Wat is een slim bed?

Inhoudsopgave:

Wat is een slim bed?
Wat is een slim bed?
Anonim

Een slim bed is een bed dat sensoren en andere technologieën gebruikt om gegevens te verzamelen over hoe je slaapt. Het gebruikt deze informatie om uw slaap zelf aan te passen en te verbeteren.

Sommigen leveren ook je slaapinformatie aan je smartphone, waar deze kan rapporteren hoe goed je slaapt en tips geeft over hoe je beter kunt slapen.

Andere slimme bedden zijn niet per se gericht op het verbeteren van je slaap, maar op het creëren van een aangenamere ervaring in bed. Zo kan men komen met een ingebouwde tv of alarm. Een andere biedt misschien slimme lakens om zich aan te passen aan temperatuurveranderingen in de nacht, of beschikt over ingebouwde netwerkconnectiviteit om samen te voegen met uw domotica-apparaten.

Image
Image
HiCan Smart Bed.

Hi-Interiors srl

Hoe veelbelovend een slim bed ook klinkt, de industrie staat nog in de kinderschoenen, wat betekent dat er geen duidelijk verhaal is over wat een slim bed wel of niet zou moeten doen. Of een slim bed voor jou werkt, is gewoon een kwestie van onderzoek doen om te zien welk frame, lakenset, kussen, etc. het beste bij je past.

Slimme bedtechnologie

Met een grote verscheidenheid aan bedden die als 'slim' worden beschouwd, is er geen volledige lijst met functies van slimme bedden die alle producten op de markt omvat. Hieronder staan echter enkele voorbeelden van de functies die in een slim bed kunnen worden opgenomen.

  • Sleep Tracking: In de gaten houden hoe je beweegt terwijl je slaapt, is een van de meest onderscheidende aspecten van de matras van een slim bed, in tegenstelling tot een gewone matras. Met behulp van een enkel vel "slimme stof" of meerdere sensoren verspreid over het bed, volgt de matras een verscheidenheid aan informatie zoals ademhaling, hartslag, slaaprust en druk om te bepalen hoe u de meest comfortabele nachtrust kunt bieden.
  • Temperatuurregeling: Slimme bedden zijn soms geïntegreerd met een ingebouwde thermostaat waarmee u (of het bed, als dit automatisch kan) de temperatuur van de matras regelt terwijl u slaapt.
  • Luchtkamers: Opgeblazen luchtslangen in de matras zitten boordevol druksensoren waarmee het zich tijdens uw slaap aan uw lichaamshouding kan aanpassen. Deze luchtslangen kunnen ook op afstand worden bediend via een app die aan het bed is gekoppeld.
  • App-integratie: sommige slimme bedden maken naadloos verbinding met het internet der dingen om uw andere slimme huisartikelen te bedienen, waaronder virtuele assistenten, thermostaten, slimme lampen, koffiezetapparaten en tv's, zodat je al deze verschillende apparaten kunt bedienen zonder ooit op te staan.
  • Positiecontrole: Een slim bed met positiecontrole omvat twee volledig gescheiden zones die onafhankelijk van elkaar kunnen worden aangepast. Dit betekent dat één persoon de app of afstandsbediening kan gebruiken om de matras fysiek te verplaatsen, zoals het hoofd- of beengedeelte, terwijl de andere kant plat blijft.
  • Audio afspelen: Sommige mensen voelen zich meer uitgerust met meditatiegidsen, natuurgeluiden of een ander geruststellend geluid. Sommige slimme bedden hebben Bluetooth-connectiviteit, zodat u uw telefoon rechtstreeks kunt aansluiten op het luidsprekersysteem van het bed om rustig in slaap te vallen of wakker te worden met uw favoriete radiostation.
  • Self-Making: Hoewel minder gebruikelijk dan deze andere functies, kan een zelfopmakend bed (…kan je het raden?) het beddengoed automatisch regelen! Ten minste één iteratie van deze technologie zorgt ervoor dat het werkt door metalen rails te gebruiken die zijn verbonden met lakens om ze uit te rekken en glad te strijken over de matras.
  • Extra Furniture: "Smart" kan ook betekenen dat het bed slim is ontworpen. Een kleinere kamer kan baat hebben bij een slim bed waarin een make-upspiegel of een stoel aan de zijkant is geïntegreerd.
Image
Image
ReST Smart Bed.

ReST

Slimme bedden om uit te kiezen

Hier zijn enkele voorbeelden van slimme bedden:

  • Slaapnummer 360°: hiermee kun je kiezen hoe stevig elke kant van het bed moet zijn en kan het bed voorverwarmen voordat je erin gaat. Terwijl je slaapt, voelt het hoe je beweegt en past zich automatisch aan om u comfortabel te houden. Je SleepIQ-score wordt elke ochtend naar je telefoon gestuurd, zodat je kunt zien hoe goed je hebt geslapen, en het bevat gepersonaliseerde suggesties om beter te slapen.
  • ReST Smart Bed: ondersteunt handmatige, gerichte configuraties voor vijf delen van uw lichaam: hoofd, schouders, lendenen, heupen en benen. Het bed onthoudt hoe u comfortabel wilt zijn en past zich aan terwijl u slaapt om er altijd voor te zorgen dat aan uw vooraf gekozen comfortniveau wordt voldaan.
  • Eight Smart Bed: dit slimme bed van Eight Sleep volgt meer dan 15 factoren die verband houden met je slaap en toont ze op je telefoon. Het beschikt ook over een gesplitste temperatuurregeling en kan u wakker maken als u licht slaapt. Als je een slim huis hebt, kan het zelfs andere dingen activeren als je slaapt of wakker wordt, zoals het licht uitdoen of de koffie zetten. Hetzelfde bedrijf biedt The Pod.
  • HiCan: In tegenstelling tot andere slimme bedden, die eigenlijk gewoon slimme matrassen zijn, herdefinieert het aanbod van HiCan de hele slaapkamerervaring met een volledig uitgeruste slaapcapsule. Het bevat een 4K-projector met HDMI-poorten, dimbare leeslampjes, een geluidssysteem, sfeerverlichting en privacyzonwering. Het is alsof je de toekomst van stedelijke huizen binnenloopt.
  • Ohea: Een bed dat zichzelf opmaakt? Dat is precies wat je krijgt met het Ohea slimme bed.
  • Ultimate Smart Bed: deze beweert het 'beste multifunctionele bed ooit' te zijn. Ze hebben interessante opties, zoals een met een minikoelkast en een andere die rond is, met led-verlichting, een boekenkast, een verborgen kluis en leeslampjes.

Heeft u een Smart Bed nodig?

Een normale matras, of een semi-slimme matras die kan worden aangepast met een afstandsbediening, is waarschijnlijk genoeg voor de meeste mensen. Maar misschien heb je het geld en een specifieke reden om er een te kopen.

Als je een slim bed wilt nabootsen, kun je een aantal functies van een bed uit verschillende bronnen halen. Er zijn bijvoorbeeld slaap-apps die je kunnen helpen slapen of je bewegingen in bed kunnen volgen, verwarmde dekens om de temperatuur te regelen, relatief goedkope projectoren die je naar het voeteneinde van je bed kunt stralen, slimme lampen en wekkers/wekkers.

Aanbevolen: