Hoe ongebruikte apps op iPhone te offloaden

Inhoudsopgave:

Hoe ongebruikte apps op iPhone te offloaden
Hoe ongebruikte apps op iPhone te offloaden
Anonim

Wat te weten

  • Om apps automatisch te offloaden, ga naar Settings > App Store > Offload ongebruikte apps.
  • Als u apps handmatig wilt downloaden, gaat u naar Instellingen > Algemeen > iPhone-opslag > Ongebruikte apps ontladen.
  • Als u de verwijderde app opnieuw wilt installeren, tikt u op het app-pictogram om deze opnieuw te downloaden.

Dit artikel legt uit hoe je de Offload Unused Apps-functie kunt gebruiken op iPhones met iOS 11 en hoger en hoe je deze kunt gebruiken om de waarschuwing Opslag bijna vol te vermijden.

Hoe ongebruikte apps automatisch op een iPhone te laden

iPhone-aanbevelingen zorgen ervoor dat je altijd voldoende ruimte hebt voor je volgende download. Als u niet naar de opslag van elke app wilt gaan en wat ruimte wilt vrijmaken, kan Offload Unused Apps op de achtergrond werken om ruimte vrij te maken terwijl er een back-up van de app-gegevens wordt gemaakt.

  1. Open Instellingen.
  2. Select App Store > Offload ongebruikte apps.
  3. Schakel de Offload ongebruikte apps in op aan.

    Image
    Image

Hoe handmatig ongebruikte apps op een iPhone te offloaden

Gebruik de handmatige optie om apps één voor één te downloaden. Het kan ook een uitstekende manier zijn om verslavende sociale apps van het scherm te verwijderen met behoud van hun gegevens.

  1. Open Instellingen.
  2. Select Algemeen > iPhone-opslag.
  3. Ga naar Offload ongebruikte apps en selecteer Enable.

    Image
    Image
  4. Ga door de lijst met apps en kies een app om handmatig te downloaden. In dit voorbeeld gebruiken we de Google Assistent-app.

    Onthoud dat handmatig offloaden optioneel is, omdat iOS automatisch ongebruikte apps ontlaadt wanneer er weinig opslagruimte meer is.

  5. Tik op Offload App en tik vervolgens nogmaals op Offload App om te bevestigen.

    Image
    Image

Wat betekent het om een app op een iPhone te downloaden?

De iPhone optimaliseert de opslagruimte met een drieledige strategie. Gebruikers kunnen documenten en bestanden weggooien, een app met al zijn gegevens verwijderen of een app offloaden. De functie Ongebruikte apps offloaden is een mooi compromis wanneer u ruimte wilt vrijmaken die door een app wordt ingenomen, maar de gegevens ervan wilt behouden.

Als iemand vraagt: "Maakt het offloaden van een app ruimte vrij?" het antwoord is ja.

Het offloaden van een app is iets anders dan het verwijderen van een app op een iPhone. De Offload Unused Apps-functie maakt de opslagruimte vrij die door de apps wordt gebruikt, maar houdt alle documenten en gegevens intact. Het helpt u de eentonigheid van het helemaal opnieuw configureren van een app te voorkomen. Het pictogram van de app en de gebruikersgegevens blijven op de iPhone staan. Het pictogram toont een wolk met een neerwaartse pijl. Als je het opnieuw wilt gebruiken, tik je op het pictogram en download je het opnieuw.

Opslagruimte is nodig om iOS up-to-date te houden. Deze functie die onder de motorkap werkt, geeft je dus de flexibiliteit om apps te verwijderen zonder gegevens te verliezen. Omdat het alleen ongebruikte apps verwijdert, mag je ze niet te veel missen.

De geoffloade app herstellen

Als je de app opnieuw downloadt, zou deze beschikbaar moeten zijn in de App Store. Mogelijk moet u zich indien nodig ook opnieuw aanmelden met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Een niet-geladen app geeft het gebruikelijke pictogram weer, maar niet het cloudpictogram in Spotlight.

Tik op het pictogram om de app te starten vanuit de zoekresultaten, en iOS geeft een waarschuwing weer dat je een app probeert te openen die momenteel niet is geïnstalleerd. Tik op OK om de app te downloaden. Er is geen voortgangsindicator voor het downloaden, dus je moet naar de laatst bekende locatie van de app gaan.

FAQ

    Hoe verwijder je apps?

    Op Android houdt u uw vinger op de app die u wilt verwijderen totdat er een menu verschijnt. Kies App-info > Verwijderen. Houd op iOS de app ingedrukt en selecteer vervolgens App verwijderen > App verwijderen > Verwijderen.

    Hoe verberg je apps op de iPhone?

    Met iOS 14 heeft Apple een app-bibliotheek toegevoegd die al je apps organiseert en weergeeft op hun eigen aparte pagina rechts van de startpagina. Om een app van het startscherm te verwijderen, houdt u uw vinger op het pictogram van de app totdat het menu verschijnt en selecteert u vervolgens Delete AppJe hebt dan de mogelijkheid om de app van het startscherm te verwijderen of helemaal te verwijderen.

    Hoe update je apps?

    Op Android, open de Google Play-app, selecteer uw profielpictogram en selecteer vervolgens Apps en apparaat beheren Selecteer Update All om patches voor alles te downloaden, of selecteer Update naast individuele apps om ze te patchen. Open op iOS de App Store, selecteer uw profielpictogram en selecteer vervolgens Update naast apps of selecteer Update All

    Hoe verplaats je apps naar een SD-kaart?

    Om apps op Android naar een SD-kaart te verplaatsen, moet u eerst controleren of de SD-kaart correct is geformatteerd. Ga vervolgens naar Instellingen > Apps & meldingen > App-info en selecteer de app die u wilt verplaatsen. Selecteer Opslag > Change en kies de SD-kaart uit de lijst met opties.

Aanbevolen: