IPhone 14 kan nieuwe satellietfuncties toevoegen, maar mensen zullen ze misschien nooit gebruiken

Inhoudsopgave:

IPhone 14 kan nieuwe satellietfuncties toevoegen, maar mensen zullen ze misschien nooit gebruiken
IPhone 14 kan nieuwe satellietfuncties toevoegen, maar mensen zullen ze misschien nooit gebruiken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het gerucht gaat dat Apple nieuwe satellietcommunicatiemogelijkheden toevoegt aan de iPhone 14-reeks, waarbij sommigen denken dat het een gratis service is.
  • Met de nieuwe functie kunnen mensen noodberichten verzenden als er geen andere verbindingsoptie beschikbaar is.
  • Experts zijn van mening dat het onwaarschijnlijk is dat mensen de nieuwe functie vaak zullen gebruiken, maar het kan een belangrijke verzekeringspolis zijn tegen mobiele dode hoeken.
Image
Image

Het gerucht gaat dat Apple nieuwe, niet-cellulaire satellietcommunicatiefuncties toevoegt aan de komende iPhone 14-reeks, maar experts suggereren dat het nut ervan beperkt zou kunnen zijn.

Apple moet de satellietcommunicatiefunctie nog bevestigen, maar de geruchtenmolen is sterk, en hoewel de lancering vorig jaar met iPhone 13 werd verwacht, wordt nu voorspeld dat de toevoeging volgende week eindelijk zal debuteren. Experts zijn van mening dat de meeste mensen waarschijnlijk niet regelmatig satellietmogelijkheden zullen gebruiken, maar dat betekent niet dat ze voor sommige mensen niet van pas zullen komen, vooral tijdens noodsituaties wanneer andere opties niet beschikbaar zijn.

"Als de lang geplande iPhone-satellietfuncties inderdaad deze generatie aankomen, verwacht dan dat ze gericht zijn op hulpdiensten, zoals een functie om korte teksten te sturen naar noodcontacten of -diensten", vertelde Apple-analist en Bloomberg-verslaggever Mark Gurman Lifewire via direct message. "Een andere functie zou gebruikers in staat stellen om specifieke incidenten, zoals auto-ongelukken, vliegtuigongelukken of bootongevallen, te melden vanuit gebieden zonder mobiele ontvangst."

Ik denk dat dit een van die verzekeringsfuncties is waarvan je hoopt dat je ze nooit nodig zult hebben, maar je zult dankbaar zijn [je hebt].

Een belangrijke toevoeging

Als Apple dit jaar wel satellietconnectiviteit toevoegt aan de iPhone 14-reeks van dit jaar, zijn experts van mening dat we een functie mogen verwachten die enorm nuttig zal zijn in zeer specifieke situaties, maar niet een functie die de manier waarop we onze iPhones overdag gebruiken zal veranderen -dagelijks gebruik. "Zelfs als de geruchten waar zijn, is de mogelijkheid om een noodbaken of sms-waarschuwing te activeren waarschijnlijk een nichegebruiksgeval", vertelde Ben Wood, hoofdanalist bij CCS Insight, via e-mail aan Lifewire. "In de meeste gevallen hebben gebruikers een mobiele verbinding, dus daar kunnen ze op vertrouwen."

Maar het zijn de gevallen waarin een betrouwbare mobiele verbinding niet beschikbaar is, waarvan experts denken dat deze functie van vitaal belang zal zijn. Ming-Chi Kuo, analist van TF International Securities, schrijft via Medium dat de satellietcommunicatiefunctie van iPhone 14 uitsluitend zal worden gebruikt in noodsituaties. Bloomberg meldde op dezelfde manier dat mensen mogelijk contact kunnen opnemen met eerstehulpverleners en ongevallen kunnen melden, zelfs zonder mobiele dekking - iets waar de huidige iPhones niet toe in staat zijn.

Satellietcommunicatieadviseur Tim Farrar verwacht ook dat Apple voor het eerst de satellietmarkt betreedt. Tweetend over een soortgelijke recente aankondiging van T-Mobile en SpaceX, concludeerde hij dat "de enige mogelijke conclusie is dat [de aankondiging van T-Mobile/SpaceX] was ontworpen om vooruit te lopen op de Apple-aankondiging van volgende week van hun eigen gratis berichtenservice met Globalstar' voordat hij eraan toevoegde dat de samenwerking tussen de twee bedrijven 'zodra de nieuwe telefoon wordt uitgebracht' zou moeten beginnen. De line-up van de iPhone 14 wordt naar verwachting aangekondigd tijdens een evenement op 7 september.

Image
Image

Een functie die niemand hoopt te gebruiken

Is het mogelijk dat, net als het ECG van Apple Watch en andere proactieve gezondheidsgerichte functies, de satellietmogelijkheden van de iPhone 14 een zelden gebruikte functie zijn, maar een belangrijke als het ergste gebeurt? Mensen hopen dat hun Apple Watch hen nooit waarschuwt voor een hartaandoening, maar het is aangetoond dat de functie levens kan redden als dat wel het geval is.

“Ik denk dat dit een van die verzekeringsfuncties is waarvan je hoopt dat je ze nooit nodig zult hebben, maar je zult dankbaar zijn [die je hebt]”, vertelde Carolina Milanesi, President & Principal Analyst bij Creative Strategies, via e-mail aan Lifewire. Als Apple inderdaad zo'n functie toevoegt aan de iPhone 14-reeks, geloven Milanesi en anderen dat het er een is die mensen graag in reserve hebben in plaats van een die ze actief regelmatig zullen gebruiken in hun dagelijks leven.

Als dat het geval is, denken sommige experts dat Apple harder zal moeten werken om potentiële iPhone 14-kopers te interesseren voor een functie die ze zelden of nooit zullen gebruiken. "Als deze nieuwe functie tot wasdom komt, ben ik erg geïnteresseerd om te zien hoe Apple het aan consumenten presenteert", voegde Wood eraan toe via e-mail. Hij is niet de enige, met Milanesi die ook zegt dat ze "nieuwsgierig zou zijn hoe Apple het als een veiligheidsfunctie op de markt gaat brengen" als dat inderdaad is wat het van plan is te doen.

Aanbevolen: