360 Total Security Review: alles wat u moet weten

Inhoudsopgave:

360 Total Security Review: alles wat u moet weten
360 Total Security Review: alles wat u moet weten
Anonim

Bottom Line

360 Total Security is een redelijk bekende antivirustoepassing die beweert gebruikers te beschermen tegen een verscheidenheid aan bedreigingen en dat goed doet, maar voor veel gebruikers werkt het beter als back-upbeveiliging die wordt gebruikt in combinatie met een sterkere antivirustoepassing.

360 Totale beveiliging

Image
Image

360 Total Security werd oorspronkelijk gelanceerd in 2014 door Qihoo 360, een internetbeveiligingsbedrijf gevestigd in China. Sindsdien heeft de applicatie gestage verbeteringen ondergaan en bevat nu een verscheidenheid aan antivirus-, anti-ransomware- en anti-malwarebeschermingsmogelijkheden.

Bij het testen van 360 Total Security ontdekten we dat het ook een computeronderhoudspakket bevat dat uitstekend helpt om uw computer efficiënter te laten werken. De antivirustoepassing zelf presteert echter niet zo goed als de gratis versies van die toepassingen. Wat het echter wel goed doet, is werken met andere antivirusprogramma's. En de betaalde versie van 360 Total Security bevat enkele premiumfuncties die u misschien niet aantreft, zelfs niet bij andere betaalde antivirusabonnementen. Lees verder om te zien wat we nog meer van de antivirussoftware vonden tijdens onze testperiode.

Image
Image

Type bescherming/beveiliging: zowel definities als gedragsmonitoring

Op definities gebaseerde antivirusscans zijn meestal de industriestandaard voor antivirusprogramma's, en 360 Total Security neemt definities serieus. Zo serieus zelfs dat het 360 Total Security-product kan worden geïntegreerd met meerdere antivirus-engines, waaronder bekroonde antivirus-engines van 360 Cloud Scan Engine, 360 QVMII AI Engine, QEX en Kunpeng. De 360 Total Security machine learning AI-engine bewaakt activiteiten om bedreigingen te vangen, zelfs voordat er een gemeenschappelijke definitie is vastgesteld.

Helaas hebben we bij branchetests via AV-TEST vastgesteld dat 360 Total Security minder effectief is in het vangen en verwijderen van virussen dan zijn branchegenoten. De laatste onafhankelijke industriële tests dateren echter uit 2017 en 2018 - niet zo recent in de IT-beveiligingswereld. 360 Total Security heeft sindsdien zijn antivirus-engines opnieuw gekalibreerd; het is misschien effectiever, maar zonder onafhankelijke verificatie is het moeilijk te zeggen.

360 Total Security bevat ook een machine learning AI-engine die de activiteit bewaakt om ervoor te zorgen dat bedreigingen worden opgevangen.

Scanlocaties: scan alles, alles of alleen de basis

Standaard voert 360 Total Security een Quick Scan uit op uw systeem zodra het is geïnstalleerd, zelfs voordat u het privacybeleid (dat behoorlijk grondig is) hebt gelezen en ondertekend. Deze scan controleert op bestaande virustoepassingen op uw harde schijf en duurt slechts enkele minuten om te voltooien.

U bent echter niet beperkt tot de snelle scan. Een volledige scan onderzoekt systeeminstellingen, veelgebruikte apps, actieve processen, opstartitems en bestanden om er zeker van te zijn dat er geen bestaande malware is die problemen met uw systeem kan veroorzaken. U kunt deze (of een andere scan) plannen zodat deze met regelmatige tussenpozen plaatsvindt (dagelijks, wekelijks, enz.).

Image
Image

U kunt ook een aangepaste scan uitvoeren van elke aangesloten externe harde schijf of opslagapparaat. Die scans zijn niet zo snel. Tijdens onze test hebben we een draagbare harde schijf gescand met meer dan 60.000 bestanden (184 GB gebruikte ruimte) en de scan duurde minder dan een uur en ving vijf potentieel bedreigende bestanden op. Daarvan waren er drie in feite legitieme bestanden die geen bedreiging vormden voor ons systeem. De andere twee waren twijfelachtig en een goede vangst door de software. Wat we ontdekten, is dat 360 Total Security niet van.htm- en.html-bestanden en markeert ze als potentiële beveiligingsrisico's, zelfs als ze zijn opgeslagen en u wilt dat ze op uw computer worden opgeslagen.

Soorten malware: claims verschillen van werkelijkheid

Net als de meeste andere soorten antivirusprogramma's, claimt 360 Total Security uw computer te beschermen tegen de meeste bedreigingen die het zal tegenkomen, waaronder virussen, ransomware, malware, keyloggers, Trojaanse paarden en andere soorten bedreigingen. In werkelijkheid heeft 360 Total Security sinds 2018 niet meer gepresteerd in erkende industriële laboratoriumtests, dus het is moeilijk te verifiëren.

Tijdens de tests op ons systeem presteerde 360 Total Security goed. Het heeft alle bedreigingen opgevangen die we hebben vrijgegeven, maar het gebrek aan vergelijkbare testscores in de branche maakt ons op onze hoede om deze applicatie volledig te vertrouwen.

Een andere frustratie voor sommige gebruikers kan het feit zijn dat sommige functies, zoals de gegevensvernietiger, stuurprogramma-updater en firewall, alleen zijn inbegrepen bij de premiumversie van de service.

Bottom Line

Vanaf het moment van installatie tot het selecteren van een aangepaste scan en het gebruik van de extra tools die bij 360 Total Security worden geleverd, zullen gebruikers merken dat dit een relatief eenvoudig te gebruiken applicatie is. De meest gebruikte functies staan op het dashboard van de applicatie, dat opent als je op het icoontje in de taakbalk klikt. Er zijn een paar functies (zoals de verschillende scanmogelijkheden) die zijn begraven in optiemenu's, maar als je eenmaal door de menu's bent gegaan, is het niet moeilijk om de functie van het vermogen te vinden die je nodig hebt.

Updatefrequentie: een beetje duister, tenzij je een Premium-abonnee bent

Volgens branchestatistieken worden er elke dag duizenden nieuwe virussignaturen gedefinieerd. 360 Total Security claimt eenmaal per dag de virusdefinities bij te werken, maar premium-abonnees krijgen een "First Priority Update" beloofd, wat de vraag laat, hoe zit het met alle anderen? En betekent dat dat die definities nog steeds maar één keer per dag worden bijgewerkt voor premium-abonnees? Het bedrijf beweert in re altime te beschermen, dus er is enige inconsistentie in de berichten daar waardoor gebruikers niet zeker weten of ze beschermd zijn tegen de nieuwste bedreigingen of niet.

Prestaties: lichte systeemvoetafdruk betekent dat u door kunt gaan

In tegenstelling tot sommige beoordelingen van klanten over 360 Total Security, waren de prestaties van de applicatie op ons systeem (een Windows 10-machine) bijna onmerkbaar. Snelle, volledige en aangepaste scans vonden plaats op de achtergrond terwijl we aan andere dingen werkten, en we ondervonden geen vertraging of vastlopen in die andere applicaties.

We vonden ook dat het installatieproces licht was op systeembronnen. Een snelle download van het installatiebestand en een paar klikken later was 360 Total Security goed in de eerste scan van de machine zonder problemen met de systeembronnen.

We vonden ook dat het installatieproces licht was op systeembronnen.

Extra hulpmiddelen: nuttig en efficiënt

Er is maar één gratis versie van 360 Total Security en die is voor persoonlijk gebruik. Het was minder dan stellair voor ons. Het presteerde goed, maar er was niets spannends aan wat wordt beschermd of hoe het wordt beschermd. In plaats daarvan waren de extra tools die bij de antivirustoepassing worden geleverd de moeite waard.

360 Business Essentials is een eenvoudige antivirustoepassing die is ontworpen voor bedrijven voor een kleine jaarlijkse vergoeding per apparaat. Het biedt virus- en malwarescans, anti-ransomware, geavanceerde privacybescherming, cloudgebaseerde beveiligingsengines en een gegevensvernietiger.

Boven 360 Business Essentials en 360 Business Advanced is 360 Total Security Premium. Dit pakket bevat een privacy-antitracker, een gegevensvernietiger, een privacy-cleaner om uw digitale voetafdrukken te wissen, een firewall en een schijfanalysator met geplande opschoning om uw computer te ontdoen van ongewenste bestanden en andere elementen die de prestaties van uw computer belemmeren. De toegevoegde hulpprogramma's helpen uw computer efficiënter te werken en we vonden ze buitengewoon nuttig. Bij de eerste uitvoering van deze tools heeft 360 Total Security 176 prestatieproblemen gevonden en geoptimaliseerd en meer dan 32 GB aan ongewenste bestanden op ons systeem opgeruimd.

Image
Image

De toevoeging van de driver-updater en de firewall kan uw veiligheid aanzienlijk verbeteren. En het hebben van een gegevensvernietiger is altijd een goed idee om ervoor te zorgen dat bestanden die u verwijdert niet kunnen worden gereconstrueerd door een of andere snode trol die probeert toegang te krijgen tot uw persoonlijke gegevens.

Bottom Line

Als u problemen ondervindt met uw installatie van 360 Total Security, bieden ze een kennisbank die enkele basisvragen beantwoordt. Meer dan de basis vind je daar niet, wat betekent dat je gedegradeerd wordt naar een ticket- of e-mailsysteem. En ondanks de "First Priority Update and Support" beloofd voor premium-abonnees, lijkt er geen manier te zijn om telefonisch contact op te nemen met de ondersteuningstechnici. Toch zijn de antwoorden die je krijgt van het ticketondersteuningssysteem over het algemeen nuttig.

Prijs: zeer betaalbaar, zelfs voor een premium abonnement

360 Total Security is gratis, maar wordt door advertenties ondersteund. De advertenties lijken niet zo opdringerig te zijn als in het verleden is gemeld. Gedurende de tijd dat we de gratis versie gebruikten, zagen we slechts een absoluut minimum aan advertenties.

Als u ervoor kiest om u te abonneren op de betaalde versie van Total Security Premium, kunt u een eenjarig, tweejarig of driejarig abonnement kopen voor maximaal drie apparaten. Het kost ongeveer $ 36 voor een jaar, ongeveer $ 65 voor twee jaar en bijna $ 70 in totaal voor drie jaar. Als u 360 Business Essential krijgt, kost het ongeveer $ 15 per jaar per apparaat en 360 Business Advanced is bijna $ 20 per apparaat per jaar.

360 Total Security is gratis, maar wordt door advertenties ondersteund.

Concurrentie: 360 Total Security vs. Avira en Bitdefender

Het is moeilijk om een appels-tot-appels vergelijking te geven van 360 Total Security met andere antivirus-engines, omdat 360 Total Security sinds 2018 niet heeft deelgenomen aan industriële tests. 360 Total Security had vroeger het Avira- en Bitdefender-virus gebruikt definitie-engines, dus u kunt soortgelijke bescherming verwachten als die toepassingen. We kunnen het helaas niet verifiëren. We weten wel dat Avira en Bitdefender beide consistent bijna perfect scoren op laboratoriumtests van AV-Test.

Toch houden we van de extra tools die bij de gratis versie van 360 Total Security worden geleverd. Deze extra tools kunnen helpen de computerbeveiliging te verbeteren en de computerprestaties te verbeteren in combinatie met een betere antivirusbescherming.

Nuttig, maar mag niet worden gebruikt als een op zichzelf staand beveiligingsproduct

360 Total Security is zeker niet het neusje van de zalm als het gaat om antivirusbescherming. Hoewel het een lichte systeemvoetafdruk heeft en relatief eenvoudig te gebruiken is, zijn de valse positieven en het gebrek aan laboratoriumtestscores in de industrie zorgwekkend. We zouden 360 Total Security niet aanbevelen als een op zichzelf staand beveiligingsproduct. De gratis versie van 360 Total Security is echter een leuke toevoeging die enkele premiumfuncties aan uw beveiligingssuite kan toevoegen zonder de kosten te verhogen.

Specs

  • Productnaam 360 Total Security (Premium)
  • Prijs $35.98
  • Platform(en) Windows, Mac
  • Type licentie Jaarlijks
  • Aantal beveiligde apparaten 3
  • Systeemvereisten (Windows) Windows 10/8.1/8/7/Vista/XP (32-bits en 64-bits); 512 Mb geheugen; 1,6 GHz-CPU; 1Gb vrije schijfruimte
  • Systeemvereisten (Mac) OS X 10.7 of hoger; 512 Mb geheugen; 1,6 GHz-CPU; 1Gb vrije schijfruimte
  • Configuratiescherm/Beheer Ja
  • Betalingsopties Visa, Mastercard, American Express, JCB, PayPal
  • Cost 360 Total Security (gratis); Premium ($ 36/1 jr; $ 65/2 jr; $ 70/3 jr); Business Essential ($ 15/apparaat/jr), Business Advanced ($ 20/apparaat/jr)

Aanbevolen: