Hoe te streamen op Twitch vanaf een computer

Inhoudsopgave:

Hoe te streamen op Twitch vanaf een computer
Hoe te streamen op Twitch vanaf een computer
Anonim

Wat te weten

  • Open Twitch Studio, log in, klik op Aan de slag en volg de aanwijzingen om je instellingen aan te passen en klik vervolgens op Gereed. Klik vervolgens op Start Stream.
  • Je hebt een Twitch-account, een computer en uitzendsoftware nodig. Twitch Studio is de officiële Twitch desktop-app.
  • Software van derden, zoals OBS Studio en Streamlabs OBS, kan uw uitzending verbeteren.

Dit artikel behandelt hoe je op Twitch kunt streamen vanaf een Mac of pc met Twitch Studio, OBS Studio en Streamlabs OBS.

Wat je moet streamen op Twitch

Twitch is het populairste online streamingplatform ter wereld met duizenden gebruikers die elk uur beelden uitzenden van zichzelf terwijl ze praten, zingen, videogames spelen en apps gebruiken.

Het bouwen van een Twitch-streamingconfiguratie vereist niet veel investeringen, hoewel je een paar dingen nodig hebt voordat je aan de slag kunt.

Noodzakelijk

  • Een gratis Twitch-account. Hier wordt al je inhoud gehost en uitgezonden.
  • Een computer om uit te zenden. Je kunt dezelfde computer gebruiken waarop je videogames speelt of een ander apparaat als je dat wilt.
  • Een omroep-app. Twitch Studio, de officiële Twitch desktop-app voor Windows en Mac, is het gemakkelijkst te gebruiken.

Optioneel

  • Een capture-kaart. Als je van plan bent om beeldmateriaal te streamen vanaf een andere computer of een Xbox-, PlayStation- of Nintendo Switch-console, heb je een capture-kaart nodig.
  • Een microfoon. Elke headset die je rondslingert, zal het lukken, hoewel er ook microfoons van hoge kwaliteit beschikbaar zijn die je Twitch-stream naar een hoger niveau kunnen tillen.
  • Een webcam. Je kunt de ingebouwde webcam op je computer gebruiken als deze er een heeft, maar het is de moeite waard om te investeren in een stand-alone webcam, zodat je de hoek kunt veranderen.
  • Verlichting. U hoeft niet te investeren in verlichting, maar als u dit doet, zien uw streams er een stuk beter uit. Een goedkope ringlamp is een goede plek om te beginnen.

Een Twitch-account maken en beheren

Een Twitch-account is in wezen een profiel voor sociale media waar je video's van kunt streamen en posten. Andere gebruikers kunnen je account volgen (dit wordt een Twitch-kanaal genoemd), commentaar geven op je streams via de chat en je zelfs financieel ondersteunen als je kanaal verder groeit.

Je moet een Twitch-account maken om op Twitch te streamen.

  1. Het maken van een Twitch-account is volledig gratis en kan worden gedaan via de officiële Twitch-website door op Aanmelden in de rechterbovenhoek te klikken.

    Image
    Image

    Zorg ervoor dat je een gebruikersnaam kiest die weerspiegelt wie je bent, maar die ook voor gewone kijkers gemakkelijk te onthouden is.

  2. Zodra je je nieuwe Twitch-account hebt gemaakt en bent ingelogd, klik je op je profielafbeelding in de rechterbovenhoek en klik je op Channel om je profielpagina te bekijken.

    Image
    Image

    Hier zullen mensen je streams bekijken, zowel op de Twitch-website als op de verschillende Twitch-apps op smartphones, smart-tv's en videogameconsoles.

  3. Klik op Kanaal aanpassen om informatie over jezelf toe te voegen in het veld Bio en links naar je sociale media-accounts. Je kunt desgewenst ook je gebruikersnaam op dit scherm wijzigen.

    Image
    Image
  4. Er zijn een groot aantal instellingen die kunnen worden gewijzigd of aangepast in het linkermenu, maar voor nu zijn de enige andere instellingen waar u zich zorgen over hoeft te maken die binnen de Stream pagina.

    Image
    Image

    Klik op Stream.

  5. Op de Stream-pagina zie je verschillende voorkeuren met betrekking tot de privacy van je Twitch-stream en de opslag van uitzendingen nadat ze zijn afgelopen. Wijzig zoveel van deze instellingen als je wilt, maar het is ook prima om ze op hun standaardwaarden te laten.

    Image
    Image

    Bovenaan de Stream-pagina zou je je Primary Stream Key moeten zien. Dit is ongelooflijk belangrijk omdat het nodig is om streamingsoftware van derden aan je Twitch-account te koppelen.

    We komen later terug op de streamsleutel. Voor nu ben je klaar om door te gaan naar de volgende fase van het instellen van je Twitch-stream.

Kies en installeer een omroep-app

Hoewel je rechtstreeks vanaf PS4-, PS5-, Xbox One- en Xbox Series X-consoles naar Twitch kunt streamen, moet je, als je een uitzending wilt met een mooie lay-out en waarschuwingen, vanaf een computer streamen met een speciale streaming-app. Je moet ook streamen vanaf een computer via een app als je van plan bent pc- of Mac-videogames of titels te streamen die op een Nintendo Switch worden gespeeld.

Hier zijn drie van de meest populaire Twitch-streaming-apps.

  • Twitch Studio: Twitch Studio is de officiële Twitch-desktopapp voor Windows- en Mac-gebruikers. In vergelijking met zijn externe rivalen is Twitch Studio zeer beginnersvriendelijk met een eenvoudige gebruikersinterface en ingebouwde handleidingen voor het aanpassen van scène-overlays en uitzendinstellingen. Twitch Studio is helemaal gratis.
  • OBS Studio: OBS Studio is misschien wel de meest populaire app voor Twitch-streamers vanwege de uitgebreide instellingen die kunnen worden aangepast voor elk type uitzendproject. OBS Studio is ook gratis.
  • Streamlabs OBS: deze Twitch-streaming-app is een aangepaste versie van de belangrijkste OBS Studio-app met een gestroomlijnde interface en ingebouwde ondersteuning voor de verschillende lay-out- en waarschuwingsservices van Streamlabs. Streamlabs OBS is gratis te downloaden en te gebruiken, hoewel een betaald upgradeplan vereist is om toegang te krijgen tot de verschillende aangepaste overlay- en waarschuwingsontwerpen.

Twitch Studio instellen en je Twitch-stream aanpassen

Het instellen van de Twitch desktop-app voor streaming op Twitch is heel eenvoudig en in minder dan vijf minuten gedaan.

  1. Open Twitch Studio op je Mac of pc, log in op je Twitch-account via de prompt en klik op Aan de slag.

    Image
    Image
  2. De app detecteert automatisch je microfoon. Als de onjuiste microfoon wordt gedetecteerd, klikt u op Change Mic om de juiste te selecteren. Klik anders op Doorgaan naar webcam.

    Image
    Image
  3. Je krijgt een aantal lay-outontwerpen voor je Twitch-stream te zien. U kunt deze later wijzigen, dus klik voor nu op Doorgaan naar Instellingen.

    Image
    Image
  4. Twitch Studio analyseert nu je internetsnelheid en computerhardware om te bepalen of elk een Twitch-stream kan ondersteunen. Zodra de test is voltooid, klikt u op Doorgaan naar App.

    Image
    Image
  5. Om een videogame of programma aan je stream toe te voegen, klik je op Change Capture in het menu linksboven.

    Image
    Image

    Als je van plan bent om media van een capture-kaart te gebruiken, zet je het aangesloten apparaat aan, sluit je de capture-kaart aan en deze zou automatisch in Twitch Studio moeten verschijnen.

  6. Markeer de naam van de app of game in de lijst en klik vervolgens op Volgende.

    Image
    Image

    Je game of app moet actief zijn voordat deze wordt weergegeven.

  7. Vul de naam van je stream, de categorie en gerelateerde tags in. Selecteer ook de taal die je voornamelijk in de stream zult spreken.

    Image
    Image

    Als je een videogame streamt, moet de categorie de titel van de videogame zijn.

  8. Klik op Klaar om je instellingen op te slaan.

    Omdat je bent ingelogd op je Twitch-account om Twitch Studio te gebruiken, hoef je je streamsleutel niet in te voeren.

  9. Als u de kleuren of afbeeldingen van uw lay-out wilt wijzigen, klikt u op Scène bewerken.

    Image
    Image
  10. Blader door de elementen van uw lay-out via het linkermenu en verplaats ze met uw muis. Je kunt ook verschillende kleuren wijzigen en een nieuwe achtergrondafbeelding uploaden als je wilt.

    Image
    Image

    Als je klaar bent met het aanbrengen van wijzigingen in je Twitch-overlaylay-out, klik je op Save.

  11. Als je klaar bent, klik je op Start Stream om direct te beginnen met streamen op Twitch.

    Image
    Image

Hoe u uw Twitch-stream kunt aanpassen met OBS Studio

OBS Studio is een ongelooflijk uitgebreide streaming-app met een enorme hoeveelheid instellingen en functies. Daarom hebben we een speciale gids gemaakt voor streaming op Twitch met OBS Studio die alle aspecten behandelt van het instellen van de app, het verbinden met Twitch, het aanpassen van je overlay en het starten van je eerste Twitch-stream.

Om te streamen op Twitch met OBS Studio, heb je je Twitch-streamsleutel nodig die we eerder in dit artikel noemden.

OBS Studio lijkt in eerste instantie misschien intimiderend, maar het wordt door velen beschouwd als het beste beschikbare streamingprogramma en is echt gemakkelijk te gebruiken na het eerste, weliswaar complexe, installatieproces. Als je van plan bent carrière te maken als streamer, moet je het zeker eens proberen.

Hoe u Streamlabs OBS instelt en uw Twitch-stream aanpast

Hoewel gebaseerd op de technologie die OBS Studio aandrijft, is de interface van Streamlabs OBS heel anders met gestroomlijnde bedieningselementen en geïntegreerde ondersteuning voor de eigen functies van Streamlabs.

  1. Open Streamlabs OBS en klik op het paarse Twitch pictogram om de app te verbinden met je Twitch-account.

    Image
    Image

    Je kunt ook verbinding maken met YouTube, Facebook Gaming, DLive of NimoTV als je wilt, maar houd er rekening mee dat de gratis versie van Streamlabs OBS maar naar één service tegelijk kan streamen.

  2. Ga door de instellingenschermen totdat je bij Add a Theme komt. Klik hier op een thema om het tijdens je stream te gebruiken.

    Image
    Image
  3. Klik op Install om het thema te downloaden en te installeren.

    Image
    Image
  4. Klik in het scherm Optimaliseren op Start. Streamlabs OBS scant nu je hardware en internetsnelheid om de beste instellingen voor je Twitch-stream te bepalen.

    Image
    Image
  5. Uw Streamlabs OBS-streamlay-out zou nu moeten worden ingesteld. Om videogamebeelden aan je stream toe te voegen, klik je op het + symbool rechts van Sources.

    Image
    Image

    Zorg ervoor dat Live Scene aan de linkerkant is geselecteerd.

  6. Klik op Game Capture en dan Bron toevoegen.

    Image
    Image

    Als u beeldmateriaal wilt gebruiken dat via een opnamekaart wordt geïmporteerd, selecteert u in plaats daarvan Video-opnameapparaat.

  7. Klik opnieuw op Bron toevoegen.

    Image
    Image

    Je kunt de naam van Game Capture naar iets anders veranderen als je wilt.

  8. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Mode Capture specific window.

    Image
    Image
  9. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Venster de videogame die je in je stream wilt gebruiken en klik vervolgens op Gereed.

    Image
    Image

    Het spel moet actief zijn om te verschijnen.

  10. Je game verschijnt nu in je streamlay-out. Om ervoor te zorgen dat al je andere inhoud zichtbaar is, pak je de Game Capture laag in het Bronnen menu met je muis en sleep je deze naar beneden van de lijst.

    Image
    Image

    Je kunt het formaat van de gamebeelden wijzigen door op de hoeken te klikken en de muiscursor over het scherm te slepen.

  11. Als je klaar bent om te streamen, klik je op Go Live. Je moet de titel, game en tags bevestigen en vervolgens Confirm & Go Live. selecteren

    Image
    Image

Wat nu?

Er is een bijna eindeloze lijst met manieren om je Twitch-stream te verbeteren, je publiek op te bouwen en je uitzendingen naar een hoger niveau te tillen. Hier zijn een paar ideeën om u op weg te helpen:

  • Controleer je Twitch-dashboard. Het Creator Dashboard op de Twitch-website is de plek voor inzichten over je kanaal en publiek.
  • Maak je eigen Twitch-overlay. Als je klaar bent om je stream echt je eigen te maken, waarom probeer je dan niet je eigen Twitch-lay-out te ontwerpen?
  • Aangepaste waarschuwingen toevoegen. Er zijn verschillende manieren om leuke meldingen aan je streams toe te voegen.
  • Verdien wat geld. Er zijn talloze manieren om geld te verdienen als Twitch-streamer.
  • Voeg een chatbot toe. Chatbots zijn een geweldige manier om je Twitch-chat te verbeteren.
  • Bescherm uw account. Het laatste wat je wilt is dat iemand je account hackt en al je harde werk verpest. Schakel 2FA op Twitch zo snel mogelijk in.

Aanbevolen: