Wat te doen als u uw Windows Vista-wachtwoord bent vergeten

Inhoudsopgave:

Wat te doen als u uw Windows Vista-wachtwoord bent vergeten
Wat te doen als u uw Windows Vista-wachtwoord bent vergeten
Anonim

Uw Windows Vista-wachtwoord vergeten? Voel je niet al te slecht, want je bent niet de enige. Het is de bedoeling dat we onze wachtwoorden moeilijk te raden maken, maar soms maken we ze zo moeilijk dat niemand, zelfs wij niet, ze kan onthouden.

Image
Image

Er zijn verschillende manieren om uw vergeten Vista-wachtwoord te vinden:

Gebruik uw Windows Vista-wachtwoordhersteldiskette

Als je ooit in het verleden een wachtwoordhersteldiskette voor Windows Vista hebt gemaakt, gefeliciteerd met je proactieve houding! Dit is het moment om het te gebruiken.

Je wachtwoordhersteldiskette werkt nog steeds, zelfs als je je Windows Vista-wachtwoord hebt gewijzigd sinds je het hebt aangemaakt.

Neem opgeleide gissingen

Voordat je dit schijnbaar voor de hand liggende advies overslaat, moet je eerst eens kijken naar enkele van deze ideeën. Als je dat nog niet hebt gedaan, probeer dan serieus te raden voordat je doorgaat naar meer gecompliceerde manieren om je wachtwoord terug te krijgen.

De meeste wachtwoorden, zelfs al te ingewikkelde, zijn vaak geïnspireerd op alledaagse dingen in ons leven, dus je kunt je wachtwoord misschien reverse-engineeren door te raden hoe je het bedacht hebt.

Is het mogelijk dat uw Vista-aanmeldingswachtwoord is gemaakt met:

  • jouw naam?
  • de naam van een familielid of vriend?
  • de naam van een huisdier?
  • een verjaardag?
  • uw thuis- of kantooradres?
  • iets uit je kindertijd?
  • een favoriet eten?
  • een vaak gebeld telefoonnummer?
  • een combinatie van de bovenstaande ideeën?

Laat een beheerder het wijzigen

Als je je computer met iemand anders deelt, heeft die persoon mogelijk toegang op beheerdersniveau, wat inhoudt dat ze de mogelijkheid hebben om je Vista-wachtwoord voor je te wijzigen.

Als je de enige gebruiker van de computer bent, zal dit advies je natuurlijk niet veel goed doen. Dit geldt waarschijnlijk voor de meeste mensen, aangezien de meesten van ons de enige gebruiker van onze computer zijn.

Gebruik deze hack om uw Vista-wachtwoord opnieuw in te stellen

Nu beginnen we met de serieuze dingen. Niet onmogelijk, zelfs voor de beginner, alleen veel meer betrokken dan gissen.

Als je de eenvoudigere ideeën hierboven hebt geprobeerd en niets is gelukt, volg dan onze tutorial over het opnieuw instellen van een Windows Vista-wachtwoord. Ja, er zijn weinig commando's om uit te voeren en het kan zijn dat je dingen moet doen die je nog nooit eerder hebt gedaan, maar het is heel eenvoudig en werkt bijna altijd.

De pc hacken met een wachtwoordherstelprogramma

Als je je vergeten Vista-wachtwoord niet meer kunt onthouden, je hebt geen wachtwoordhersteldiskette, je bent de enige gebruiker op je pc en de reset-truc werkte niet, dan is het tijd om verder te gaan naar speciale herstel-/resetsoftware.

Wordt Windows-programma's voor wachtwoordherstel genoemd, dit zijn hulpmiddelen die zijn ontworpen om uw wachtwoord opnieuw in te stellen/te verwijderen of om het oude wachtwoord zelf te herstellen. Het zijn niet de gemakkelijkste programma's ter wereld om te gebruiken, maar als je de stapsgewijze instructies kunt volgen, is het vrijwel zeker dat je uit deze hachelijke situatie komt.

Kunt u uw Windows Vista-wachtwoord nog steeds niet vinden?

Als je nog steeds niet in Windows Vista kunt komen, zelfs nadat je gratis programma's voor wachtwoordherstel hebt geprobeerd, moet je een schone installatie van Windows uitvoeren. Dit is het type herstel dat alles op uw pc wist, inclusief het wachtwoord dat u zich niet kunt herinneren.

Dit is een drastische en destructieve stap, maar als u uw Vista-wachtwoord bent vergeten en er op geen enkele andere manier bij kunt komen, zorgt een schone installatie ervoor dat uw pc weer volledig werkt.

Wat te doen na het opnieuw instellen van uw wachtwoord

Zodra je je wachtwoord hebt gevonden of het opnieuw hebt ingesteld om een ander wachtwoord te maken, moet je nadenken over hoe je dit in de toekomst kunt vermijden. Het laatste dat u wilt, is deze methoden voor het opnieuw instellen van uw wachtwoord over een paar maanden opnieuw herhalen wanneer u in dezelfde situatie terechtkomt.

Naast het maken van een wachtwoordhersteldiskette zoals beschreven in de bovenstaande link, is de beste manier om ervoor te zorgen dat u altijd toegang hebt tot Windows, uw wachtwoord ergens op te slaan. In plaats van het naast uw computer op te schrijven of een complex wachtwoord in het geheugen vast te leggen, kunt u overwegen het op te slaan in een wachtwoordbeheerder. Zorg ervoor dat u er een gebruikt die mobiele toegang heeft, zodat u uw wachtwoord kunt vinden zonder toegang tot Windows.

Een andere manier om ervoor te zorgen dat u nooit zonder toegang tot uw computer zit, is door automatisch inloggen in Vista in te stellen. Hierdoor kan uw computer het wachtwoord opslaan, zodat u alleen uw computer hoeft aan te zetten om in te loggen op uw gebruikersaccount - geen wachtwoord nodig! Dit is zeker geen veilige manier om uw computer te gebruiken, maar het is een optie.

Aanbevolen: