Hoe een projector op een computer aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een projector op een computer aan te sluiten
Hoe een projector op een computer aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Een HDMI- of VGA-kabel werkt voor de meeste opstellingen.
  • Chromecast is een andere optie.
  • Een draadloze verbinding via Miracast is in sommige gevallen mogelijk.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Windows-desktop of -laptop kunt aansluiten op een projector met behulp van een bekabelde of draadloze methode, afhankelijk van uw situatie.

Een HDMI-kabel aansluiten

Deze opstelling is vergelijkbaar met het gebruik van twee monitoren op Windows, omdat je een kabel gebruikt om een tweede scherm aan je laptop of desktop toe te voegen.

  1. Schakel zowel de projector als de computer uit.

    Deze stap is niet nodig, maar het is het beste om de kabel (zie stap 2) aan te sluiten voordat ze worden uitgevoerd om problemen te voorkomen waarbij het ene apparaat het andere niet herkent,

  2. Verbind de twee met een HDMI-kabel, wat het beste is omdat deze ook audio draagt. Maar als je geen audio nodig hebt (of een aparte audiokabel hebt) of HDMI geen optie is, hebben de meeste projectoren en computers ook een VGA- of DVI-poort.

    Image
    Image
    Desktop met HDMI-poort.

    Dell

    De kabel die je nodig hebt, hangt af van de poorten die op beide apparaten beschikbaar zijn. Als er verschillende poorten zijn (bijvoorbeeld HDMI op de ene en VGA op de andere), heb je een adapter nodig. Amazon heeft veel adapters voor verschillende configuraties, zoals HDMI naar VGA.

    Als je op een school of kantoor bent, is de kans groot dat er al een kabel uit de projector komt die je op je computer kunt aansluiten.

  3. Schakel beide apparaten in.
  4. Druk op uw computer op WIN+P en selecteer een optie:

    Image
    Image
    • Alleen pc-scherm (in Windows 7 Alleen computer genoemd) verbreekt in wezen de verbinding tussen uw scherm en de projector - kies deze niet.
    • Duplicate doet precies dat: laat hetzelfde zien als wat er op de computer staat
    • Extend verandert de projector in een tweede scherm, zodat u items tussen de twee kunt slepen.
    • Alleen tweede scherm (in Windows 7 Alleen projector genoemd) toont alles op de projector en niets op uw computer.

Als dit niet werkt of Windows de projector niet kan vinden, drukt u op de Input-knop op de projector om de computer te zoeken.

Sluit een Chromecast of Roku aan

In veel gevallen wil iemand om een bepaalde reden een computer en een projector aansluiten, zoals een film kijken of foto's of een presentatie laten zien, niet per se om het hele computerscherm te projecteren. Als dit uw situatie is, is een streaming media-apparaat zoals Chromecast of Roku eenvoudig in te stellen en werkt het als de projector HDMI ondersteunt.

  1. Zet de projector aan en sluit de Chromecast aan op een beschikbare HDMI-poort. Als er ook een USB-poort op de projector is, of een stekker in de buurt, moet u die ook gebruiken als het apparaat deze nodig heeft voor stroom.
  2. Stel het apparaat in als dat nodig is.

    We hebben instructies voor het instellen van een Chromecast en het instellen van een Roku als je hulp nodig hebt.

  3. Stuur naar de projector wat je ook op het scherm wilt laten zien. Hoe u dit doet, hangt af van het apparaat dat u gebruikt en wat u projecteert.

    Als je bijvoorbeeld een Chromecast hebt en je computerscherm wilt projecteren, is het net zo eenvoudig als het gebruik van de ingebouwde Cast-functie van Chrome: je kunt een specifiek tabblad, je hele scherm of een bestand weergeven op de projector.

    Image
    Image

    Als je computer Miracast ondersteunt (meer daarover hieronder), kun je schermspiegeling gebruiken op een Roku.

Miracast zou een optie kunnen zijn

Sommige apparaten ondersteunen draadloze verbindingen via Miracast, wat veel handiger is dan een kabel voor projectoren aan het plafond. Het wordt echter waarschijnlijk niet door zoveel projectoren ondersteund als Chromecast.

Controleer deze lijst met Miracast-apparaten om te zien of zowel uw pc als de projector worden ondersteund. Als je het nog steeds niet zeker weet, doorloop dan deze stappen om te zien of het werkt.

Dit zijn algemene aanwijzingen die u in de goede richting moeten wijzen, maar ze zijn misschien niet helemaal logisch met uw specifieke projector.

  1. Gebruik de Input of LAN knop op de projector of de afstandsbediening om Screen Mirroring te selecteren.
  2. Ga vanuit het menu op de projector naar Netwerk > Screen Mirroring > ON.
  3. Druk op WIN+K op uw computer en kies vervolgens de projector uit de lijst om uw scherm te projecteren.

FAQ

    Waarom maakt de computer geen verbinding met de projector?

    Meestal wordt dit probleem veroorzaakt door een defecte kabelverbinding. Controleer of alle kabels tussen de computer en de projector goed zijn aangesloten. Als u beschadigde kabels opmerkt, vervang ze dan door nieuwe.

    Hoe sluit je een telefoon aan op een projector?

    Als je een Android-telefoon hebt, is de eenvoudigste manier om verbinding te maken met een projector met een Chromecast-streamingadapter. Het kost ongeveer $ 35 en gebruikt de HDMI-poort op uw projector. iPhone-bezitters kunnen een digitale AV- of VGA-adapter gebruiken om hun telefoons op hun projectoren aan te sluiten.

    Hoe hang je een projectiescherm op?

    Kies een goede locatie voor het scherm en de projector en installeer vervolgens de muur- of plafondmontage. Vraag iemand om u te helpen het scherm op te tillen en in de houder te schroeven. Draai de schroeven niet te vast. Bevestig het meegeleverde touw zodat u het scherm omhoog of omlaag kunt brengen en zorg ervoor dat de projector correct is uitgelijnd met het scherm.

    Wat betekent contrastverhouding in een projector?

    Contrastverhouding is de hoeveelheid zwart-wit die in een afbeelding aanwezig is. Iets met een hoge contrastverhouding geeft witter wit en zwarter zwart weer. Een lage contrastverhouding kan ervoor zorgen dat afbeeldingen er flets uitzien.

Aanbevolen: