Xcopy-opdracht (voorbeelden, opties, schakelaars en meer)

Inhoudsopgave:

Xcopy-opdracht (voorbeelden, opties, schakelaars en meer)
Xcopy-opdracht (voorbeelden, opties, schakelaars en meer)
Anonim

De xcopy-opdracht is een opdrachtpromptopdracht die wordt gebruikt om een of meer bestanden of mappen van de ene naar de andere locatie te kopiëren.

Met zijn vele opties en de mogelijkheid om hele mappen te kopiëren, is het vergelijkbaar met, maar veel krachtiger dan, het kopieercommando. De robocopy-opdracht is ook vergelijkbaar, maar heeft nog meer opties.

Image
Image

Xcopy Commando Beschikbaarheid

Deze opdracht is beschikbaar vanuit de opdrachtprompt in alle Windows-besturingssystemen, inclusief Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 98, enz.

U kunt de opdracht in MS-DOS ook openen als een DOS-opdracht.

Xcopy Commando Syntaxis

Gebruik de volgende syntaxis voor het xcopy-commando:

xcopy source [bestemming] [ /a] [ /b] [/c ] [/d [: datum] [/e ] [ /f ] [/g ] [/h ] [/i] [ /j] [ /k] [ /l] [ /m] [ /n] [ /o] [ /p] [ /q] [ /r] [ /s] [ /t] [ /u] [ /v] [ /w] [ /x] [ /y] [ /-y] [ /z] [/exclude: file1 [+ file2][+ file3]…] [ /? ]

De beschikbaarheid van bepaalde xcopy-opdrachtschakelaars en andere opdrachtsyntaxis kan verschillen van besturingssysteem tot besturingssysteem. Leer hoe u de syntaxis van opdrachten kunt lezen als u niet zeker weet hoe u de syntaxis hierboven of in de onderstaande tabel moet lezen.

Xcopy-opdrachtopties
Item Beschrijving
bron Dit definieert de bestanden of de map op het hoogste niveau waaruit u wilt kopiëren. De bron is de enige vereiste parameter. Gebruik aanhalingstekens rond de bron als deze spaties bevat.
bestemming Deze optie specificeert de locatie waar de bronbestanden of mappen naar gekopieerd moeten worden. Als er geen bestemming wordt vermeld, worden de bestanden of mappen gekopieerd naar dezelfde map waarin u de opdracht xcopy uitvoert. Gebruik aanhalingstekens rond de bestemming als deze spaties bevat.
/a Als u deze optie gebruikt, worden alleen archiefbestanden gekopieerd die in broncode zijn gevonden. U kunt /a en /m niet samen gebruiken.
/b Gebruik deze optie om de symbolische link zelf te kopiëren in plaats van het linkdoel. Deze optie was voor het eerst beschikbaar in Windows Vista.
/c Deze optie dwingt xcopy om door te gaan, zelfs als er een fout optreedt.
/d [ : datum] Gebruik het commando met /d optie en een specifieke datum, in MM-DD-YYYY formaat, om bestanden te kopiëren die op of na die datum zijn gewijzigd. U kunt deze optie ook gebruiken zonder een specifieke datum op te geven om alleen die bestanden in de broncode te kopiëren die nieuwer zijn dan dezelfde bestanden die al in de bestemming bestaan. Dit is handig wanneer u xcopy gebruikt om regelmatige bestandsback-ups uit te voeren.
/e Indien alleen gebruikt of met /s, is deze optie hetzelfde als /s maar zal ook lege mappen maken op de bestemming die waren ook leeg in de bron. De /e optie kan ook samen met de /t optie worden gebruikt om lege mappen en submappen op te nemen die in de bron zijn gevonden in de mapstructuur die is gemaakt in bestemming.
/f Deze optie toont het volledige pad en de bestandsnaam van zowel de bron- als de doelbestanden die worden gekopieerd.
/g Door xcopy met deze optie te gebruiken, kun je versleutelde bestanden in de bron kopiëren naar een bestemming die versleuteling niet ondersteunt. Deze optie werkt niet bij het kopiëren van bestanden van een EFS-gecodeerde schijf naar een niet-EFS-gecodeerde schijf.
/h De opdracht kopieert standaard geen verborgen bestanden of systeembestanden, maar zal dit wel doen wanneer deze optie wordt gebruikt.
/i Gebruik de /i optie om xcopy te dwingen aan te nemen dat de bestemming een directory is. Als u deze optie niet gebruikt en u kopieert van een bron die een map of een groep bestanden is en kopieert naar een bestemming die niet bestaat, zal de opdracht xcopy u vragen of de bestemming een bestand of een map is.
/j Deze optie kopieert bestanden zonder buffering, een functie die handig is voor zeer grote bestanden. Deze optie was voor het eerst beschikbaar in Windows 7.
/k Gebruik deze optie bij het kopiëren van alleen-lezen bestanden om dat bestandskenmerk op de bestemming te behouden.
/l Gebruik deze optie om een lijst weer te geven van de bestanden en mappen die gekopieerd moeten worden… maar er wordt niet gekopieerd. De /l optie is handig als je een ingewikkeld commando bouwt met verschillende opties en je wilt zien hoe het hypothetisch zou werken.
/m Deze optie is identiek aan de /a optie, maar xcopy zal het archiefkenmerk uitschakelen na het kopiëren van het bestand. U kunt /m en /a niet samen gebruiken.
/n Deze optie maakt bestanden en mappen in de bestemming met behulp van korte bestandsnamen. Deze optie is alleen nuttig wanneer u de opdracht gebruikt om bestanden te kopiëren naar een bestemming die bestaat op een schijf die is geformatteerd naar een ouder bestandssysteem zoals FAT dat geen lange bestandsnamen ondersteunt.
/o Behoudt eigendom en Access Control List (ACL) informatie in de bestanden geschreven in bestemming.
/p Als u deze optie gebruikt, wordt u gevraagd voordat u elk bestand in bestemming. aanmaakt
/q Een soort tegenovergestelde van de /f optie, de /q schakelaar zal xcopy in de "stille" modus zetten, waarbij de aan -schermweergave van elk bestand dat wordt gekopieerd.
/r Gebruik deze optie om alleen-lezen bestanden in doel te overschrijven. Als u deze optie niet gebruikt wanneer u een alleen-lezen bestand in bestemming wilt overschrijven, wordt u gevraagd met het bericht "Toegang geweigerd" en wordt de opdracht niet meer uitgevoerd.
/s Gebruik deze optie om mappen, submappen en de bestanden daarin te kopiëren, naast de bestanden in de hoofdmap van source. Lege mappen worden niet opnieuw gemaakt.
/t Deze optie dwingt het xcopy-commando om een mapstructuur in de bestemming te maken, maar niet om een van de bestanden te kopiëren. Met andere woorden, de mappen en submappen die in de bron worden gevonden, worden gemaakt, maar er zijn geen bestanden. Er worden geen lege mappen aangemaakt.
/u Deze optie kopieert alleen bestanden in de bron die al in de bestemming staan .
/v Deze optie verifieert elk bestand zoals het is geschreven, gebaseerd op de grootte, om er zeker van te zijn dat ze identiek zijn. Verificatie is ingebouwd in de opdracht die begint in Windows XP, dus deze optie doet niets in latere versies van Windows en is alleen opgenomen voor compatibiliteit met oudere MS-DOS-bestanden.
/w Gebruik de /w optie om het bericht "Druk op een willekeurige toets wanneer u klaar bent om bestand(en) te kopiëren" weer te geven. De opdracht begint met het kopiëren van bestanden volgens de instructies nadat u hebt bevestigd met een toetsdruk. Deze optie is niet hetzelfde als de /p optie die om verificatie vraagt voor elke bestandskopie.
/x Deze optie kopieert instellingen voor bestandsaudits en informatie over de systeemtoegangscontrolelijst (SACL). Je impliceert /o wanneer je de /x optie gebruikt.
/y Gebruik deze optie om te voorkomen dat de opdracht u vraagt over het overschrijven van bestanden van de bron die al bestaan in de bestemming.
/-y Gebruik deze optie om de opdracht te forceren om u te vragen over het overschrijven van bestanden. Dit lijkt misschien een vreemde optie, aangezien dit het standaardgedrag van xcopy is, maar de optie /y kan op sommige computers vooraf zijn ingesteld in de COPYCMD-omgevingsvariabele, waardoor deze optie noodzakelijk is.
/z Met deze optie kan het xcopy-commando veilig stoppen met het kopiëren van bestanden wanneer een netwerkverbinding is verbroken en vervolgens het kopiëren hervatten vanaf het punt waar het was gebleven zodra de verbinding opnieuw tot stand is gebracht. Deze optie toont ook het percentage gekopieerd voor elk bestand tijdens het kopieerproces.
/exclude: file1 [ + file2][ + file3]… Met deze optie kunt u een of meer bestandsnamen specificeren die een lijst met zoekreeksen bevatten die u door de opdracht wilt laten gebruiken om te bepalen welke bestanden en/of mappen moeten worden overgeslagen bij het kopiëren.
/? Gebruik de help-schakelaar met xcopy om gedetailleerde hulp over de opdracht weer te geven. Het uitvoeren van xcopy /? is hetzelfde als het gebruik van het help commando om help xcopy. uit te voeren

De xcopy-opdracht voegt het archiefkenmerk toe aan bestanden in de bestemming, ongeacht of het kenmerk aan of uit was voor het bestand in bron.

Xcopy Commandovoorbeelden

Hier volgen enkele voorbeelden van het gebruik van deze opdracht:

Bestanden naar een nieuwe map kopiëren


xcopy C:\Files E:\Files /i

In het bovenstaande voorbeeld worden de bestanden in de brondirectory van C:\Files gekopieerd naar de bestemming, een nieuwe directory op de E-drive genaamd Files.

Er zullen geen subdirectories, noch enige bestanden daarin, worden gekopieerd omdat de /s-optie niet werd gebruikt.

Xcopy back-upscript


xcopy "C:\Belangrijke bestanden" D:\Backup /c /d /e /h /i /k /q /r /s /x /y

In dit voorbeeld is xcopy ontworpen om te functioneren als een back-upoplossing. Probeer dit als u xcopy wilt gebruiken in plaats van een back-upsoftwareprogramma om een back-up van uw bestanden te maken. Zet het commando zoals hierboven weergegeven in een script en plan het om het 's nachts uit te voeren.

Zoals hierboven getoond, wordt de opdracht gebruikt om alle bestanden en mappen [/s] die nieuwer zijn dan de reeds gekopieerde [/d], inclusief lege mappen [/e] en verborgen bestanden [/h], te kopiëren van bron van C:\Important Files naar de bestemming van D:\Backup, een directory . We hebben enkele alleen-lezen bestanden die we willen bijwerken in bestemming [/r] en we willen dat kenmerk behouden nadat het is gekopieerd [/k]. We willen er ook voor zorgen dat we eigendoms- en controle-instellingen behouden in de bestanden die we kopiëren [/x]. Ten slotte, omdat we xcopy in een script uitvoeren, hoeven we geen informatie over de bestanden te zien terwijl ze worden gekopieerd [/q], we willen niet worden gevraagd om ze allemaal te overschrijven [/y], en we willen ook niet dat de opdracht stopt als er een fout optreedt [/c].

Bestanden en mappen kopiëren via het netwerk


xcopy C:\Videos "\\SERVER\Media Backup" /f /j /s /w /z

Hier wordt de opdracht gebruikt om alle bestanden, submappen en bestanden in de submappen [/s] van de bron van C:\Videos naar de doelmap Media Backup op een computer op het netwerk te kopiëren door de naam van SERVER. We kopiëren enkele echt grote videobestanden, dus buffering moet worden uitgeschakeld om het kopieerproces te verbeteren [/j], en aangezien we kopiëren via het netwerk, willen we het kopiëren kunnen hervatten als we de netwerkverbinding verliezen [/z]. Omdat we paranoïde zijn, willen we worden gevraagd om het proces te starten voordat het daadwerkelijk iets doet [/w], en we willen ook elk detail zien over welke bestanden worden gekopieerd terwijl ze worden gekopieerd [/f].

Dubbele mapstructuur


xcopy C:\Client032 C:\Client033 /t /e

In dit laatste voorbeeld hebben we een bron vol met goed georganiseerde bestanden en mappen in C:\Client032 voor een klant. We hebben al een lege bestemmingsmap gemaakt, Client033, voor een nieuwe klant, maar we willen geen bestanden gekopieerd - alleen de lege mapstructuur [/t] zodat we georganiseerd en voorbereid zijn. We hebben enkele lege mappen in C:\Client032 die van toepassing kunnen zijn op de nieuwe client, dus we willen ervoor zorgen dat deze ook gekopieerd worden [/e].

Sla de soms lange uitvoer van het xcopy-commando op in een bestand met behulp van een omleidingsoperator. Leer hoe u opdrachtuitvoer omleidt naar een bestand of bekijk Opdrachtprompttrucs voor meer tips.

Xcopy & Xcopy32

In Windows 98 en Windows 95 waren twee versies van de opdracht xcopy beschikbaar: xcopy en xcopy32. De laatste opdracht was echter nooit bedoeld om rechtstreeks te worden uitgevoerd.

Wanneer u xcopy uitvoert in Windows 95 of 98, wordt ofwel de originele 16-bits versie automatisch uitgevoerd (in MS-DOS-modus) of wordt de nieuwere 32-bits versie automatisch uitgevoerd (in Windows).

Voor alle duidelijkheid, het maakt niet uit welke versie van Windows of MS-DOS je hebt, voer altijd het xcopy-commando uit, niet xcopy32, zelfs als het beschikbaar is. Wanneer u xcopy uitvoert, gebruikt u altijd de meest geschikte versie van de opdracht.

Xcopy Gerelateerde opdrachten

De xcopy-opdracht is in veel opzichten vergelijkbaar met de kopieeropdracht, maar met aanzienlijk meer opties, zoals de mogelijkheid om mappen te kopiëren, elk bestand in submappen te kopiëren en bestanden uit te sluiten.

Deze opdracht lijkt ook erg op de robocopy-opdracht, behalve dat robocopy meer flexibiliteit heeft dan zelfs xcopy.

De opdracht dir wordt vaak gebruikt met xcopy om te controleren welke mappen en bestanden zich in een map bevinden voordat de opdracht wordt voltooid.

Aanbevolen: