Norton Antivirus Review: alles wat u moet weten

Inhoudsopgave:

Norton Antivirus Review: alles wat u moet weten
Norton Antivirus Review: alles wat u moet weten
Anonim

Bottom Line

Norton Antivirus heeft de reputatie een onbetrouwbaar systeemzwijn te zijn, maar wijzigingen in het Norton-aanbod hebben grote verbeteringen aangebracht in zowel de beveiliging als de systeemimpact om u te beschermen tegen virussen, malware en meer.

Norton Antivirus

Image
Image

Norton Antivirus bestaat al bijna net zo lang als er internetbedreigingen zijn, maar dat verta alt zich niet automatisch in een uitstekende beschermingstoepassing. Norton Antivirus heeft zelfs zijn deel van ups en downs gehad. In het verleden stond de applicatie bekend als een systeembronzwijn dat niet goed speelde met Microsoft Windows en dat niet altijd accuraat was. De tijden zijn echter veranderd en Norton Antivirus heeft gewerkt om dat beeld te herstellen. In het recente verleden heeft Norton zijn aanbod volledig vernieuwd en een groot aantal extra functies toegevoegd. We hebben de software uitgeprobeerd en de service grondig getest, dus lees verder om onze volledige bevindingen te zien.

Bottom Line

Norton Antivirus gebruikt nog steeds de Windows-malwaredefinitie-engine om zijn beveiligingsaanbod aan te drijven, en die virusdefinities worden meerdere keren per dag bijgewerkt om effectief te blijven tegen nieuwe bedreigingen die opduiken. Naast het scannen van handtekeningen heeft Norton echter ook heuristische mogelijkheden, wat betekent dat het altijd naar bestanden op uw harde schijf kijkt en "luistert" om elke vorm van ongewoon gedrag te detecteren. Dit helpt ervoor te zorgen dat u beschermd bent tegen Zero-Day-aanvallen waarvoor nog geen virusdefinitie bestaat.

Scanlocaties: snelle, volledige en aangepaste scans

De meeste antivirusprogramma's hebben zowel een volledige scan als een snelle scan. Doorgaans is de volledige scan iets dat de gebruiker handmatig start na de eerste scan die is uitgevoerd tijdens de installatie van de antivirusprogramma's. Norton Antivirus werkt op dezelfde manier. Er zijn verschillende soorten scans beschikbaar - Snelle scan, Volledige systeemscan, Aangepaste scan - en de toepassing lijkt standaard de snelle scan te gebruiken. In de meeste gevallen is dit alles wat u nodig heeft als uw antivirusprogramma actief en bijgewerkt blijft.

Image
Image

Bottom Line

Het feit dat Norton Antivirus al een tijdje bestaat, betekent dat de software beter is uitgerust dan de meeste andere om de bedreigingen aan te pakken waarmee gebruikers dagelijks worden geconfronteerd. De antivirusprogramma's beschermen uw systeem tegen virussen, malware, Trojaanse paarden, spyware, wormen, rootkit-exploits, phishing en SPAM. De toevoeging van een tweerichtingsfirewall zorgt er ook voor dat u beschermd bent tegen aanvallen die misbruik maken van netwerkzwakheden.

Gebruiksgemak: verscheurd tussen twee ontwerpen

Met de updates die Norton heeft doorgevoerd, lijken ze ook enkele wijzigingen te hebben aangebracht in de interface van hun antivirusprogramma. Bij de eerste installatie geeft Norton Antivirus een dashboard weer dat niet super handig is. Gelukkig kun je dat veranderen in een meer traditioneel dashboard, dat veel gebruikers veel nuttiger zullen vinden.

Het traditionele dashboard bevat koppelingen naar de meest gebruikte functies, waaronder Beveiliging, Internetbeveiliging, Back-up, Prestaties en Mijn Norton. Klik op een van deze knoppen om dieper in te gaan op de mogelijkheden in die categorie.

Bovendien zijn functies en mogelijkheden ook verborgen in het Instellingen menu. Vanuit Instellingen kunnengebruikers de antivirus-besturingselementen, firewall-instellingen, AntiSpam-besturingselementen, taakplanning, beheer- en back-upinstellingen en Exploitpreventie bekijken.

Een van de beste functies die we hebben gevonden van de Norton Antivirus-applicaties zijn de regelmatige, meerdere keren per dag, updates van de virusdefinities en handtekeningwoordenboeken.

Bottom Line

Een van de beste functies die we hebben gevonden van de Norton Antivirus-applicaties zijn de regelmatige, meerdere keren per dag, updates van de virusdefinities en handtekeningwoordenboeken. Elke dag verschijnen er duizenden nieuwe bedreigingen op het internet, en dagelijkse updates kunnen u bijna een hele dag onbeschermd laten tegen een bedreiging. Norton werkt virusdefinities indien nodig bij, wat betekent dat u beschermd bent tegen de nieuwste bedreigingen op internet zodra bescherming beschikbaar is.

Prestaties: niet zo ingewikkeld over systeembronnen

In het verleden was de grootste klacht die gebruikers hadden tegen Norton Antivirus dat de applicatie enorm veel systeembronnen gebruikte; zo veel dat het er vaak voor zou zorgen dat een computer vastliep of crashte. De mensen achter Norton hebben hard gewerkt om dat te veranderen en de applicatie efficiënter te maken. Toch is het nog steeds zwaar op het gebruik van systeembronnen, en voor gebruikers die oudere computersystemen gebruiken, kan dit het verschil betekenen tussen een geweldige antivirustoepassing en een stukje software dat niets meer is dan hoofdpijn. Op nieuwere systemen, zoals het systeem waarop we hebben getest, is de systeemimpact in de meeste gevallen echter niet merkbaar.

De snelle scan duurde minder dan vijf minuten om te voltooien. De volledige scan van ons testsysteem duurde echter meer dan een uur en toen we een aangepaste scan uitvoerden op een draagbare harde schijf met meer dan 40.000 bestanden erop, duurde de scan meer dan twee uur. Geen van deze scans veroorzaakte vertragingen bij ander computergebruik, inclusief het streamen van audio- en video-inhoud. Voor de meeste gebruikers zal de snelle scan het vaakst worden gebruikt en volledige scans en scans van draagbare schijven alleen indien nodig.

Image
Image

Als het gaat om hoe goed Norton uw systeem beschermt tegen bedreigingen, ontdekte AV-Test (een onafhankelijk testlaboratorium) dat Norton bijna perfect scoorde op het vangen en verwijderen van virussen. In de tests die we hebben uitgevoerd, vonden we bijna dezelfde resultaten, met één uitzondering. In één geval herkende Norton een kwaadaardig bestand, maar blokkeerde het niet onmiddellijk. Het blokkeerde het bestand voordat het schade aan ons systeem veroorzaakte, maar we waren verrast dat het antwoord niet onmiddellijk was.

We hebben ook geen valse positieven ervaren met Norton Antivirus, ondanks berichten van gebruikers dat Norton af en toe legitieme bestanden als mogelijk kwaadaardig markeert.

Een van de belangrijkste verbeteringen in Norton Antivirus is het aantal beschikbare tools en extra's.

Extra hulpmiddelen: enkele leuke extra's

Een van de belangrijkste verbeteringen in Norton Antivirus is het aantal tools en extra's dat beschikbaar is bij de antivirus. Op het basisniveau (Norton Antivirus Plus) hebben gebruikers alle antivirus-, malware-, spyware- en ransomware-bescherming die ze zouden verwachten, maar ze krijgen ook online bescherming tegen bedreigingen (in de vorm van browser-add-ons), evenals 2 GB cloudopslag, een slimme firewall en wachtwoordbeveiliging.

Verhoog een niveau en je krijgt webcambescherming en dark web-monitoring. De antivirus van het hoogste niveau van Norton wordt ook geleverd met LifeLock-bescherming, kredietbewaking door één kredietbureau, burgerservicenummer en kredietwaarschuwingen en ID-verificatiebewaking.

Bottom Line

Een ander kenmerk van Norton Antivirus dat gewoonlijk is gereserveerd voor premium abonnees van producten van concurrenten, is de beschikbaarheid van 24/7 telefonische ondersteuning en live hulp online. Als u een probleem ondervindt, kunt u de telefoon opnemen en bellen om de snelste oplossing te krijgen. Of, als u wilt, het online chat-ondersteuningssysteem is ook de klok rond bemand. En voor problemen die niet tijdgevoelig zijn, zal een e-mailsysteem u een antwoord opleveren. Norton heeft geen systeem voor ondersteuningstickets, maar dat heeft het ook niet echt nodig met de andere beschikbare service-opties.

Prijs: het is nu veel betaalbaarder

Een veelgehoorde klacht over Norton Antivirus is dat het te duur is. Dat was vroeger zo, maar nu niet meer. Norton Antivirus Plus, het laagste aanbod, kost gebruikers het eerste jaar $ 19,99. Vergeleken met de oude prijsstructuur van $ 19,99 per maand, is het een koopje voor die prijs. Ze hebben vaak speciale aanbiedingen en misschien vindt u zelfs andere gereduceerde eerstejaarsaanbiedingen voor Norton Antivirus Plus. Doe een grondige sitezoektocht naar eventuele specials en kortingen op hun producten voordat u koopt. Het Deluxe-abonnement, dat Norton Antivirus-bescherming biedt voor vijf apparaten, kost $ 49,99 voor het eerste jaar.

Het hoogste aanbod dat LifeLock Select omvat, biedt gebruikers ongeveer $ 100 tot $ 150 per jaar, afhankelijk van de kortingen die op dat moment worden aangeboden.

Image
Image

Concurrentie: Norton Antivirus vs. Bitdefender

Norton Antivirus is in de loop der jaren aanzienlijk verbeterd, maar concurrent Bitdefender wordt door meerdere testlaboratoria en ratingbureaus nog steeds als de beste in de branche beoordeeld. Bitdefender's laagst gelaagde premium antivirus is net iets duurder omdat het drie apparaten dekt, en het bevat een paar extra functies, waaronder een bestandsvernietiger, sociale netwerkbeveiliging en een anti-tracker die voorkomt dat iemand uw bewegingen online volgt.

Waar Norton wint in extra functies, is met de tweerichtingsfirewall en cloudback-upmogelijkheden. Dit zijn functies waarmee gebruikers beter beschermd zijn en kunnen herstellen in het geval dat een dreiging een probleem wordt.

Aan het eind van de dag, echter, omdat Bitdefender merkbaar eenvoudiger is op systeembronnen en consequent is gerangschikt als een van de beste beschikbare antivirusprogramma's, raden we aan om uw geld uit te geven aan Bitdefender in plaats van Norton.

Het is beter geworden, maar het is nog steeds niet de beste

Norton Antivirus is een paar keer in de buurt geweest, maar die geschiedenis doet de beveiligingstoepassing geen plezier. In plaats daarvan maakt het gebruikers op hun hoede voor de bescherming die ze gaan krijgen. Hoewel uit onze tests bleek dat de bescherming erg goed was en de extra functies leuk om te hebben, vinden we het nog steeds moeilijk om Norton Antivirus aan te bevelen boven andere applicaties zoals Bitdefender.

Specs

  • Productnaam Norton Antivirus
  • Prijs $59,99
  • Platform(en) Windows, Mac, Android, iOS
  • Type licentie Jaarlijks
  • Aantal beveiligde apparaten 1
  • Systeemvereisten (Windows) Microsoft Windows 7 SP1 en hoger, Windows 8/8.1, Windows 10 32- en 64-bits; 1GHz-processor; 2 GB RAM (Windows 10 & Windows 8/7 64-bit) of 1 GB RAM (Windows 8/7, 32-bit); 300 MB beschikbare ruimte op de harde schijf
  • Systeemvereisten (Mac) macOS X 10.10.x of hoger; Intel Core 2 Duo, core i3, Core i5, corei7 of Xeon-processor; 2 GB RAM-geheugen; 300 MB beschikbare ruimte op de harde schijf
  • Systeemvereisten (Android) Android 4.1 of hoger; 15 MB opslagruimte
  • Systeemvereisten (iOS) Alleen huidige en vorige twee versies van Apple iOS
  • Configuratiescherm/Beheer Ja
  • Betalingsopties Visa, Mastercard, Discover, American Express, JCB, PayPal
  • Kosten Norton Antivirus Plus ($20/1jr/1 apparaat); Deluxe ($ 50/1 jr/5 apparaten); Selecteer met LifeLock ($ 80/1 jr/1 apparaat); Ultiem met LifeLock ($ 300/1 jaar/onbeperkt aantal apparaten)
  • Prijs $ 59,99/jaar

Aanbevolen: