Wat is de 'My name is Jeff'-meme?

Inhoudsopgave:

Wat is de 'My name is Jeff'-meme?
Wat is de 'My name is Jeff'-meme?
Anonim

Als je enige tijd hebt besteed aan het bekijken van video's op Vine voordat de app begin 2017 werd afgesloten, herinner je je misschien de meme 'Mijn naam is Jeff'. Tegenwoordig verschijnt dit beroemde citaat uit de film 22 Jump Street nog steeds op TikTok en vergelijkbare platforms.

De oorsprong van de "My Name Is Jeff" Meme

De regel "Mijn naam is Jeff" komt uit een scène in 22 Jump Street waarin acteur Channing Tatum extreem zijn best doet om een buitenlands accent te faken, maar vreselijk en hilarisch fa alt. Het is een korte scène, dus het was perfect om in Vine-video's in te voegen (die maximaal zes seconden waren). Je kunt de scène "Mijn naam is Jeff" bekijken op YouTube.

Viners had veel plezier met het nasynchroniseren van het citaat "Mijn naam is Jeff" over clips van zichzelf, muziekvideo's en andere films. Gebruikers zouden de regel meestal in hun eigen video's invoegen voor een willekeurig komisch effect. Helaas is Vine op 17 januari 2017 gestopt, dus het platform waar deze meme voor het eerst van start ging, is niet meer beschikbaar.

Image
Image

Bottom Line

Omdat de Vine-archieven zijn gesloten, is het niet langer mogelijk om "Mijn naam is Jeff"-memes in hun oorspronkelijke vorm te zien. Enkele van de meest memorabele Vines leven echter voort dankzij YouTube. Als je zoekt naar 'Mijn naam is Jeff', zul je verschillende video's tegenkomen, waaronder parodieën op de scène en 'Mijn naam is Jeff' Vine-meme-compilaties.

De verspreiding van de 'My Name Is Jeff' Meme

De film 22 Jump Street werd uitgebracht in de zomer van 2014, maar de meme "My name is Jeff" werd pas echt populair in de maand november. De meme ontplofte eerst op Vine, maar vond al snel zijn weg naar andere sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, YouTube, Tumblr, Reddit en Instagram. De Facebook-pagina "Mijn naam is Jeff" had ooit meer dan 84.000 likes en een niet-gelieerd Twitter-account had meer dan 40.000 volgers (zowel de Facebook-pagina als het Twitter-account zijn niet langer actief).

Aanbevolen: