Hoe de AVERAGEIF-functie in Excel te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de AVERAGEIF-functie in Excel te gebruiken
Hoe de AVERAGEIF-functie in Excel te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • De syntaxis voor AVERAGEIF is: =AVERAGEIF(Range, Criteria, Average_range).
  • Om aan te maken, selecteert u een cel, gaat u naar het tabblad Formules en selecteert u More Functions > Statistical > AVERAGEIF.
  • Voer vervolgens de Bereik, Criteria en Gemiddeld_bereik in de Functie dialoogvenster en selecteer Klaar.

Dit artikel legt uit hoe je de GEMIDDELDE. ALS-functie in Excel gebruikt. Instructies zijn van toepassing op Excel 2019, 2016, 2013, 2010 en Excel voor Microsoft 365.

Wat is AVERAGEIF?

De AVERAGEIF functie combineert de IF functie en AVERAGE functie in Excel; met deze combinatie kunt u het gemiddelde of rekenkundige gemiddelde van die waarden vinden in een geselecteerd gegevensbereik dat aan specifieke criteria voldoet.

Het IF gedeelte van de functie bepa alt welke gegevens voldoen aan de gespecificeerde criteria, terwijl het AVERAGE gedeelte het gemiddelde of gemiddelde berekent. Vaak gebruikt AVERAGEIF rijen met gegevens die records worden genoemd, waarin alle gegevens in elke rij gerelateerd zijn.

AVERAGEIF Functiesyntaxis

In Excel verwijst de syntaxis van een functie naar de lay-out van de functie en omvat de naam, haakjes en argumenten van de functie.

De syntaxis voor AVERAGEIF is:

=GEMIDDELDEALS(Bereik, Criteria, Gemiddeld_bereik)

De argumenten van de functie vertellen de functie op welke voorwaarde moet worden getest en het gegevensbereik dat moet worden gemiddeld wanneer deze aan die voorwaarde voldoet.

  • Bereik (vereist) is de groep cellen die de functie zoekt naar de opgegeven criteria.
  • Criteria (vereist) is de waarde die wordt vergeleken met de gegevens in het Bereik. U kunt werkelijke gegevens of de celverwijzing voor dit argument invoeren.
  • Average_range (optioneel): De functie middelt de gegevens in dit celbereik wanneer er overeenkomsten worden gevonden tussen de Range enCriteria argumenten. Als u het argument Average_range weglaat, neemt de functie in plaats daarvan het gemiddelde van de gegevens die overeenkomen met het argument Range.
Image
Image

In dit voorbeeld zoekt de functie AVERAGEIF naar de gemiddelde jaarlijkse verkoop voor de verkoopregio Oost. De formule bevat:

  • A Bereik van cellen C3 tot C9, die de regionamen bevat.
  • De Criteria is cel D12 (Oost).
  • Een Average_range van cells E3 tot E9,die de gemiddelde verkoop per werknemer.

Dus als gegevens in het bereik C3:C12 gelijk zijn aan East, dan wordt de totale verkoop voor dat record gemiddeld door de functie.

De AVERAGEIF-functie invoeren

Hoewel het mogelijk is om de AVERAGEIF functie in een cel te typen, vinden veel mensen het gemakkelijker om de Function Dialog Box te gebruiken om voeg de functie toe aan een werkblad.

Begin met het invoeren van de voorbeeldgegevens die zijn verstrekt in cellen C1 tot E11 van een leeg Excel-werkblad, zoals te zien is in de afbeelding hierboven.

Image
Image

In Cell D12, onder Sales Region, typ East.

Deze instructies bevatten geen opmaakstappen voor het werkblad. Uw werkblad zal er anders uitzien dan het getoonde voorbeeld, maar de functie GEMIDDELDE ALS geeft u dezelfde resultaten.

  1. Klik op cell E12 om het de actieve cel te maken, waar de functie AVERAGEIF naartoe zal gaan.
  2. Klik op het Formules-tabblad van het lint.

    Image
    Image
  3. Kies More Functions > Statistical van het lint om de vervolgkeuzelijst voor functies te openen.
  4. Klik op AVERAGEIF in de lijst om de Function Dialog Box te openen. De gegevens die in de drie lege rijen in de Function Dialog Box komen te staan, vormen de argumenten van de AVERAGEIF functie.

    Image
    Image
  5. Klik op de regel Bereik.
  6. Markeer cellen C3 tot C9 in het werkblad om deze celverwijzingen in te voeren als het bereik dat door de functie moet worden doorzocht.
  7. Klik op de regel Criteria.
  8. Klik op cell D12 om die celverwijzing in te voeren - de functie doorzoekt het bereik dat in de vorige stap is geselecteerd op gegevens die overeenkomen met dit criterium. Hoewel u voor dit argument daadwerkelijke gegevens kunt invoeren, zoals het woord East, is het meestal handiger om de gegevens aan een cel in het werkblad toe te voegen en die celverwijzing vervolgens in te voeren in de dialoogvenster.
  9. Klik op de regel Average_range.
  10. Markeer cellen E3 tot E9 op het werkblad. Als de criteria die in de vorige stap zijn gespecificeerd overeenkomen met gegevens in het eerste bereik (C3 tot C9), zal de functie het gemiddelde nemen van de gegevens in de corresponderende cellen in deze tweede reeks cellen.
  11. Klik op Done om de functie AVERAGEIF te voltooien.
  12. Het antwoord $59, 641 zou moeten verschijnen in cel E12.

Wanneer u op cell E12 klikt, verschijnt de volledige functie in de formulebalk boven het werkblad.

=GEMIDDELDE. ALS(C3:C9, D12, E3:E9)

Het gebruik van een celverwijzing voor het criteriumargument maakt het gemakkelijk om de criteria te vinden als dat nodig is. In dit voorbeeld kunt u de inhoud van cel D12 wijzigen van East in North ofWest De functie wordt automatisch bijgewerkt en geeft het nieuwe resultaat weer.

Aanbevolen: