Ouderlijk toezicht op Xbox One gebruiken

Inhoudsopgave:

Ouderlijk toezicht op Xbox One gebruiken
Ouderlijk toezicht op Xbox One gebruiken
Anonim

Xbox One heeft gratis ingebouwd ouderlijk toezicht dat je kunt gebruiken om bij te houden welke videogame je kinderen spelen en hoe lang ze elke dag op de console spelen.

Deze functies voor het monitoren van kinderen kunnen ook de soorten Xbox-videogames beperken die ze kunnen kopen en spelen, naast beperkingen op online surfen op het web. Om ouderlijk toezicht in te stellen, maken ouders vaak een Xbox-account voor elk van hun kinderen, inclusief het vrijgeven van hun leeftijden.

Zodra een kind 18 wordt (in de VS), beschouwt Xbox het als een volwassene en verwijdert automatisch alle beperkingen. U kunt het account van een volwassene niet controleren.

Hier vind je alles wat je moet weten voordat je kinderen hun eerste videogame op een Xbox One-console laat spelen.

Een Xbox-account van een kind beheren met gezinsinstellingen

Microsoft biedt een gratis service voor gezinnen waarmee ouders de account van een kind op Xbox One-consoles kunnen controleren en limieten kunnen instellen.

Om deze service te gebruiken, moet ten minste één ouder eerst inloggen met zijn eigen Xbox- of Microsoft-account op de Xbox One-console.

Xbox- en Microsoft-accounts zijn precies hetzelfde. Als je een account hebt dat je gebruikt voor Skype, Outlook of een andere dienst die eigendom is van Microsoft, kun je ermee inloggen op een Xbox.

Nadat dit is gebeurd, kunnen ze het account van hun kind uitnodigen om deel uit te maken van de gezinsgroep. Zodra ze zijn toegevoegd, kun je hun speeltijd, het soort games dat ze kunnen spelen en hun mogelijkheid om nieuwe titels te kopen, beperken.

Als je Windows 10 Ouderlijk toezicht al hebt ingesteld met je kind, hoef je verder niets te doen. Je kunt hun Xbox One-games beheren vanuit hetzelfde configuratiescherm. Onthoud dat Xbox- en Microsoft-accounts hetzelfde zijn.

Een kind toevoegen aan een familiegroep op Xbox One

  1. Laat uw kind zoals gewoonlijk inloggen op zijn account op de Xbox One.

    Het is mogelijk dat ze al zijn aangemeld. Je kunt controleren of ze dat zijn door de gebruikerslijst in het linkerdeelvenster van de gids te bekijken, die kan worden geopend door op de Xbox-logoknop op je controller te drukken.

  2. Log in op uw account op de Xbox One-console.

    Met de Xbox One kunnen meerdere gebruikers tegelijkertijd ingelogd zijn. Log niemand uit.

  3. Druk op het Xbox-logo op je controller om de gids te openen.

    Image
    Image
  4. Scroll naar het uiterst rechtse deelvenster en markeer Instellingen. Druk op A op je controller.

    Image
    Image
  5. Markeer op de Accountinstellingen pagina Familie-instellingen en druk op A.

    Image
    Image
  6. Een optie genaamd Een kind toevoegen zou onder aan het menu moeten verschijnen. Markeer het en druk op A.

    Image
    Image

    Als de optie om Een kind toe te voegen niet verschijnt, is het account van uw kind waarschijnlijk geregistreerd als een account voor volwassenen. Dit kan gebeuren wanneer de geboortedatum die tijdens het aanmeldingsproces is ingevoerd, hen ouder dan 18 jaar maakt.

    Het is onmogelijk om een account voor volwassenen terug te zetten naar een kinderaccount nadat het is ingesteld. Ook als je de geboortedatum handmatig wijzigt in de accountinstellingen. De enige oplossing voor dit probleem is om een geheel nieuw account aan te maken.

  7. Selecteer het account van uw kind en druk nogmaals op A.

    Image
    Image
  8. Je krijgt een bevestigingsscherm te zien. Markeer Toevoegen aan familie en druk op A.

Xbox One Child-accountopties

Zodra het account van het kind is toegevoegd aan uw gezin op de Xbox One, kunt u bijna elk aspect van het account beheren door naar Instellingen > Account te gaan > Familie-instellingen > Gezinsleden beheren en elk van deze drie secties verkennen.

Image
Image
  • Privacy en online veiligheid: deze sectie bevat opties om te bepalen welke games en apps ze kunnen downloaden en spelen, of ze kunnen laten zien dat ze online zijn voor anderen, de weergaveopties voor hun echte naam en app-privacyfuncties.
  • Toegang tot inhoud: Met deze instelling kun je leeftijdsbeperkingen toevoegen aan beoordeelde games en andere media. U kunt hun account bijvoorbeeld beperken tot toegang tot inhoud die alleen geschikt is voor 12-jarigen.
Image
Image

Webfiltering: Webfiltering wordt gebruikt om te beperken tot welke websites ze toegang hebben bij gebruik van een webbrowser op Windows 10, Android of op een Xbox One-console. Hier kunt u de toegang tot specifieke websites beperken of zelfs browsen volledig verbieden.

Image
Image

Andere redenen om kinderen een Xbox-account te geven

Als je videogames wilt kopen, downloaden en spelen op een Xbox One-console, heb je een Xbox-account nodig. Het kan verleidelijk zijn om één account voor het hele gezin te gebruiken, maar slimme gamers geven elke gebruiker om de volgende redenen zijn eigen unieke Xbox-account.

  • Voortgang en prestaties van videogames worden opgeslagen in individuele Xbox-accounts. Door elk gezinslid een eigen Xbox-account te geven, kan worden voorkomen dat de opgeslagen gegevens van iemand anders worden overschreven.
  • De Xbox-vrienden van iedereen verbonden hebben met één account kan erg verwarrend zijn voor online spelen, omdat de online vrienden geen idee hebben welk gezinslid daadwerkelijk speelt.
  • Het is onmogelijk om spelgegevens over te zetten naar een ander account. Dit betekent dat als je kind je Xbox-account gebruikt om Minecraft of Fortnite op Xbox One te spelen, ze helemaal opnieuw moeten beginnen wanneer ze in de toekomst een eigen account maken.
  • Een Xbox-account is ook een Microsoft-account en wordt gebruikt voor programma's en services zoals Outlook, Skype en Office. Het wordt ook gebruikt voor het downloaden van apps uit de Windows 10 Microsoft Store-app store. Eenmaal ingesteld, kunnen voor alle services hetzelfde e-mailadres en wachtwoord worden gebruikt. De meeste kinderen zullen waarschijnlijk een Microsoft-account nodig hebben tegen de tijd dat ze naar de middelbare school gaan, dus het kan een goed idee zijn om er nu een te maken, zodat ze kunnen leren hoe ze het moeten gebruiken.
  • Door elk kind een eigen account te geven, kun je bijhouden hoeveel tijd ze besteden aan het spelen van games en welke games ze spelen. U kunt ook bepaalde privacy-instellingen en accountbeperkingen in- en uitschakelen.

Aanbevolen: