Wat is RuneScape?

Inhoudsopgave:

Wat is RuneScape?
Wat is RuneScape?
Anonim

Met meer dan 250 miljoen aangemaakte accounts, meerdere spin-off games, een reeks boeken en een zeer toegewijde fanbase, is RuneScape 's werelds grootste MMORPG en misschien wel een van de meest populaire online games aller tijden. Leer hoe je RuneScape op je desktop of mobiele apparaat kunt spelen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de huidige standaardversie van RuneScape, ook wel bekend als RuneScape 3.

Hoe RuneScape te spelen

RuneScape is een point-and-click-game die zich afspeelt in een fantasiewereld genaamd Gielinor, waar spelers met elkaar kunnen communiceren. Wat spelers doen, is geheel aan hen, omdat alles optioneel is. Elke speler bepa alt zijn eigen lot en kan doen wat hij wil, of hij nu een vaardigheid wil trainen, monsters wil bevechten, deel wil nemen aan een zoektocht, een minigame wil spelen of met anderen wil socializen.

Image
Image

RuneScape-gevechtsmodi

RuneScape heeft twee gevechtsmechanismen: Legacy of Regular (gewoonlijk EoC of Evolution of Combat genoemd).

Normale modus (EoC)

De reguliere (EoC) vechtstijl geeft spelers een overvloed aan mogelijkheden om te gebruiken, afhankelijk van de verschillende wapens, items en pantsers die ze tot hun beschikking hebben. Andere factoren die een rol spelen bij EoC zijn onder meer de vechtstijl van de speler (Melee, Range of Magic), het niveau dat ze hebben behaald in een specifieke vaardigheid, de missies die de speler heeft voltooid en meer. De EoC-modus is vergeleken met andere games zoals Blizzard's MMORPG World of Warcraft.

In de EoC-modus verschijnt de adrenalinebalk opnieuw naarmate een speler zijn verschillende vaardigheden gebruikt. Bepaalde mogelijkheden kunnen echter alleen worden gebruikt als de adrenalinemeter op een bepaald punt staat en zal de meter na gebruik behoorlijk leeg laten lopen. Om dezelfde vaardigheid of andere soortgelijke vaardigheid opnieuw te gebruiken, moet de speler zijn adrenalinemeter opnieuw vullen en soms wachten op een afkoeling.

Legacy-modus

Legacy-modus is het originele vechtsysteem waar het basisspel oorspronkelijk omheen is ontworpen. Er zijn geen vaardigheden, adrenaline of een van de gevechtsinstellingen in EoC. Je personage v alt automatisch aan, hoewel je items en speciale aanvallen kunt gebruiken.

Deze vaardigheden zijn gekoppeld aan een specifiek item en kunnen in beide gevechtsmodi worden gebruikt. Een voorbeeld is het Saradomin Godsword en zijn Healing Blade-vaardigheid. Wanneer de vaardigheid met het zwaard wordt gebruikt, zal het Saradomin Godsword een aanzienlijk hogere hoeveelheid schade toebrengen terwijl de gezondheidspunten en gebedspunten van de speler worden genezen.

Je vaardigheden trainen

Spelers leren vaardigheden in RuneScape door middel van training. Verschillende vaardigheden vereisen verschillende soorten training, maar ze volgen allemaal dezelfde basisformule: iets doen, ervaring opdoen, niveaus winnen, vaardigheden verwerven.

Als je er bijvoorbeeld voor kiest om Houtsnijden te trainen, doe je ervaring op terwijl je bomen omhakt. Naarmate je hoger komt, kun je steeds grotere bomen omhakken. Grotere bomen geven meer ervaring, waardoor ze sneller kunnen worden geëgaliseerd, waardoor nieuwe bomen kunnen worden gekapt. De cyclus eindigt pas als je niveau 99 in een vaardigheid hebt bereikt (of 120 in het geval van Dungeoneering).

Vaardigheden en categorieën

Er zijn momenteel vijf soorten vaardigheden beschikbaar voor spelers in RuneScape. Elk vaardigheidstype volgt dezelfde basisprincipes van training in hun respectievelijke type.

  • Combat Skills: Categorieën omvatten Attack, Defense, Strength, Constitution, Prayer, Magic, Ranged en Summoning.
  • Artisan Skills: Categorieën omvatten Crafting, Cooking, Construction, Runecrafting, Fletching, Herblore, Smithing en Firemaking. Ambachtelijke vaardigheden gebruiken resource-items van andere vaardigheden om te trainen. Een voorbeeld hiervan is Firemaking, omdat je de logs die je van Woodcutting hebt verkregen, zou gebruiken om ervaring op te doen terwijl je ze verbrandt.
  • Verzamelvaardigheden: Categorieën omvatten Waarzeggerij, Mijnbouw, Houtsnijden, Jager, Landbouw en Vissen. Al deze vaardigheden worden relatief hetzelfde getraind. De speler gaat naar een specifiek gebied en werkt voor resource-items. Wanneer een grondstofitem wordt verkregen, zullen ze ervaring en het item opdoen.
  • Ondersteuningsvaardigheden: Categorieën zijn onder andere Thieving, Dungeoneering, Slayer en Agility. Dieven maakt het verkrijgen van geld mogelijk. Agility stelt de speler in staat om snelkoppelingen te gebruiken en langer te rennen. Slayer zorgt voor meer diversiteit voor het bestrijden van monsters. Met Dungeoneering kunnen spelers hun vaardigheden trainen, wapens ontgrendelen en andere voordelen.
  • Elite Skills: Er is maar één Elite Skill in RuneScape: Invention. Invention vereist Smithing, Crafting en Divination om op niveau 80 te zijn om te trainen. Met deze vaardigheid kunnen spelers items afbreken en materialen verzamelen om ervaring op te doen en nieuwe items te maken.

Bottom Line

Hoewel de missies van de meeste games slechts één doel hebben, bieden andere een leuk verhaal waarin het gecontroleerde personage de belangrijkste focus of protagonist van de zoektocht is. Missies eindigen meestal in een grote ervaringsboost en een item als beloning.

Socialiseren

Er bestaan tientallen RuneScape-communities op Discord en andere VoIP-services. De RuneScape-community's van YouTube floreren al jaren. DeviantART en Tumblr's RuneScape-kunstgemeenschappen bestaan ook al zo lang als de game.

Andere versies en spin-offs van RuneScape

Veel spelers wilden RuneScape in zijn gloriedagen kunnen ervaren zonder het gebruik van een privéserver, dus creëerde Jagex wat bekend staat als Old School RuneScape. Old School RuneScape zet de tijdmachine aan en laat spelers genieten van een 2007-versie van het spel. Jagex heeft er voortdurend meer inhoud aan toegevoegd, waardoor de spelers kunnen dicteren wat het spel binnenkomt en verlaat.

RuneScape Classic is de minst gespeelde versie van RuneScape. Deze versie van het spel is RuneScape in een van de vroegste stadia. Met behulp van 2D-graphics is de game nauwelijks herkenbaar. Hoewel sommige spelers nog steeds genieten van deze versie van het spel, heeft bijna niemand er toegang toe.

RuneScape heeft in de loop der jaren vele andere spin-offtitels gehad. Legers van Gielinor, Chronicle: RuneScape Legends, RuneScape: Idle Adventures zijn er maar een paar.

Aanbevolen: