Vipre Security Review: alles wat u moet weten

Inhoudsopgave:

Vipre Security Review: alles wat u moet weten
Vipre Security Review: alles wat u moet weten
Anonim

Vipre-beveiligingsbundel

Vipre-beveiligingsbundel

Image
Image

Vipre Security is geen begrip zoals Symantec, McAfee of Kaspersky, maar er is geen reden waarom dit in de toekomst niet zou kunnen. Het is een al lang bestaand antivirusbedrijf met een solide geschiedenis van geavanceerde detectiemethoden. De suite van tools in de Vipre Security Bundle omvat een krachtige anti-malwareclient die wordt aangedreven door het detectiesysteem van Bitdefender en een identiteitsbeschermingsschema. We hebben Vipre Security grondig getest om te zien hoe goed het presteerde en onze machine veilig hield, dus lees verder om te zien hoe het zich heeft gestapeld.

Ontwerp: eenvoudig, intuïtief, aanpasbaar

Image
Image

Veel van zelfs de beste antivirussoftware is ingewikkeld met talloze knoppen, functies en optionele extra's die verwarrend kunnen zijn voor nieuwe gebruikers. Niet zo met Vipre, dat een gestroomlijnde voorpagina heeft met een enkel venster en slechts drie menu-items om uit te kiezen. Scannen wordt geactiveerd via een enkele knop en het tabblad Account geeft u informatie zoals uw productsleutelcode, de resterende duur van uw abonnement en een snel toegankelijk helpmenu.

Er is zelfs een manier om het kleurenschema van de cliënt aan te passen aan uw smaak of gezichtsvermogen.

Een aspect van het ontwerp dat we echter niet leuk vonden, was dat Vipre Security ons dwong om de gratis hersteltool, Malwarebytes gratis scanner, te verwijderen. Dat hoefde helemaal niet te gebeuren en daardoor werd de beveiliging van het systeem zwakker. Er zou geen echt probleem moeten zijn bij het aanbrengen van antivirusbeschermingen en het is jammer om te zien dat Vipre gebruikers niet eens de keuze geeft om dit te doen.

Type bescherming: antivirus, firewall en ID-dekking

De belangrijkste Vipre Security-suite biedt uitgebreide antivirussoftwarebescherming en bundels in een firewall om te voorkomen dat er schadelijke verbindingen plaatsvinden. Er is ook een ingebouwde spambeveiliging voor e-mail en live webbeveiliging als je dat wilt.

Wat betreft anti-malwarescans, u kunt eenvoudig verschillende aspecten van de werking aanpassen, inclusief de soorten bestanden waarnaar wordt gescand, het niveau van geavanceerde bescherming (op prestaties of beveiliging gericht) en of u web en edge wilt bescherming op zijn plaats tijdens het online surfen. ID-bescherming betekent dat zowel je webcam als microfoon worden geblokkeerd om te voorkomen dat iemand nieuwsgierige blikken heeft of wil afluisteren.

Scanlocaties: alles waartoe u het toegang geeft

Er zijn drie scanopties met Vipre antivirus: Snel, volledig en aangepast. De eerste voert een snelle scan uit die geweldig is voor dagelijkse detectie van bedreigingen, terwijl Full dieper ingaat op meer systeembestanden en het register.

Met een aangepaste scan kun je aanpassen welke opties je wilt. U kunt schakelen tussen kijken naar en voor actieve programma's, Windows-register, cookies, rootkits en gearchiveerde en gecomprimeerde bestanden. U kunt ook bepaalde stations of mapsubsystemen kiezen om te scannen.

Soorten malware: bijna alles

Door gebruik te maken van Bitdefender's antivirus en Vipre Security's eigen detectiesystemen voor bedreigingen, kan de software zich richten op bijna elk type malware dat er is. Het blokkeert en plaatst wormen, trojaanse paarden, virussen, spyware, adware, exploitkits en zelfs ransomware. Het detecteert de laatste met re altime gedragsmonitoring om te kijken naar bestanden die zich verdacht gedragen, en stopt ze in hun sporen als ze worden gedetecteerd.

Door gebruik te maken van Bitdefender's antivirus en Vipre Security's eigen detectiesystemen voor bedreigingen, kan de software zich richten op bijna elk type malware dat er is.

De enige aanvalsvector waar Vipre niet tegen beschermt, is cryptojacking via de webbrowser. Daarvoor beveelt het tools en webextensies van derden aan. Het maakt echter gebruik van detectiesystemen voor websitezwendel, dus het is mogelijk dat het u ervan weerhoudt een site met een cryptojacker-infectie te bezoeken, zelfs als het de daadwerkelijke aanval zelf niet kan stoppen.

Gebruiksgemak: zo eenvoudig mogelijk

Met Vipre's naadloze en intuïtieve clienttools, regelmatige updates en uitgebreide bescherming is het een van de gemakkelijkst te gebruiken antivirusoplossingen die we zijn tegengekomen. Het heeft tal van opties voor ervaren gebruikers, waardoor ze hun Vipre-antiviruservaring kunnen aanpassen, maar als je een tool wilt die perfect is voor set-and-forget-gebruik, dan is Vipre Security een geweldige keuze.

Het heeft zelfs een "stille modus" die je kunt omschakelen voor volledige hands-off bescherming.

Alle opties die een beetje verwarrend kunnen zijn, hebben handige tooltips die ook uitleggen wat ze doen en er is een uitgebreide kennisbank en forums waar je meer informatie kunt krijgen als je die nodig hebt.

Met de naadloze en intuïtieve clienttools van Vipre is het een van de gemakkelijkst te gebruiken antivirusoplossingen die we zijn tegengekomen.

Bottom Line

Vipre antivirus heeft een standaard virusupdateschema van elke 30 minuten, maar je kunt dit naar wens aanpassen. Er zijn opties variërend van één keer per dag tot elk kwartier. Als alternatief kunt u het in de handmatige modus zetten, zodat het alleen wordt bijgewerkt wanneer u besluit, maar dat is minder aan te raden, want als u het vergeet, kunt u eindigen met een antivirusoplossing die hopeloos verouderd is om nieuwe inkomende bedreigingen aan te pakken.

Prestaties: snel als het een snelle scan is, langzaam als dat niet het geval is

Vipre is een uitgebreide antivirusoplossing, maar het is niet de snelste als je de optie "Quick Scan" niet kiest. Snelle scans eindigen binnen een paar seconden en geven u een goed idee of uw systeem veilig is of niet. Volledige scans duren echter veel langer en dat was op een redelijk snel systeem met een SSD als hoofdschijf. Als u een harde schijf en/of een langzamere processor gebruikt, kan het meer dan 15 minuten duren om een volledige scan te voltooien.

Het installatieproces was ook vrij traag, waardoor je lang moest wachten om de software te gebruiken. Toen het eenmaal aan de gang was, was de rest echter pittig. Menu's waren responsief en gemakkelijk om doorheen te navigeren en de scans waren niet enorm traag.

Het feit dat ze alle virussen hebben opgepikt die we erop hebben gegooid, was ook een geweldig teken. Tests van derden tonen aan dat Vipre een effectieve oplossing is voor het blokkeren van allerlei soorten bedreigingen.

Extra hulpmiddelen: firewall, privacy en ID-bescherming

Image
Image

Hoewel Vipre antivirus de belangrijkste focus is van zijn beveiligingsbundel, krijg je ook veel extra's. In de belangrijkste beveiligingssoftware is er een geschiedenisopschoning en een veilige bestandswisser voor het permanent verwijderen van persoonlijke informatie waarvan u niet wilt dat iemand anders deze ziet. Er is ook een Social Watch-tool die je Facebook-feed voor je in de gaten houdt en je waarschuwt als iemand de controle over je account probeert over te nemen of iets plaatst waar je niet blij mee bent.

In zijn eigen afzonderlijke client heb je Identity Shield. Dit is een apart product van de antivirus, maar maakt deel uit van de beveiligingsbundel. Het bevat een webcamblokkering en microfoonblokkering, die voorkomt dat iedereen op uw actieve opnameapparaten snuffelt, en een trackerblokkering om te voorkomen dat adverteerders volgen wat u op internet doet.

Andere functies zijn onder meer een veilige opslagoplossing voor wachtwoorden en inloggegevens, een scanner om ervoor te zorgen dat u geen persoonlijke informatie op een onbeveiligde manier opslaat en een trackingblokkering die actief informatie over u openbaart om te voorkomen niemand uw identiteit kan achterhalen door uw online gewoonten.

Soort ondersteuning: een beetje van alles

Vipre antivirus zorgt ervoor dat als je hulp nodig hebt, je die ook kunt krijgen. Er zijn forums en kennisbanken als u de informatie zelf wilt vinden, evenals een telefoonnummer om actief een echt persoon te bellen voor hulp bij uw software.

Het enige dat ontbreekt is live chat-ondersteuning, maar Vipre heeft wel een ondersteuningsbot in dienst die je kan helpen met een aantal specifieke vragen.

Vipre antivirus zorgt ervoor dat als je hulp nodig hebt, je die ook kunt krijgen.

Bottom Line

De basisprijs van de Vipre-beveiligingsbundel is geweldig voor het eerste jaar: het Antivirus Plus-abonnement begint bij $ 14,99 en het geavanceerde beveiligingsplan is $ 23,99. Na dat eerste jaar zijn de plannen echter een beetje duur voor afzonderlijke systemen, waarbij $ 54,99 en $ 74,99 per jaar in rekening worden gebracht. De Vipre Security Bundle scha alt echter heel goed met meerdere systemen. Het kost het eerste jaar $ 39,99 voor maximaal vijf apparaten en slechts $ 52,99 voor maximaal 10 apparaten het eerste jaar.

Concurrentie: Vipre vs. Malwarebytes

Aangezien Vipre antivirus ons dwong om Malwarebytes te verwijderen toen we het voor het eerst installeerden en we grote fans zijn van wat Malwaresbytes naar de anti-malwaretabel brengt, lijkt het passend om de twee tegen elkaar op te zetten voor een snelle vergelijking. Beide bieden uitgebreide antivirale oplossingen met een aantal geweldige extra tools. Vipre heeft een uitgebreidere selectie van privacybeschermingen, dus als die naar uw zin zijn, is het alleen al daarom het overwegen waard.

Malwarebytes is echter een veel snellere antivirusoplossing die snelle scans en solide webbescherming biedt. Het is een gooi, maar Malwarebytes krijgt de knipoog door een neushaar.

Een geweldige manier om je pc of Mac te beschermen

Vipre antivirus is een uitstekend product dat precies doet wat het moet doen en het goed doet. De lichtgewicht client is heerlijk in gebruik en er zijn tal van opties en extra's om mee te spelen als je meer wilt. De beveiligingsbundel is niet nodig als u alleen antivirusbescherming wilt, maar als u zich zorgen maakt over uw online identiteit, is dit de meest kosteneffectieve optie die Vipre biedt, vooral als u meer dan één systeem wilt beschermen. We vinden het niet leuk dat het je dwingt om andere antivirusoplossingen te verwijderen voordat je het gebruikt, maar het speelt in ieder geval leuk met Windows Defender.

Specs

  • Productnaam Vipre-beveiligingsbundel
  • Prijs $55.00
  • Platform(en) Windows-pc's en MacOS
  • Type licentie 12 maanden abonnement
  • Aantal beschermde apparaten 1, optie om meer te beschermen tegen een sterk gereduceerd tarief
  • Systeemvereisten 1 GB RAM, 1 GB opslagruimte, 32 of 64-bits Windows 7, 8, 10. MacOS El Capitan 10.11 of hoger, 2 GB RAM, 1 GB opslagruimte
  • Configuratiescherm/Beheer In-client
  • Betalingsopties Creditcard/debetkaart, PayPal, Bankoverschrijving
  • Kost $55 voor beveiligingsbundel. $ 44 voor geavanceerde beveiliging, $ 24 voor Viper Identity Shield

Aanbevolen: