Hoe maak je screenshots in Windows 10, 8 en 7

Inhoudsopgave:

Hoe maak je screenshots in Windows 10, 8 en 7
Hoe maak je screenshots in Windows 10, 8 en 7
Anonim

Dit artikel legt uit hoe je schermafbeeldingen maakt in Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Schermafbeeldingen in Windows 10

Als u een screenshot wilt maken in Windows 10, drukt u op Win+ Shift+ S. Deze sneltoets opent een klein uitknipmenu bovenaan het scherm.

Image
Image

Je hebt vier opties voor het type gebied dat je wilt vastleggen:

  • Rechthoekige knip
  • Freeform Snip
  • Venster Knipsel
  • Knip op volledig scherm

Selecteer het soort screenshot dat je wilt maken. Om een Rectangular of Freeform Snip te gebruiken, klikt en sleept u met de muis om het opnamegebied te definiëren. Wanneer u de muisknop loslaat, wordt het gebied opgeslagen op uw klembord.

Als u Window Snip selecteert, wordt het actieve venster dat u selecteert opgeslagen op het klembord.

Als u Snip op volledig scherm selecteert, wordt het hele bureaublad (inclusief eventuele extra aangesloten monitoren) opgeslagen op het klembord.

Met een van de knipsels krijg je een melding dat de Snip is opgeslagen op het klembord.

Image
Image

Als u de melding selecteert voordat deze verdwijnt, wordt uw knipsel geopend in Snip & Sketch, de nieuwe versie van het Knipprogramma in Windows 10. Of u kunt de gekopieerde schermafbeelding in een afbeeldingseditor, e-mailbericht, OneNote of een andere toepassing.

Image
Image

Snip & Sketch (Windows 10)

Snip & Sketch voegt hulpmiddelen voor bijsnijden en annotaties toe. Als je een screenshot maakt met andere technieken en Snip & Sketch hebt geïnstalleerd, vraagt Windows je om toegang te krijgen tot je screenshot in Snip & Sketch. De tool biedt een timer die is ingesteld op een vertraging van 3 of 10 seconden.

Image
Image

Opnamen op volledig scherm (Windows 10, 8 en 7)

Het maakt niet uit welke Windows-versie je hebt, maak een screenshot van het hele bureaublad door op PrtScn, Print Screen of op te drukken sommige laptops, Fn+ Prnt Scrn.

PrtScn kopieert een screenshot van het volledige scherm naar het klembord van je systeem. Van daaruit kun je de afbeelding plakken waar je hem nodig hebt, bijvoorbeeld in een e-mail of een afbeeldingseditor zoals Microsoft Paint of Gimp voor Windows.

Om de afbeelding te plakken, drukt u op Ctrl+ V.

De schermafbeelding legt alle actieve monitoren vast.

Alternatieve schermvullende opname (Windows 10 en 8)

De PrtScn methode hierboven werkt in alle versies van Windows. Windows 10 en Windows 8 bieden echter een truc die het vastleggen van schermen iets sneller maakt.

Druk op Win+ PrtScn (of Fn+ Win + PrtScrn). Je scherm wordt even gedimd alsof een camerasluiter zojuist is geknapt, wat de schermafbeelding aangeeft. In plaats van de afbeelding in een ander programma te moeten plakken, slaat Windows de afbeelding op in Pictures > Screenshots

Image
Image

Schermafbeeldingen met één venster (Windows 10 en 8)

Om een screenshot van een enkel venster te maken, selecteer je de titelbalk van het venster (bovenaan). Druk op Alt+ PrtScn Een screenshot van alleen het actieve venster wordt op uw klembord opgeslagen. U kunt de afbeelding vervolgens in een ander programma of op een andere locatie plakken, zoals een e-mail of Microsoft Paint.

Windows Knipprogramma (Windows 10, 8 en 7)

Een ingebouwd hulpprogramma, Knipprogramma, geeft je een andere manier om schermafbeeldingen te maken, maar met meer controle over het vastgelegde gebied. Het is beschikbaar in Windows-versies die beginnen met Windows Vista, maar het verschilt enigszins van versie tot versie. Zo gebruik je het.

De Snipping Tool in Windows wordt opgenomen in een nieuwe tool genaamd Snip & Sketch. Met Snip & Sketch kun je schermafbeeldingen maken zoals Snipping Tool, en kun je ze ook annoteren en bijsnijden. Beide tools zijn nog steeds beschikbaar in Windows 10.

  1. Selecteer Start en typ snipping in het vak Zoeken. Selecteer Snipping Tool in de zoekresultaten.

    Image
    Image
  2. Selecteer in Windows 10 Mode in het menu Knipprogramma. Dit is waar Knipprogramma in Windows 10 verschilt van eerdere versies.

    Image
    Image

    Selecteer in Windows 7 en 8 het vervolgkeuzemenu Nieuw.

    Image
    Image

    Kies een optie voor de vorm van het screenshotgebied:

    • Free-form Snip laat je het screenshotgebied uit de vrije hand tekenen. Klik en houd de linkermuisknop ingedrukt en beweeg de muis om het gebied te tekenen dat u wilt vastleggen.
    • Rectangular Snip gebruikt het bekende links klikken en slepen om een rechthoekig gebied op het scherm te creëren. Alles binnen de rechthoek wordt vastgelegd.
    • Window Snip legt een heel venster vast. Na het activeren van een Window Snip, beweeg de muis naar het venster dat je wilt vastleggen. Het venster dat wordt vastgelegd, is geselecteerd. Klik met de linkermuisknop om de afbeelding te maken.
    • Knipprogramma op volledig scherm legt een afbeelding van het hele bureaublad vast en opent deze in Knipprogramma.
  3. Free-form of Rectangular Snip opties: Nadat u het gebied hebt getekend dat u wilt vastleggen, laat u de muisknop los. De afbeelding wordt geopend in het Knipprogramma. Het gaat ook naar je klembord.

    Image
    Image

    Window Snip: Verplaats de muisaanwijzer naar het actieve venster en klik om de vensterafbeelding vast te leggen.

    Als je de optie Window Snip gebruikt en op een venster achter het actieve venster klikt, wordt er een screenshot gemaakt van dat venster erachter, plus alle andere vensters ervoor.

    Knipsel op volledig scherm: zodra u deze selectie kiest, legt het knipprogramma de volledige bureaubladafbeelding vast.

  4. Als de schermafbeelding niet is zoals je had verwacht, neem dan een andere door Nieuw te selecteren in het menu.
  5. Als je tevreden bent met je screenshot, sla deze dan op. Selecteer File > Save As, druk op Ctrl+ S, of selecteer de floppydisk in het Knipprogramma.

Snipping Tool legt geen geopende contextmenu's of andere pop-upmenu's vast. Wanneer u probeert hiervan een screenshot te maken, worden deze menu's gesloten zodra het Knipprogramma is geactiveerd.

Vertraging gebruiken om pop-upmenu's vast te leggen (Windows 10)

Windows 10 biedt een vertragingsfunctie voor het maken van screenshots met Snipping Tool. Door de vertraging kunt u uw bureaublad instellen voordat het programma uw scherm bevriest.

  1. Klik op Delay en selecteer de hoeveelheid tijd die je wilt dat het Knipprogramma wacht voordat de afbeelding wordt vastgelegd, maximaal vijf seconden.

    Image
    Image
  2. Selecteer New en stel je scherm in zoals je wilt dat het verschijnt voordat de timer afloopt. Als u bijvoorbeeld een open contextmenu wilt vastleggen, opent u dat menu voordat de timer afloopt. Wanneer de vertraging eindigt, maakt Snipping Tool de schermafbeelding, inclusief geopende menu's.

De Knipprogramma heeft geen live timer om je te laten zien hoeveel tijd je nog hebt. Geef jezelf voor de zekerheid vijf seconden voor elke opname.

Andere methoden voor schermopname

OneNote had vroeger een functie voor het knippen van schermen. Hoewel het niet langer beschikbaar is, kun je deze methode nog steeds gebruiken om een screenshot te maken op oudere versies.

Gebruik de functie voor automatisch opslaan van schermafbeeldingen op een Windows-tablet door op Win+ VolumeDown. te drukken

Aanbevolen: