De 8 beste manieren om grote bestanden via internet te verzenden

Inhoudsopgave:

De 8 beste manieren om grote bestanden via internet te verzenden
De 8 beste manieren om grote bestanden via internet te verzenden
Anonim

Hoewel documenten en mediabestanden gewoonlijk naar contacten kunnen worden verzonden door ze als bijlage aan een e-mail toe te voegen, kan de limiet voor de e-mailgrootte die door veel e-mailservices wordt opgelegd, meestal rond de 25 MB, het verzenden van grote bestanden via e-mail vaak moeilijk en schijnbaar onmogelijk maken.

Gelukkig zijn er verschillende oplossingen voor dit probleem. Dit zijn de acht beste manieren om grote bestanden via e-mail te verzenden.

Beste gratis e-mail alternatief voor grote bestanden: JumboMail

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • 2GB e-maillimiet voor gratis gebruikers.
  • Mogelijkheid om e-mails te verzenden zonder u aan te melden.
  • Eenvoudig om bestanden bij te voegen en e-mails te verzenden.

Wat we niet leuk vinden

  • Ontvanger ontvangt een downloadlink voor het bestand.
  • De downloadpagina kan in het begin verwarrend zijn.

JumboMail is een fantastische tool voor diegenen die zich afvragen hoe ze grote bestanden via e-mailbijlagen kunnen verzenden zonder zich aan te melden voor een ander e-mailadres. Iedereen kan een e-mail sturen vanaf de hoofdwebsite van JumboMail met zijn bestaande e-mailadres en je hoeft je niet eens aan te melden voor een account. E-mailbijlagen zijn beperkt tot 2 GB, wat voor de meeste mensen genoeg zou moeten zijn, hoewel u zich ook kunt aanmelden voor een maandelijks lidmaatschap van $ 12 om die limiet te verhogen tot 20 GB.

WeTransfer en SecurelySend zijn beide vergelijkbare diensten die op dezelfde manier werken als JumboMail en ook 2GB uploads bieden voor gratis gebruikers.

Grootste alternatieve cloudopslagservice: Degoo

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Grote opslaglimieten voor gratis gebruikers.
  • Apps voor zowel iOS- als Android-apparaten.

Wat we niet leuk vinden

  • Niet zoveel OS-integratie als zijn grotere rivalen.
  • Degoo heeft geen officiële desktop-apps.

Hoewel de meeste mensen zouden hebben gehoord van of zelfs OneDrive, Google Drive en Dropbox hebben gebruikt, zijn er ook een aantal alternatieve cloudopslagplatforms die het bekijken waard zijn en die vaak een betere waarde kunnen bieden. Degoo is een van de beste alternatieven die het bekijken waard zijn, want hoewel het niet hetzelfde niveau van besturingssysteemintegratie biedt als OneDrive en Google Drive met respectievelijk Windows en Android, biedt het aanzienlijk meer opslag- en uploadrechten.

Degoo biedt een indrukwekkende 100 GB gratis opslagruimte zonder limiet op de individuele bestandsgrootte en beschermt alle bestandsuploads en downloads met end-to-end-codering. Degenen die meer opslagruimte nodig hebben, kunnen upgraden naar een abonnement van $ 3 per maand voor 500 GB of $ 9 per maand voor maar liefst 10 TB.

Oudste alternatieve cloudservices die het proberen waard zijn: MediaFire

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Goede ondersteuning voor gratis gebruikers met veel opslagruimte.
  • Quality MediaFire-apps op zowel Android als iOS.

Wat we niet leuk vinden

  • MediaFire mist OS-integratie.
  • Geen desktop-app voor Windows of macOS.

MediaFire is een ander kwaliteits alternatief voor de cloudopslagoplossingen van de techgiganten en het is ook een van de oudste, opgericht in 2006. Net als Degoo biedt MediaFire geen ingebouwde integratie met apparaten, maar het heeft wel officiële apps voor Android- en iOS-smartphones en -tablets.

Gratis MediaFire-accounts beginnen bij 10 GB, maar dit kan worden verhoogd als u vrienden doorverwijst om zich aan te melden. Individuele bestandsgroottes zijn beperkt tot 4 GB, wat nog steeds indrukwekkend is en meer dan genoeg zou moeten zijn om die HD- en 4K-homevideo's met vrienden en familie te delen.

Beste berichten-app voor het verzenden van grote bestanden: Telegram

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Telegram is volledig gratis te gebruiken.
  • 2GB bestandsgroottelimiet is ongelooflijk handig.

Wat we niet leuk vinden

Misschien moet je niet-technische contacten overtuigen om Telegram te gebruiken.

Telegram is een populaire berichten-app die vooral bekend staat om zijn focus op privacy en beveiliging, maar het heeft ook een reputatie opgebouwd als een betrouwbare oplossing voor het verzenden van grote bestanden. Terwijl de meeste andere berichten-apps de grootte beperken van bestanden die tussen gebruikers kunnen worden verzonden, WhatsApp met een limiet van 100 MB en Facebook Messenger met 25 MB, maakt Telegram het mogelijk om maar liefst 2 GB aan bestanden binnen één bericht te verzenden.

De Telegram-service is 100% volledig gratis te gebruiken en er zijn talloze officiële Telegram-apps beschikbaar op alle grote mobiele en computerplatforms. Met Telegram kun je allerlei soorten bestanden naar je contacten sturen en het ondersteunt zelfs het maken van aangepaste Telegram-stickers voor als je je berichten echt wilt personaliseren.

Download voor:

Beste plek om grote videobestanden met familie te delen: YouTube

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • YouTube is volledig gratis te gebruiken.
  • Ondersteuning voor videobestanden tot 128GB groot.

Wat we niet leuk vinden

Je moet extra voorzichtig zijn om privacy-instellingen in te schakelen, zodat je media niet zichtbaar is voor het publiek.

YouTube is niet alleen een videoservice voor influencers op sociale media, het is ook een vrij goede en gratis tool voor het uploaden, opslaan en delen van je videobestanden. Met YouTube kunnen gebruikers video's uploaden die maximaal 128 GB groot of maximaal 12 uur lang zijn, wat de service vrijwel een oplossing maakt voor alle soorten videomakers, van informele gebruikers die vakantieherinneringen opnemen op hun smartphone tot professionele filmproducenten die publiceer een film.

YouTube heeft eenvoudige privacy-instellingen waarmee je kunt beperken wie je inhoud kan bekijken. Video's kunnen worden ingesteld op volledig privé of openbaar, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Delen is ook heel eenvoudig met een verscheidenheid aan deelhulpmiddelen die beschikbaar zijn voor het maken van een weblink of voor het posten op een sociaal netwerk of berichtenservice van derden.

Beste plek voor onbeperkte foto-opslag: Facebook

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Iedereen kan gratis een onbeperkt aantal foto's uploaden.
  • De maximale lengte van een video van 45 minuten zou voor de meesten voldoende moeten zijn.

Wat we niet leuk vinden

Facebook heeft goede privacy-instellingen, maar het is even wennen.

De meesten van ons beschouwen Facebook als gewoon een website of app waar we terloops de tijd kunnen doden, maar het is eigenlijk een opmerkelijk solide service voor het delen van media met vrienden en familie. Met Facebook kun je gratis een onbeperkt aantal foto's naar je account uploaden, waardoor het een van de beste foto-uploadsites online is. Het maakt ook het onbeperkt uploaden van videobestanden mogelijk, zolang elk bestand minder dan 45 minuten duurt en minder dan 1,75 GB groot is.

Toegang tot foto's en video's kan volledig worden aangepast op Facebook, zodat u specifieke bestanden privé of openbaar kunt maken. Je kunt ook albums maken waar andere mensen bestanden naar kunnen uploaden, waardoor het beheren van clips en foto's van een specifiek evenement heel eenvoudig te beheren is.

Beste populaire cloudservices: OneDrive, Google Drive en Dropbox

Image
Image
Google Drive kan gegevens opslaan in de cloud en bestanden synchroniseren op verschillende apparaten.

Westend61 / Brand X Pictures

Wat we leuk vinden

  • Dropbox is heel eenvoudig te installeren en te gebruiken op alle apparaten.
  • Cloudopslag is heel gewoon bij bedrijven en consumenten.
  • Je kunt ook cloudopslag gebruiken om een back-up van je eigen bestanden te maken.

Wat we niet leuk vinden

  • De gratis 2GM-limiet van Dropbox is niet genoeg voor mensen met veel videobestanden.
  • OneDrive vereist vaak handmatige synchronisatie om bestanden over te zetten.

Het proces voor het delen van grote videobestanden via een cloudservice is bijna identiek, ongeacht welk platform je besluit te gebruiken. In wezen hoeft u alleen uw bestanden naar een map in uw cloudaccount te uploaden en vervolgens de link naar dat bestand of die map te delen in een e-mail of direct bericht met uw contactpersoon. Er zijn talloze cloudservices om uit te kiezen, maar de meeste geven de voorkeur aan OneDrive vanwege de Windows- en Office 365-integratie, Google Drive voor de Android- en Google-ondersteuning en Dropbox vanwege de gestroomlijnde benadering van alle besturingssystemen en het gebruiksgemak.

Veel mensen gebruiken twee of meer cloudopslagaccounts om te profiteren van hun gratis opslagplannen of om er een te gebruiken voor werk, een voor persoonlijk gebruik en een andere voor vrienden en familie. Dropbox biedt gratis 2 GB opslagruimte, OneDrive biedt 5 GB en Google Drive biedt gratis gebruikers 15 GB.

Eenvoudigste compressiemethode: ZIP-bestanden

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • ZIP-bestanden worden ondersteund op alle belangrijke besturingssystemen en apps.
  • ZIP-bestanden zijn heel eenvoudig te maken en bieden wachtwoordbeveiliging.

Wat we niet leuk vinden

  • De vermindering van de bestandsgrootte is niet groot genoeg om grote bestanden te verkleinen.
  • ZIP-bestanden kunnen contacten die niet gewend zijn om ermee om te gaan verwarren.

ZIP-bestanden zijn een van de oudste manieren om de grootte van bestanden te verkleinen voordat ze tussen apparaten worden overgedragen of in een e-mail worden verzonden. Het maken van een ZIP-bestand en het toevoegen van een bestand eraan, vaak zippen genoemd, wordt ondersteund in Windows-, macOS- en Android-besturingssystemen en ook in verschillende eersteklas Apple-apps op iOS-apparaten zoals de iPhone en iPad. Talloze bestanden kunnen worden toegevoegd aan een enkele ZIP-map, wat kan helpen bij het organiseren van grote hoeveelheden items, en het ZIP-bestand kan zelfs een wachtwoord krijgen om de inhoud te beschermen.

Het belangrijkste nadeel van ZIP-bestanden is dat hun bestandsgrootte relatief klein is, dus dit is geen oplossing als je je afvraagt hoe je een video van 10 GB via e-mail kunt verzenden en ervoor kunt zorgen dat deze voldoet aan de limiet van 25 MB. Het kan het proberen waard zijn als je maar een paar MB over hebt.

Aanbevolen: