Hoe Pablo Martinez digitale betalingen voor iedereen vereenvoudigt

Inhoudsopgave:

Hoe Pablo Martinez digitale betalingen voor iedereen vereenvoudigt
Hoe Pablo Martinez digitale betalingen voor iedereen vereenvoudigt
Anonim

Pablo Martinez wilde altijd al in de fintech werken, dus toen de oprichters van Pay Theory hem vroegen om zich bij het team aan te sluiten, wist hij dat dit een kans was die hij niet kon laten liggen.

Martinez is de chief marketing officer van Pay Theory, de maker van een op SaaS gebaseerde elektronische betalingsoplossing. Het bedrijf richt zich op het helpen van gezinnen en openbare scholen bij het beheren van op technologie gebaseerde financiële betalingen.

Image
Image

Opgericht in 2019, heeft Pay Theory een betalingsplatform ontwikkeld voor serviceproviders en SaaS-leveranciers om meer naadloze betalingservaringen te creëren. Martinez zei dat de elektronische betalingsoplossing van het bedrijf kan worden geïntegreerd met boekhoudplatforms om krediet-, debet-, ACH- en contante betalingen via retailpartners mogelijk te maken. Pay Theory heeft tot nu toe $ 350.000 aan pre-seed-financiering opgehaald en werkt aan het sluiten van de seed-ronde.

"We willen de wereld van de fintech overnemen en kijken hoe we aan de behoeften van een gezin kunnen voldoen", vertelde Martinez aan Lifewire in een telefonisch interview. "Er zijn bedrijven zoals Square die waarde toevoegen aan kleine bedrijven, Toast doet dit in de restaurantruimte en Venmo doet dat voor peer-to-peer. We willen dat voor gezinnen doen."

Snelle feiten

  • Name: Pablo Martinez
  • Leeftijd: 25
  • Van: Trenton, New Jersey
  • Random delight: Hij is onlangs getrouwd en hij moet nog steeds wennen aan het dragen van zijn ring.
  • Belangrijkste citaat of motto: "Vooruit. Een woord om naar te leven dat echt representatief is voor mezelf."

Groeien naar succes

Martinez' familie verhuisde vanuit Guatemala naar New Jersey, maar verhuisde daarna snel naar Tennessee om dichter bij familie te zijn. Martinez verhuisde na de middelbare school naar Ohio om naar de universiteit te gaan, en sindsdien is hij in Cincinnati, waar Pay Theory is gevestigd. Maar Pay Theory is niet het eerste startup-team waar Martinez deel van uitmaakte; hij nam eerder een semester vrij van de universiteit om een fintech-bedrijf te starten.

"Ik wilde een betere manier creëren voor mensen om met hun financiën om te gaan", zei hij. "Dit kwam vanuit het perspectief van een student."

Martinez werkte samen met zijn oudere broer, die werktuigbouwkundig ingenieur is. Hij zei dat ze de onderneming zeven maanden lang agressief hebben nagestreefd voordat ze zich realiseerden dat het bedrijf buiten hun expertise viel. Martinez ontmoette in die tijd een mentor die hem een marketingstage aanbood. Deze kans heeft hem veel geleerd en bracht hem ertoe contact te maken met Brad Hoeweler, mede-oprichter en CEO van Pay Theory.

"Toen het idee van Pay Theory voor het eerst in de beginfase was, leidde die relatie met Brad ertoe dat hij me vroeg om alle marketinginspanningen te leiden."

Image
Image

Martinez maakt vanaf het begin deel uit van het Pay Theory-team, met het bedrijf nu 10 medewerkers sterk.

Inclusiviteit aanpakken

Pay Theory pakt het inclusiviteitsprobleem aan dat bestaat in de fintech-industrie. Aangezien gezinnen het hele sociaal-economische spectrum bestrijken, ziet Martinez een belangrijke kans voor Pay Theory om consumenten van elke sociale klasse te dienen en op te leiden.

"Als minderheid, en in het bijzonder een Hispanic, heb je een ander wereldbeeld", zei Martinez. "Ik heb een heel andere levenservaring gehad dan mijn mede-oprichters, dus we hebben gesproken over hoe we kunnen inspelen op de behoeften van mensen zonder en onder een bank."

Martinez zei dat het moeilijk is om contact te maken met andere mensen in de fintech-ruimte die een vergelijkbare achtergrond hebben als hij. Hij overwint deze uitdagingen door zijn marketingvaardigheden en verhalende tactieken te gebruiken om manieren te vinden om het publiek van Pay Theory en potentiële investeerders in de schoenen te plaatsen van iemand anders die misschien niet zoals zij is.

Ik heb een heel andere levenservaring gehad dan mijn mede-oprichters, dus we hebben gesproken over hoe we kunnen inspelen op de behoeften van mensen zonder en onder een bank.

Pay Theory hecht nog meer waarde aan inclusiviteit als het gaat om contact met investeerders. Het bedrijf is actief bezig met het kweken van een zaadronde. Hoewel Martinez niet kon onthullen hoeveel startkapitaal Pay Theory binnenkort zal aankondigen, deelde hij mee dat Zeal Capital Partners de ronde leidt. Zeal is een door zwarten geleid durfkapitaalbedrijf dat investeert in beginnende fintech- en future-of-work-bedrijven.

Martinez's belangrijkste focus op dit moment is om 12 partners te integreren met het Pay Theory-platform. Deze partners kunnen instellingen of organisaties zijn die het platform van Pay Theory integreren in hun financiële betalingsstructuur. Terwijl hij de Pay Theory blijft helpen groeien, hoopt hij dat inclusiviteit voorop blijft staan.

Aanbevolen: