Hoe het te repareren als een PS4-controller niet oplaadt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als een PS4-controller niet oplaadt
Hoe het te repareren als een PS4-controller niet oplaadt
Anonim

De DualShock 4-controller is ontworpen om zowel draadloos als bekabeld te worden gebruikt met je PlayStation 4, en hij wordt verondersteld op te laden wanneer je hem via USB aansluit. Als je merkt dat je PS4-controller niet oplaadt, bestaat de mogelijkheid dat de batterij moet worden vervangen, maar dat is slechts een van de vele mogelijke oplossingen. Voordat je je controller weggooit of opstuurt voor dure reparaties, hebben we een aantal eenvoudige oplossingen die je zelf kunt proberen.

Image
Image

Waarom laadt een PS4-controller niet op

Als een PS4-controller niet kan worden opgeladen, zijn er een handvol mogelijke oorzaken die moeten worden onderzocht. Er is mogelijk een probleem met de oplaadpoort of -kabel, een probleem met de PS4 waardoor deze geen stroom kan leveren via USB, of een probleem met de batterij van de PS4-controller.

Hier volgt een korte blik op de problemen waarmee u mogelijk te maken krijgt:

  1. Problemen met de oplaadpoort: De poort kan worden geblokkeerd door vuil of fysiek beschadigd. Oplossingen zijn onder meer het opschonen of vervangen van de poort.
  2. Problemen met de oplaadkabel: het micro-USB-uiteinde van de kabel kan kapot of versleten zijn, de kabel zelf is mogelijk slecht of de kabel is mogelijk niet ontworpen voor dit soort bruikbaar. Sommige USB-kabels zijn niet ontworpen om op te laden.
  3. PS4-problemen: Sommige problemen kunnen voorkomen dat de PS4 uw controllers oplaadt. Je kunt dit mogelijk oplossen door de controller te resetten of de console uit te schakelen, of je kunt je controller gewoon opladen met een andere oplader.
  4. Hardwareproblemen: De twee meest voorkomende hardwarestoringen met dit soort problemen zijn de oplaadpoort en de batterij. Deze zijn beide vrij eenvoudig te vervangen, hoewel veel gebruikers het prettiger vinden om de hulp van een professional in te schakelen.

Een PS4-controller repareren die niet oplaadt

Als je DualShock 4-controller leeg is en niet opgeladen kan worden, voer dan elk van de volgende stappen voor probleemoplossing uit om hem weer werkend te krijgen.

  1. Controleer de aansluiting van de oplaadkabel. DualShock 4-controllers worden opgeladen via micro-USB, wat een zeer onopvallende verbinding is die afhankelijk is van kleine veerstalen clips om de oplader op zijn plaats te houden. Als je controller niet meteen begint op te laden, verwijder dan voorzichtig de micro-USB-connector uit de poort in de controller en plaats deze opnieuw. Zorg ervoor dat de connector goed op zijn plaats zit en niet wiebelt.

    Als de micro-USB-connector los aanvoelt of eruit v alt, heb je waarschijnlijk een versleten kabel. Controleer de kleine veerstalen clips op de connector om te zien of ze zijn ingedrukt of versleten.

  2. Probeer een andere USB-kabel. Omdat micro-USB zo gewoon is, is de kans groot dat je meer dan één van deze kabels hebt. Als je meerdere kabels bij de hand hebt, probeer er dan een paar om te zien of je controller kan opladen.

    Het is belangrijk om een kabel te gebruiken die zowel stroom kan leveren als gegevens kan verzenden. Hoewel alle beste micro-USB-kabels beide functies kunnen vervullen, kunnen sommige goedkopere kabels slechts het een of het ander.

  3. Sluit je USB-kabel aan op iets anders dan je PS4. In sommige gevallen zal een PS4-controller moeite hebben met opladen via de PS4-USB-poorten. In plaats van de PS4 kun je elke hoogwaardige USB-oplader of zelfs een gevoede USB-poort op je computer of laptop gebruiken.

    Als je controller oplaadt wanneer hij is aangesloten op een oplader, je computer of een ander apparaat, is er mogelijk een probleem met de USB-poorten op je PS4.

  4. Inspecteer en reinig de oplaadpoort op uw controller. De connectoren die door micro-USB worden gebruikt, zijn zo klein dat het eigenlijk heel gemakkelijk is om er een aan te sluiten, zelfs als de poort vuil, stof of andere verontreinigingen bevat. In het ergste geval kan het vuil ervoor zorgen dat u de kabel niet helemaal kunt aansluiten en goed kunt plaatsen. In andere gevallen zorgen vuile verbindingen ervoor dat de stroom niet wordt overgedragen.

    Gebruik ingeblikte lucht of een elektrische blazer om de oplaadpoort leeg te maken en onderzoek de binnenkant met een zaklamp. Als je vuil ziet, of als de controller nog steeds weigert op te laden, kun je proberen het verder schoon te maken met een klein werktuig zoals een tandenstoker.

    Als de poort tekenen van beschadiging vertoont of wiebelt, kan deze beschadigd zijn en moet deze worden vervangen.

  5. Reset je PS4-controller. Je controller heeft mogelijk een firmwareprobleem waardoor hij niet kan worden opgeladen. Om dat te verhelpen, kunt u een tandenstoker of een ander soortgelijk werktuig ongeveer vijf seconden in het kleine gaatje aan de achterkant van uw controller steken. Sluit daarna de controller aan, start je PS4 op en kijk of de controller oplaadt.
  6. Power cycle je PS4. Als de controller nog steeds niet oplaadt, kan power cycling van de console helpen. Om dit te doen, moet je de console en controller uitschakelen, de console loskoppelen van de stroomvoorziening en deze ongeveer 20 minuten losgekoppeld laten.

    Dit zal je PS4 alleen helpen om je controller op te laden. Als je al een andere oplader hebt geprobeerd zonder succes, zal dit niet helpen.

  7. Vervang de oplaadpoort van de PS4-controller. Als u merkt dat de oplaadpoort los of beschadigd is, is de enige oplossing om de poort te vervangen. Hiervoor moet u de controller demonteren, de laadpoortkaart losschroeven en de lintkabel loskoppelen die de laadpoortkaart met de hoofdkaart verbindt. Het is niet bijzonder moeilijk, maar u moet er eerst zeker van zijn dat de oplaadpoort defect is om te voorkomen dat u tijd en geld verspilt.

  8. Vervang de batterij van de PS4-controller. Als al het andere fa alt, zijn er slechts twee opties. Of de batterij is slecht, of de controller zelf is kapot. Misschien wilt u uw controller in deze of de vorige stap opsturen voor reparatie, of u kunt de controller gewoon openen en de batterij vervangen.

    Hoewel de DualShock 4 geen gemakkelijk vervangbare batterijen gebruikt zoals de Xbox One-controller, is het vervangen van de batterij niet zo moeilijk. Het enige wat u hoeft te doen is de controller uit elkaar te halen, de batterij los te koppelen van de hoofdprintplaat en deze te vervangen door een nieuwe batterij.

Aanbevolen: