliteit

Inhoudsopgave:

Sennheiser CX 400BT Review: eenvoudige oordopjes met indrukwekkende geluidskwaliteit
Sennheiser CX 400BT Review: eenvoudige oordopjes met indrukwekkende geluidskwaliteit
Anonim

Bottom Line

De CX 400BT's zijn een van de beste geluidservaringen die je kunt vinden in de echte draadloze ruimte, maar de rest van hun functies laten te wensen over.

Sennheiser CX 400BT True Wireless

Image
Image

Sennheiser heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor de volledige recensie.

De Sennheiser CX 400 BT echte draadloze oordopjes zijn een paar oordopjes van een audiogigant die proberen de basis onder de knie te krijgen zonder allerlei toeters en bellen toe te voegen. In een ruimte waar draadloze oordopjes veel functies proberen te onderscheiden - van Qi draadloze oplaadcases tot actieve ruisonderdrukking - is het zeldzaam om iets eenvoudigs te zien. In plaats daarvan houden de CX 400's de kosten laag en bieden ze een rijke, indrukwekkende geluidsweergave die zelfs de hoogste verwachtingen zal imponeren.

Je krijgt veel van de functies die je verwacht, om eerlijk te zijn, inclusief premium Bluetooth-codecs om de uitstekende geluidskwaliteit en een fatsoenlijke, maar niet verbluffende batterijduur te ondersteunen. Maar de naam van het spel hier is schone audio van hoge kwaliteit en ik wilde zien of die beloften waar zouden zijn. Dus lees verder voor mijn praktische recensie waarin wordt onderzocht hoe ze het opnemen tegen hun meer uitgebreide concurrenten.

Ontwerp: Absoluut uniek, maar een beetje boxy

Ik heb Sennheiser nooit gekend als de beste hond in visueel hoofdtelefoonontwerp. Veel van hun professionele studio-oordopjes gaan voor grote, omvangrijke builds in plaats van het slanke, gestroomlijnde uiterlijk van andere concurrenten. De CX 400's zijn gemaakt van mat plastic dat niet overdreven premium aanvoelt, en de buitenrand heeft een glanzende plastic plaat erop met het zilveren Sennheiser-logo.

Het meest prominente aspect van het ontwerp is de vorm. Als je van buitenaf rechtdoor kijkt, hebben de CX 400's een vierkante vorm met afgeronde randen, in tegenstelling tot de rest van de echte draadloze markt die kiest voor ronde of ovale ontwerpen. Hoewel deze vorm de oordopjes een uniek uiterlijk geeft, lijkt het behoorlijk boxy en omvangrijk als je ze in je oren stopt. Het ontwerp heeft ook enkele implicaties voor hoe de oordopjes in je oren rusten, maar dat zal ik bespreken in het gedeelte over comfort.

Image
Image

Zelfs de oplaadcase voor de batterij is behoorlijk vierkant, hoewel de grootte en het profiel redelijk goed aanvoelen. Het belangrijkste punt hier is eenvoud, en niet per se op een goede manier. Als je oordopjes wilt die er duur uitzien, zijn deze het echt niet - wat logisch is, aangezien deze zich aan de goedkopere kant van de Sennheiser-catalogus bevinden.

Comfort: Goed genoeg, maar vereist wat finesse

Ik heb nog een ander paar echte draadloze oordopjes van Sennheiser geprobeerd (de eerste generatie van de Momentum draadloze oordopjes), en de pasvorm en het gevoel van de CX 400s lijkt daar erg op. Het grootste deel van de constructie van de oordopjes zit in de kubusachtige behuizing, met slechts een kleine ronde oordop die uitsteekt. Het is de bedoeling dat u de juiste maat voor het oordopje vindt (er zijn drie maten in de doos inbegrepen) en vertrouwt op de afdichting om het oordopje op zijn plaats te houden. De grotere behuizing is dan lichtjes gevormd om tegen de binnenkant van je oor te rusten.

Image
Image

In het geval van de CX 400s is deze pasvorm niet bepaald perfect omdat het vierkante ontwerp geen vorm heeft die noodzakelijkerwijs bij ieders oren past. Ik geef persoonlijk de voorkeur aan een oordopjes die een secundair grippunt gebruiken (zoals een rubberen vleugel), die hier niet aanwezig is, en als gevolg daarvan voelen deze oordopjes niet erg comfortabel aan om gedurende lange tijd te dragen. Ik heb vaak het gevoel dat ik de oordopjes terug in mijn oren moet drukken, wat in het algemeen niet ideaal is, maar vooral vervelend is omdat deze oordopjes aanraakbedieningen gebruiken waar ik druk om de oordopjes aan te passen. Maar voor sommige oorvormen en -maten kunnen deze prima zijn.

De grotere behuizing is dan lichtjes gevormd om tegen de binnenkant van je oor te rusten. In het geval van de CX 400s is deze pasvorm niet bepaald perfect omdat het vierkante ontwerp geen vorm heeft die noodzakelijkerwijs bij ieders oren past.

Hun minuscule gewicht van 6 gram (per oordopje) maakt ze aangenaam licht, dus als je niet kieskeurig bent over de vorm, zijn de CX 400's geen slechte optie.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: voelt goedkoper aan dan je zou willen

Het gevoel van het plastic dat Sennheiser voor deze oordopjes heeft gekozen, is een beetje moeilijk om mijn hoofd eromheen te wikkelen. Aan de ene kant is er weinig zorg dat deze oordopjes op een zinvolle manier zullen schuren en krassen. Maar aan de andere kant is het een dun, goedkoop aanvoelend plastic dat de behuizing en de meeste behuizingen bedekt. Dit komt de oordopjes ten goede omdat ze lichter zijn dan iets substantieels, maar ik had liever het sportiever aanvoelende Bose-plastic gehad dat je op de QuietComfort- en SoundSport-lijnen vindt.

Sennheiser's Momentum-oordopjes gaan voor een geweven, doekachtige bekleding voor de batterijbehuizing, die een lange weg gaat om het hele pakket er premium uit te laten zien en aanvoelen. Hoewel het deksel van de CX 400-hoes niet gemakkelijk opengaat, heeft hij een bevredigende klik wanneer hij dichtklikt, en de magneten die de oordopjes terug in de hoes zuigen, voelen sterk aan. Dus interactie met de oordopjes voelt passend bij de prijs, hoewel niet overdreven premium. Er is ook geen officiële IP-classificatie, dus je moet niet van plan zijn om deze in zware regen te dragen, maar ik kan me voorstellen dat ze prima werken voor een training.

Geluidskwaliteit: een indrukwekkende markiesfunctie

Het echte opvallende kenmerk van de CX 400s is de geluidskwaliteit die je krijgt, wat niet bepaald verrassend is gezien de bekwaamheid van Sennheiser in deze categorie. Op papier is er veel leuks aan deze oordopjes. Met een bereik van 5 Hz tot 21 kHz is dit een van de breedste frequentieresponsen die ik heb gezien op oordopjes van deze categorie en dit formaat. De iets grotere 7 mm-drivers in elk oordopje zijn speciaal afgesteld door het Sennheiser-team, en ze voelen extreem diep en krachtig aan voor de vormfactor.

Als ik naar deze oordopjes luister, kan ik vol vertrouwen zeggen dat het grootste deel van het geld dat je uitgeeft naar een positieve luisterervaring gaat.

Sennheiser belooft ook minder dan 0,08 procent harmonische vervorming in de stuurprogramma's zelf, wat een stuk beter is dan de meeste andere oordopjes in de categorie (hoewel deze specifieke specificatie sowieso wordt beïnvloed door de aard van Bluetooth-transmissie).

Als ik naar deze oordopjes luister, kan ik vol vertrouwen zeggen dat het grootste deel van het geld dat je uitgeeft naar een positieve luisterervaring gaat. Alle soorten muziek klinkt volkomen natuurlijk, maar heeft een mooie geluidsvloer om op te leven, dus het voelt niet zo vlak aan als soms het geval is bij oordopjes. Gesproken woord is ook mooi en duidelijk, wat zorgt voor een solide podcast- en radio-ervaring. Zelfs de ingebouwde microfoon, die zich alleen op het rechteroor bevindt (en niet eens een groot deel uitmaakt van het marketingmateriaal voor deze oordopjes), zorgt voor een indrukwekkende telefoongesprekservaring. Dit laatste punt is vooral belangrijk wanneer zoveel mensen op afstand werken en videovergaderingen houden.

Image
Image

Over het algemeen zijn deze oordopjes echt een thuis voor geluidskwaliteit, zelfs zonder de extra toeters en bellen zoals actieve ruisonderdrukking of transparantiemodi.

Levensduur van de batterij: solide, maar niets bijzonders

De CX 400's zitten precies in het midden van het batterijbereik; ze bieden noch de beste noch de slechtste levensduur van de batterij. Sennheiser beweert dat je ongeveer 7 uur krijgt op een enkele lading in de oordopjes - een respectabel totaal dat je door je woon-werkverkeer en een volledige werkdag zal helpen - en je kunt 12 of 13 uur extra toevoegen met de batterij in de hoes. Wanneer de beste oordopjes een volledige batterijduur van 25+ uur bieden, maar de slechtste rond de 12 uur in totaal, is deze 20 uur gebruik volkomen redelijk, zij het een beetje flauw.

Om eerlijk te zijn, mijn verwachtingen waren laag, want toen ik onlangs de Sennheiser Momentum-oordopjes beoordeelde, was de verschrikkelijke batterijduur een van de slechtste eigenschappen van de oordopjes. Het is leuk om te zien dat hoewel Sennheiser de behuizing hier aanzienlijk heeft verkleind, ze de levensduur van de batterij hebben verlengd.

Connectiviteit en codecs: alle moderne snufjes

In overeenstemming met de focus op geweldige geluidskwaliteit, ondersteunt de Bluetooth-technologie die in deze oordopjes is verpakt, de ervaring volledig. Het Bluetooth 5.1-protocol is hier de driver van draadloze connectiviteit, wat betekent dat er ondersteuning is voor meerdere apparaten, een solide 10 meter draadloos bereik en een echt solide verbinding in de praktijk. Ik was onder de indruk van hoe onwrikbaar de verbinding aanvoelde, hoewel ik een hapering opmerkte toen ik ze voor het eerst op mijn laptop aansloot. Een snelle herkoppeling (door tegelijkertijd op beide oordopjes te drukken) was voldoende om ze weer verbonden te krijgen.

In overeenstemming met de focus op geweldige geluidskwaliteit, ondersteunt de Bluetooth-technologie in deze oordopjes de ervaring volledig.

Alle standaard headset- en afspeelprofielen zijn hier, inclusief A2DP, HSP en HFP. Als het op codecs aankomt, krijg je ook de standaard en lossless SBC- en AAC-opties, maar als je apparaat dit ondersteunt, is aptX ook een optie. Met deze slimme codec, ontwikkeld door Qualcomm, kan je muziek worden gecomprimeerd en verzonden met minder nadelige gevolgen voor de kwaliteit van het bronbestand en een iets betere latentie. Dit is erg handig als je oordopjes geweldig moeten klinken, omdat het betekent dat meer van je bronmuziek intact is wanneer het je oren bereikt.

Als het op codecs aankomt, krijg je ook de standaard en lossless SBC- en AAC-opties, maar als je apparaat dit ondersteunt, is aptX ook een optie.

Software, bedieningselementen en extra's: een schoon, eenvoudig pakket

Er is hier niet veel om over te praten. De bedieningselementen die beschikbaar zijn op de oordopjes zijn aanraakpanelen op elk oor, met een tik op de rechter oordop om spraakondersteuning op te roepen en een tik op de linker oordop om uw muziek te pauzeren of oproepen te beantwoorden. Je kunt een deel hiervan in de app aanpassen, maar over het algemeen krijg je de verwachte bedieningselementen. Er is één knop op de batterijhouder, maar vreemd genoeg activeert deze de koppelingsmodus niet. Het is in plaats daarvan slechts een indicatorknop om te controleren hoeveel batterij er nog in de hoes zit.

Image
Image

Je krijgt wat meer controle met de Sennheiser Smart Control-app, maar het is een beetje simplistischer dan sommige andere apps die er zijn (ik kijk naar jou Sony). Ik vind het leuk hoe Sennheiser hier met de EQ omgaat, waardoor je een traditionele, op curves gebaseerde grafische EQ en een op een schuifregelaar gebaseerde optie krijgt voor veelzijdigheid. Hoewel ik het geluid van de oordopjes direct uit de doos geweldig vind, is het fijn om de mogelijkheid te hebben om de bas te versterken als je er de voorkeur aan geeft wat zwaarder te zijn. Je kunt ook aanpassen wat tikken op de oordopjes doet en zelfs een modus activeren waarin de oordopjes automatisch een oproep accepteren wanneer je ze uit de case ha alt terwijl je telefoon overgaat.

Bottom Line

Bij een adviesprijs van $200 voelen de kwaliteit en waarde van de oordopjes goed aan. Op het moment van schrijven kunt u echter deals krijgen variërend van $ 149 tot $ 129. Deze prijzen maken de uitstekende geluidskwaliteit des te aantrekkelijker. Om eerlijk te zijn, $ 199 is volkomen redelijk gezien de levensduur van de batterij en de merknaam, maar als je het kunt volhouden, zul je waarschijnlijk een paar dollar besparen. Het zou leuk geweest zijn om iets meer premium materialen in het spel te zien, zoals plastic van hogere kwaliteit, maar dit is een kleine klacht voor een verder solide pakket.

Sennheiser CX 400BT vs. Apple AirPods

Omdat de prijs zo vergelijkbaar is tussen de twee, is de meest natuurlijke vergelijking met de CX 400BT het echte draadloze product waarmee het allemaal begon: Apple Airpods. Je krijgt ook geen actieve ruisonderdrukking, je zult met beide aanraakbedieningen moeten leren, en de connectiviteit is ook goed voor elk. Je krijgt een opmerkelijk betere geluidskwaliteit en een meer aanpasbare pasvorm (dankzij de verwisselbare oordopjes) met de CX 400s, maar de AirPods voelen veel premiumer aan en zullen naadlooser werken met Apple-apparaten.

Een solide maar eenvoudige aanbieding voor oordopjes

De Sennheiser CX 400 BT-oordopjes slagen erin om zowel een echt aantrekkelijk echt draadloos aanbod te zijn als een totaal onopvallend paar oordopjes. Ze doen alle belangrijke dingen goed: solide geluidskwaliteit, fatsoenlijke levensduur van de batterij en alle moderne connectiviteit die u zich maar kunt wensen. Maar er is niets om je druk over te maken. U zult hier geen ANC vinden, en u krijgt ook geen premium look en feel. Maar dat is misschien niet belangrijk voor je, en als je een geweldige geluidskwaliteit belangrijk vindt, dan dragen de CX 400's de indrukwekkende erfenis van Sennheiser heel goed.

Aanbevolen: