Hoe u uw Google-aankoopgeschiedenis kunt verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Google-aankoopgeschiedenis kunt verwijderen
Hoe u uw Google-aankoopgeschiedenis kunt verwijderen
Anonim

Als je Gmail gebruikt, kan Google elke aankoop die je ooit hebt gedaan, volgen, zelfs als het geen aankoop bij Google was. Bijna alles wat u koopt, wordt geleverd met een e-mailbevestiging of ontvangstbewijs. Elke e-mailbevestiging voor vliegtickets of het herladen van uw Starbucks-kaart is iets dat Google toevoegt aan uw Google-lijst met recente aankopen. Gelukkig kun je deze aankoopgeschiedenis verwijderen. Je moet alleen weten waar je heen moet.

Google verzamelt uw aankoopgeschiedenis zodat het zijn apps en services nuttiger voor u kan maken. Google kan e-mails met vliegtuigtickets gebruiken om de Google Assistent te helpen u eraan te herinneren wanneer uw vliegtuig op het punt staat te vertrekken, of het gebruikt uw hotelbevestigingsmail zodat de Google Assistent u kan herinneren aan uw aanstaande reis.

Hoe u toegang krijgt tot uw Google-aankoopgeschiedenis

Om uw Google-betalingsgeschiedenis en recente aankopen te bekijken, hoeft u alleen maar in te loggen op uw Google-account en de pagina Google Aankopen te bezoeken.

Image
Image

Hier ziet u al uw recente aankopen, geordend op datum. Als u naar beneden scrolt, ziet u relatief recente aankopen, evenals aankopen die teruggaan tot het voorgaande jaar.

Hoe u uw Google-aankoopgeschiedenis kunt verwijderen

Als u niet wilt dat al uw aankopen op de servers van Google staan, kunt u aankopen uit uw Google-aankoopgeschiedenis verwijderen.

Als u slechts een of enkele aankopen uit de Google-geschiedenis wilt verwijderen, kunt u dat rechtstreeks vanaf de pagina met de aankoopgeschiedenis doen.

  1. Selecteer op de pagina Google Aankopen een aankoop die u wilt verwijderen.

    Image
    Image
  2. Selecteer onderaan de betalingsdetailpagina Aankoop verwijderen.

    Image
    Image
  3. Een pop-upvenster legt uit dat om de aankoop in de geschiedenis te verwijderen, je de originele e-mail moet verwijderen. Selecteer Bekijk e-mail om de e-mail te openen.

    Image
    Image
  4. De e-mail wordt geopend in uw Gmail-account. Selecteer het prullenbak icoon bovenaan de e-mail om deze te verwijderen.

    Image
    Image
  5. Het kan zijn dat u tussen de 24 uur en een paar dagen moet wachten, maar de volgende keer dat Google uw inbox scant op aankopen, wordt deze aankoop verwijderd uit uw lijst met aankoopgeschiedenis.

Voorkomen dat Google uw aankoopgeschiedenis gebruikt

Helaas is het niet mogelijk om alle aankopen in uw aankoopgeschiedenis in bulk te verwijderen. Er is ook geen manier om te voorkomen dat Google uw e-mails scant en aankopen aan deze lijst toevoegt.

Er zijn echter een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden als de monitoringactiviteit van Google u stoort:

  • De lijst met aankoopgeschiedenis is alleen voor u toegankelijk als u bent ingelogd op uw account.
  • De enige manier om te voorkomen dat nieuwe items worden toegevoegd aan uw Google-aankoopgeschiedenis, is door te stoppen met het gebruik van Gmail.
  • Als je je Gmail-account schoon houdt (alle e-mails leegmaken), wordt er niets weergegeven in je Google-aankoopgeschiedenis.
  • U kunt voorkomen dat Google uw aankoopgeschiedenis gebruikt in andere producten en services die het aanbiedt.

Om te voorkomen dat Google uw persoonlijke aankoopgeschiedenis gebruikt:

  1. Ga naar Google.com en selecteer Settings in de rechterbenedenhoek van de pagina.

    Image
    Image

    Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij uw Google-account.

  2. Selecteer Zoekinstellingen in het menu.

    Image
    Image
  3. Selecteer op de pagina met zoekresultaten onder het gedeelte Privéresultaten Geen privéresultaten gebruiken. Hierdoor kan Google uw aankoopgeschiedenis niet meer gebruiken in zijn andere producten en services, zoals Google Assistant of Google Ads.

    Image
    Image

    Als je deze instelling wijzigt, worden apps zoals Google Assistant minder nuttig. Je ontvangt geen herinneringen meer voor bijvoorbeeld vertrek van vluchten of hotelreserveringen.

Google-account bijhouden

Hoewel Google uw aankoopgeschiedenis bijhoudt op basis van inkomende e-mailbevestigingen, is het belangrijk om te onthouden dat de informatie privé is en dat alleen Google er toegang toe heeft.

Als je nog steeds last hebt van deze vorm van tracking, is de gemakkelijkste manier om ermee om te gaan, je Gmail-inbox leeg te houden voor e-mails. Of, als het feit dat Google al uw activiteiten probeert bij te houden u erg stoort, kunt u overwegen een alternatieve e-mailservice te zoeken.

Aanbevolen: