Hoe Spotify het vinden van nieuwe muziek gemakkelijker maakte

Inhoudsopgave:

Hoe Spotify het vinden van nieuwe muziek gemakkelijker maakte
Hoe Spotify het vinden van nieuwe muziek gemakkelijker maakte
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Spotify's nieuwste UI-wijziging maakte het iets uitdagender om naar je favoriete nummers te zoeken.
  • De verhuizing is bedoeld om de aanbevelingen te pushen die Spotify voortdurend verbetert.
  • Experts zeggen dat de verandering je kan helpen meer muziek te vinden dan je zou vinden door ernaar te zoeken.
Image
Image

Spotify's nieuwste update heeft het zoeken moeilijker gemaakt, maar experts zeggen dat de druk op aanbevolen afspeellijsten je zou kunnen helpen om gemakkelijker muziek te vinden dan voorheen.

Spotify is onlangs begonnen met het uitbrengen van een nieuwe gebruikersinterface naar zijn desktop- en webspelers. Hoewel het bedrijf eerder de interface op mobiel had geïntroduceerd, voegde het enkele wijzigingen toe waar gebruikers om hadden gevraagd en maakte het zoeken een beetje moeilijker, omdat je niet langer vanaf elke pagina in de app kunt zoeken.

Ondanks enige terugslag voor de wijzigingen, zou het plaatsen van meer aanbevolen inhoud voor gebruikers hun luistergewoonten meer kunnen verbreden dan alleen het gebruik van een standaard zoekfunctie.

"De focus is meer verschoven van zoeken naar aanbevelingen. Het is een natuurlijke overgang", vertelde Dr. Chirag Shah, universitair hoofddocent aan de University of Washington's Information School, aan Lifewire tijdens een telefoongesprek.

"Dit soort verandering zou niet plaatsvinden als ze geen vertrouwen hadden in hun aanbevelingsalgoritmen."

Uw muziek diversifiëren

Shah, die met meerdere bedrijven heeft gewerkt, waaronder Spotify, heeft zich sterk gericht op onderzoek dat aanbevelingssystemen slimmer en meer geïntegreerd zal maken. Hij zegt dat de overstap van een meer zoekgeoriënteerde gebruikersinterface er een is die veel andere populaire media-apps hebben ondergaan, waaronder streaming-apps zoals Netflix en Hulu.

Een van de belangrijkste manieren waarop Spotify is veranderd, is door de zoekoptie moeilijker te vinden te maken.

Image
Image

Vóór deze update had je gemakkelijk toegang tot een zoekbalk bovenaan de applicatie. Nu moet je het zoektabblad selecteren in het menu aan de linkerkant, waar je afspeellijsten zijn opgeslagen.

Dit brengt je dan naar een nieuwe pagina, waar je doorheen kunt zoeken. Het streamingbedrijf heeft ook veel van zijn eerdere browsefuncties naar dit tabblad verplaatst.

Hoewel het misschien overbodig lijkt om zoeken naar een eigen pagina te pushen die meerdere keren moet worden doorgeklikt, zegt Shah dat het allemaal deel uitmaakt van hoe bedrijven als Spotify de betrokkenheid van gebruikers vergroten. Door meer gebruikers naar de aanbevolen opties te duwen, hopen ze de manier waarop u de app gebruikt te diversifiëren.

"Wat Spotify wil doen, is diversifiëren, zodat je niet altijd naar de meest populaire artiest luistert. Het helpt Spotify hun kosten te verlagen, het helpt meer artiesten bekend te worden en het helpt de gebruikers om meer te zijn blootgesteld aan verschillende dingen waar ze normaal niet om zouden vragen, " legde Shah uit.

Frustraties en nieuwe perspectieven

Dit streven naar diversiteit is een groot deel van het herontwerp van Spotify. Daily Mixes, Discover Weekly en andere afspeellijsten die speciaal voor jou zijn gemaakt door het algoritme van Spotify staan centraal op de nieuwe startpagina. Als je het leuk vindt om naar specifieke muziek te zoeken en ernaar te luisteren, dan vind je de wijzigingen van Spotify misschien een beetje frustrerend.

Dr. Jason Buhle, docent aan de University of Southern California en directeur UX-strategie bij AnswerLab, zegt dat deze emotionele reacties een van de belangrijkste risico's zijn waarmee ontwikkelaars rekening moeten houden.

"Zelfs als gebruikers de nieuwe zoeklocatie gemakkelijk kunnen vinden, heeft psychologisch onderzoek aangetoond dat het een aanzienlijke mentale inspanning kost om een goed aangeleerde actie op te heffen," legde Buhle uit in een e-mail.

"Het voelt niet goed om extra moeite te doen als je alleen maar een nummer wilt vinden dat in je hoofd blijft hangen."

Ondanks alle frustraties die je misschien hebt met de veranderingen, zijn ze eigenlijk een sterke duw in je voordeel. Naast het wijzigen van de standaard zoekopties, heeft Spotify een zoekbalk toegevoegd aan afspeellijstpagina's, waardoor de manier waarop je nummers toevoegt eenvoudiger wordt.

Dit, samen met de aanbevolen opties op je startpagina, zou ervoor moeten zorgen dat nieuwe muziek centraal blijft staan wanneer je de app gebruikt.

"We zouden ons allemaal ellendig voelen als onze favoriete apps zoals Gmail of Netflix niet waren geëvolueerd sinds we ze voor het eerst gingen gebruiken, maar de kosten zijn reëel en moeten worden afgewogen tegen de algemene voordelen voor gebruikers die elke update met zich meebrengt, " zei Buhle.

Aanbevolen: