De beste beeldzoekmachines op internet

Inhoudsopgave:

De beste beeldzoekmachines op internet
De beste beeldzoekmachines op internet
Anonim

Met het zoeken naar afbeeldingen kunt u op internet zoeken naar allerlei soorten afbeeldingen, van portretten en clipartafbeeldingen tot zwart-witfoto's, illustraties, lijntekeningen en meer.

Er zijn veel beeldzoekers. Sommige zijn beeldzoekmachines die het web afspeuren naar foto's en hun database voortdurend bijwerken met nieuwe afbeeldingen. Een andere manier om naar afbeeldingen te zoeken is van websites die afbeeldingen hosten, maar die niet noodzakelijk het web doorzoeken om nieuwe te vinden, zoals een zoekmachine doet.

Image
Image

Hieronder vindt u de beste zoekhulpmiddelen voor afbeeldingen die beide soorten afbeeldingszoekers dekken. Ze laten je naar foto's zoeken, door galerijen bladeren en zelfs omgekeerd zoeken naar foto's om een foto te vinden die lijkt op de foto die je hebt.

Beeldzoekmachines

Image
Image

Zoekmachines werken doordat u de zoekopdracht activeert met een woord, zin of een andere afbeelding. Ze verzamelen resultaten van andere websites op het web.

  • Google Afbeeldingen: de enorme afbeeldingendatabase van Google helpt je om vrijwel elke afbeelding over elk onderwerp te vinden dat je maar kunt bedenken, en het is gemakkelijk te gebruiken. Met een geavanceerde zoekfunctie voor afbeeldingen op Google kunt u uw zoekopdracht verfijnen op grootte, kleur, tijd en meer. U kunt Google ook gebruiken om naar een afbeelding te zoeken met een andere afbeelding als uw zoekopdracht in plaats van tekst (d.w.z. omgekeerd zoeken naar afbeeldingen).
  • Yahoo Afbeeldingen zoeken: het zoeken naar afbeeldingen op Yahoo is vergelijkbaar met deze andere zoekmachines voor afbeeldingen: er zijn geavanceerde zoekopties om de resultaten te filteren op licentie, grootte, kleur en meer. Deze is ideaal als je specifiek op zoek bent naar GIF's of portretten.
  • Bing Afbeeldingen: Een andere manier om afbeeldingen te zoeken is met Microsoft's Bing. Met een trending-sectie kunt u gemakkelijk trending-afbeeldingen vinden; er is ook een visuele zoekfunctie (omgekeerd zoeken naar foto's) en een algemene zoekfunctie voor afbeeldingen waarbij u tekst invoert om foto's te vinden, plus geavanceerde filteropties (specifieke resolutie, hoofd en schouders, transparant, kleur, enz.).
  • Yandex: Unieke functies die door deze beeldzoekmachine worden aangeboden, zijn onder meer de mogelijkheid om het zoeken naar afbeeldingen eenvoudig te beperken tot een specifieke website, achtergronden te vinden die overeenkomen met uw monitorresolutie, alleen foto's met een witte achtergrond weer te geven en afbeeldingen van een bepaald bestandsformaat (zoals-p.webp" />

Sites voor het zoeken naar afbeeldingen

Image
Image

Deze zoeksites voor afbeeldingen zijn ook geweldig om door afbeeldingen te bladeren, maar ze houden hun zoekopdracht binnen hun respectieve websites.

  • Pixabay: meer dan twee miljoen hoogwaardige stockfoto's en -video's, inclusief vectorafbeeldingen en illustraties. Sorteer op populariteit, aankomende afbeeldingen, nieuwste en meer, en blader op categorie. Dit is slechts een van de vele afbeeldingensites in het publieke domein die u vrij kunt gebruiken zonder copyrightproblemen.
  • Flickr: een geweldige beeldzoeker voor het lokaliseren van een enorm scala aan verschillende foto's - tientallen miljarden foto's zelfs. Sommige van deze afbeeldingen kunnen opnieuw worden gebruikt, maar als je gewoon op zoek bent naar fantastische fotogalerijen van getalenteerde fotografen over de hele wereld, kan Flickr nog steeds een nuttige bron zijn.
  • Getty Images: enorme database met doorzoekbare afbeeldingen van verschillende toonaangevende merken. U kunt uw zoekopdracht verfijnen om alleen roy altyvrije afbeeldingen op te nemen. Deze site voor het zoeken naar afbeeldingen biedt verschillende toegangsniveaus, afhankelijk van waar je het voor nodig hebt.
  • Hubble's Greatest Hits: verbluffende foto's van ruimtevoorwerpen zoals verzameld door de Hubble-telescoop van 1990-1995.
  • Twitter: Met deze socialemediagigant kun je afbeeldingen zoeken voor elk openbaar toegankelijk Twitter-account, of alleen voor de mensen die je volgt. U kunt het zoeken naar afbeeldingen zelfs beperken tot foto's in de buurt van uw locatie. Zie ons artikel over het zoeken naar afbeeldingen op Twitter voor meer informatie.
  • American Memory Collections: Photos and Prints: Deze collecties van de Library of Congress omvatten fotografie van Ansel Adams, Civil War en Presidents and First Ladies.
  • The Smithsonian Institution Archive Collections: voer een fotozoekopdracht uit of blader door geselecteerde afbeeldingen uit Smithsonian-collecties.
  • Classroom Clipart: een bron voor gratis downloadbare clipart, doorzoekbaar op onderwerp.
  • Eastman Museum: gebruik deze beeldzoeker om door een breed scala aan collecties te zoeken, waaronder bewegend beeld en technologie.
  • National Geographic Photography Collection: deze zoeksite voor afbeeldingen bevat fotogalerijen uit dit veelgeprezen tijdschrift, prachtige achtergronden, een foto van de dag en meer.
  • NASA-beeld- en videobibliotheek: doorzoek duizenden NASA-persberichtfoto's, video's en audio-opnamen van Amerikaanse bemande ruimteprogramma's van het Mercury-programma tot de STS-79 Shuttle-missie.
  • NYPL Digital Gallery: dit wordt dagelijks bijgewerkt en is de verzameling gratis digitale afbeeldingen van de New York Public Library. Gebruik deze opzoektool om toegang te krijgen tot honderdduizenden afbeeldingen die zijn gedigitaliseerd uit primaire bronnen en gedrukte zeldzaamheden om verlichte manuscripten, historische kaarten, vintage posters, zeldzame prenten en foto's, geïllustreerde boeken, gedrukte ephemera en meer te vinden.

Reverse Image Search

Image
Image

Heb je je ooit afgevraagd waar een afbeelding die je op internet ziet eigenlijk vandaan komt? Of misschien heb je een aangepaste foto gemaakt en ben je benieuwd wie die nog meer gebruikt. Bestaan er ergens anders aangepaste versies van een afbeelding, zoals een in een hogere resolutie?

Je kunt dat allemaal vinden met een omgekeerde fotozoekopdracht. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar het idee is hetzelfde: je levert een afbeelding voor je zoekopdracht in plaats van tekst. Bijvoorbeeld, in plaats van afbeeldingen op te zoeken voor huis, als je foto's wilt zien die eruit zien als degene die je hebt, geef je de zoekfunctie de huisfoto die je hebt.

A Google reverse foto zoeken is een manier om dit te doen. Bing Visual Search, Yandex Visual Search en TinEye werken op dezelfde manier. Een andere manier om een afbeelding te zoeken met een andere afbeelding is met Pinterest; er is een visuele zoekknop in de benedenhoek van foto's.

Als je een mobiel apparaat gebruikt, bekijk dan ons artikel over hoe je omgekeerd afbeeldingen zoekt op een telefoon of tablet.

Aanbevolen: