Lenovo Chromebook Duet Review: Low Budget 2-in-1

Inhoudsopgave:

Lenovo Chromebook Duet Review: Low Budget 2-in-1
Lenovo Chromebook Duet Review: Low Budget 2-in-1
Anonim

Bottom Line

De Lenovo Chromebook Duet heeft enkele echte problemen met betrekking tot het afneembare toetsenbord en de integratie, maar in de kern is het een solide budgetoptie voor basisproductiviteit en mediaconsumptie. Het eersteklas scherm en de lage prijs helpen de meest in het oog springende gebreken te verzachten.

Lenovo Chromebook Duet

Image
Image

We hebben onze deskundige recensent, de Lenovo Chromebook Duet, gekocht om de functies en mogelijkheden te evalueren. Lees verder om onze resultaten te zien.

Chromebooks en hybride 2-in-1 laptop/tablet-apparaten zijn beide bedoeld om het beste van twee werelden te bieden. Een 2-in-1 biedt de intuïtieve touchscreen-gebaseerde ervaring van een tablet met de productiviteitsvoordelen van een fysiek toetsenbord. Een Chromebook kan eruitzien en aanvoelen als een product van topkwaliteit, maar een laag budgetprijskaartje hebben. De Lenovo Chromebook Duet wil al deze veelzijdigheid en waarde bieden in één handig pakket.

Ontwerp: Stijlvol exterieur

De Lenovo Duet is zeker aantrekkelijk, met een tweekleurige blauwe en zwarte afwerking, een subtiele camerabobbel aan de voorkant en redelijk discrete randen rond het scherm. Het metaal en plastic van dit ontwerp voelen allemaal robuust en van hoge kwaliteit aan.

Om een 2-in-1-laptop te zijn, is natuurlijk een toetsenbord nodig en kiest de Duet voor een afneembaar ontwerp. Het toetsenbord springt gemakkelijk in en uit een magnetische aansluiting, wat niet zo geweldig is, omdat het een beetje te gemakkelijk uit elkaar v alt, wat resulteert in gedeeltelijke verbindingen die de systeemsoftware in de war brengen en storingen veroorzaken. Het is ook niet stijf, waardoor het apparaat moeilijk te gebruiken is terwijl het op schoot ligt. Het wordt het best gebruikt in combinatie met een tafel of ander plat oppervlak.

Image
Image

Er is geen 3,5 mm-audiopoort, alleen de USB-C-gegevens- en oplaadpoort, hoewel de Duet wel wordt geleverd met een USB-C naar 3,5 mm audio-adapterdongle. Anders dan dat, zijn er alleen de aan / uit- en volumeknoppen aan de rechterkant van het scherm.

Display: scherp en kleurrijk

Het 10,1-inch touchscreen van de Duet heeft een opmerkelijk hoge resolutie met 1920x1200 pixels. Dit geeft het een iets groter dan gemiddelde beeldverhouding die beter is voor de productiviteit, maar minder ideaal voor het bekijken van films en shows. Het is vrij scherp en zeer helder, met uitstekende kleuren. Er zijn geen hoeken gesneden met het scherm van de Duet en het v alt echt op in zo'n goedkoop apparaat.

De laptop wordt geleverd met een magnetisch achterpaneel met een mooie grijze stoffen hoes. Dit buigt doormidden om een vrij sterke standaard te vormen. De magneten zijn behoorlijk sterk, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat hij eraf v alt. Het scharniermechanisme op de kap lijkt echter een onderdeel dat de tand des tijds niet kan doorstaan en het gebruik ervan resulteerde na een paar weken gebruik in enkele kleine cosmetische onvolkomenheden.

Er zijn geen hoeken gesneden met het scherm van de Duet, en het v alt echt op in zo'n goedkoop apparaat.

Configuratieproces: gewoon inloggen

Een groot voordeel van Chrome OS is hoe snel het is in te stellen, omdat je eigenlijk alleen maar inlogt op een browser. Het instellen van de Duet voor de eerste keer duurt slechts iets langer dan inloggen op uw e-mail.

Image
Image

Prestaties: traag en buggy

De Lenovo Duet is geen machine die is ontworpen voor gaming of energie-intensieve productiviteitstaken. Het draait op een MediaTek Helio P60T-processor en 4 GB RAM, wat behoorlijk teleurstellend is. Het presteert echter beter dan de Lenovo Chromebook C330 die ik vorig jaar heb getest, dus dat is tenminste iets.

The Duet behaalde een PCMark Work 2.0-score van 6646 en een GFX-bank Aztec Ruins OpenGL (High Tier)-score van 287,6 frames. In de praktijk verta alt dit zich in een redelijk soepele en responsieve ervaring bij het uitvoeren van basistaken, licht schrijven of surfen op internet. Het zou echter soms op onverklaarbare wijze vertragen en het is alleen goed voor minder veeleisende mobiele games.

Het grote probleem dat ik ondervond met de werking van de Duet waren fouten met betrekking tot de toetsenbordverbinding. Op een vrij frequente basis keerde het terug naar de tabletmodus met alleen touchscreen met het toetsenbord er nog aan, en zodra de hele machine bevroor totdat ik het toetsenbord loskoppelde.

In de praktijk verta alt dit zich in een redelijk soepele en responsieve ervaring bij het uitvoeren van basistaken, licht schrijven of surfen op het web.

Navigatie: Vervloekt door zijn toetsenbord, opgeslagen door zijn touchscreen

De navigatie voor de Lenovo Duet is een allegaartje in termen van kwaliteit. Het touchscreen is net zo responsief en competent als elk ander, en in tabletmodus heb ik niets te klagen.

Het toetsenbord is echter absoluut afschuwelijk.

Het toetsenbord is echter absoluut afschuwelijk. Het is gewoon te krap, en hoewel dat te verwachten is op een laptop van dit formaat, maakt iets aan het ontwerp het erger dan het zou moeten. Ook voelen de toetsen zelf gewoon niet goed aan, en ik merkte dat ik fout na fout maakte tijdens het typen op de Duet. Het trackpad is gewoon middelmatig, maar het toetsenbord kan het best worden omschreven als beter dan helemaal geen toetsenbord te hebben.

Image
Image

Bottom Line

Geweldige geluidskwaliteit is normaal gesproken niet wat je zou verwachten van een dunne en lichte 2-in-1 laptop, maar de Duet wist te verrassen met zijn opmerkelijk goede audio. Ik gebruik 2Cello's cover van "Thunderstruck" als een basislijntest voor luidsprekers, en de Duet weergegeven met heldere hoge en middentonen, hoewel de bas een beetje teleurstellend was. Billy Talent's "Swallowed Up by the Ocean" liet zien dat het duet even bekwaam was in zang als in instrumentals. Deze beter dan gemiddelde luidsprekers zijn geweldig voor het streamen van shows en films.

Connectiviteit: Achter de tijd

Hoewel de Wi-Fi-verbinding sterk genoeg is, beschikt de Duet helaas alleen over Bluetooth 4.2. Deze laatste generatie technologie klaart de klus echter, en de meeste gebruikers zullen het ontbreken van Bluetooth 5.0 waarschijnlijk niet eens opmerken.

Camera: ongeïnspireerd maar functioneel

De Duet heeft een 8MP camera aan de achterzijde en een 2MP camera aan de voorzijde, en geen van beide is erg goed. Ze zijn functioneel, maar de camera aan de voorkant is niet zo goed als die van de meeste smartphones, en de camera aan de achterkant is je typische webcam die alleen geschikt is voor videogesprekken.

Image
Image

Bottom Line

Lenovo beweert dat de Duet een batterijduur van 10 uur heeft, en hoewel dat zal variëren afhankelijk van het gebruik, merkte ik dat hij gemakkelijk een werkdag doorkwam met extra sap. Dit is een van de voordelen van Chrome OS en energiezuinige componenten.

Software: lichtgewicht en beperkt

Chrome OS is zeker niet zo veelzijdig als macOS of Windows, maar het is lang niet zo arbeidsintensief, wat zorgt voor een goedkope en functionele machine tegen een veel lagere prijs. Als je alleen een apparaat nodig hebt om te schrijven en andere basale productiviteitstaken, dan is een Chromebook ideaal. U bent echter zeer beperkt in wat u kunt doen, zowel door het besturingssysteem als door de energiezuinige hardware waarop het draait. Android-apps kunnen werken, maar de compatibiliteit kan per app verschillen.

Prijs: gemakkelijk voor uw portemonnee

Met een adviesprijs van $ 300 is de Lenovo Duet zeker niet duur voor een transformerend 2-in-1-apparaat met een ontwerp dat meer premium is dan je zou verwachten van een tablet/laptop voor deze prijs. Het heeft echter enkele grote gebreken met het toetsenbord die niet aanwezig zijn in vergelijkbare apparaten tegen vergelijkbare kosten.

Image
Image

Lenovo Chromebook Duet versus Lenovo Chromebook C330

De Lenovo Chromebook C330 is een goede optie als je een beter toetsenbord en een meer traditionele laptopervaring wilt met 2-in-1-functionaliteit voor een vergelijkbare prijs. De C330 is ook een veel betrouwbaardere machine dan de Duet. Als draagbaarheid echter een prioriteit is, is de Duet aanzienlijk kleiner en kunt u het toetsenbord volledig loskoppelen voor een meer gestroomlijnd tabletgebruik. Ook is de Duet iets krachtiger dan de C330, maar het slechte toetsenbord van de Duet zou een dealbreaker kunnen zijn.

Nog wat meer tijd nodig voordat je een beslissing neemt? Bekijk onze gids voor de beste chromebooks.

Een 2-in-1 die uitblinkt als tablet en struikelt als laptop

De Lenovo Chromebook Duet is een apparaat met hoogte- en dieptepunten. Het heeft een solide kern als een competente en ultradraagbare Chrome OS-tablet, maar er zijn enkele echte problemen met het afneembare toetsenbord en de interface met de tablet. De gebreken kunnen echter tot op zekere hoogte over het hoofd worden gezien dankzij de lage prijs.

Specs

  • Productnaam Chromebook Duet
  • Product Merk Lenovo
  • SKU 6401727
  • Prijs $300.00
  • Releasedatum mei 2020
  • Productafmetingen 0,29 x 6,29 x 9,44 inch.
  • Kleur Grijs
  • Garantie 1 jaar
  • Beeldscherm 1920 x 1200 touchscreen
  • Processor MediaTek Helio P60T
  • RAM 4GB
  • Opslag 128 GB
  • Camera 8,0 megapixels achter, 2,0 megapixels voor

Aanbevolen: