Hoe routerantennes te positioneren

Inhoudsopgave:

Hoe routerantennes te positioneren
Hoe routerantennes te positioneren
Anonim

Wat te weten

  • Voor een huis met één verdieping, punt half omhoog en half zijwaarts (voor een huis met meerdere verdiepingen zijn de hoeken afhankelijk van het aantal verdiepingen).
  • Twee antennes: richt zowel recht omhoog als één recht omhoog en één naar de zijkant. Drie antennes: richt het midden naar boven en naar buiten in een hoek van 45 graden.
  • Vier antennes: twee recht omhoog en twee in een hoek van 45 graden.

De meeste mensen denken aan routerfuncties zoals snelheid, stroom en wifi-protocollen, maar de antennepositie is ook van belang. Hier leest u hoe u routerantennes plaatst voor de beste prestaties.

Hoe moeten wifi-antennes worden geplaatst?

Bij het plaatsen van routerantennes is er een eenvoudige en een complexe methode. De benadering van elk is een beetje anders.

De eenvoudige methode voor het positioneren van routerantennes

De eenvoudige methode volgt een patroon dat in de meeste situaties werkt. Het werkt het beste als je goede prestaties wilt, maar het niet erg vindt om de beste prestaties te krijgen.

  1. Als je wifi-router voetjes heeft, plaats de router dan erop en niet op zijn kant. Als de router voeten aan meer dan één kant heeft, kunt u een van beide posities kiezen.

    Image
    Image
  2. Zoek de antennes van je router. Als u geen externe antennes kunt vinden, heeft uw router alleen interne antennes.

    Image
    Image
  3. Als u dekking voor slechts één verdieping wilt, plaatst u sommige verticaal en sommige horizontaal.

    Image
    Image

    Fabrikanten raden doorgaans aan dat alle antennes recht omhoog wijzen, maar wifi werkt het snelst als de routerantenne en de apparaatantenne op dezelfde manier zijn geplaatst. Laptops zijn meestal horizontaal, maar de antenneposities voor telefoons en tablets zijn afhankelijk van hoe je ze vasthoudt.

  4. Voor dekking op meer dan één verdieping raden de meeste fabrikanten aan om uw wifi-antennes onder verschillende hoeken te plaatsen, afhankelijk van hoeveel uw router er heeft.

    Image
    Image
    • Twee antennes: beide wijzen recht omhoog of één omhoog en één naar de zijkant
    • Drie antennes: midden recht omhoog en de zijkanten in een hoek van 45 graden
    • Vier antennes: twee recht omhoog en twee in een hoek van 45 graden in tegengestelde richtingen

De complexe methode voor het positioneren van routerantennes

Als je de beste prestaties uit je router wilt halen, moet je wat testen doen, omdat elke wifi-installatie anders is. Om te beginnen heeft u een methode nodig om uw signaalsterkte op uw computer, tablet of telefoon te meten. Als je eenmaal een manier hebt om de signaalsterkte vast te leggen, kun je verschillende posities voor je antennes testen.

  1. Meet na de eerste installatie de sterkte van uw wifi-signaal op verschillende posities in uw dekkingsgebied. Begin met de door uw fabrikant aanbevolen positionering.
  2. Let op de signaalsterkte en snelheid op verschillende locaties in uw dekkingsgebied.

    Image
    Image

    Er zijn veel manieren om de sterkte en snelheid van je wifi-signaal te bekijken.

    macOS maakt het gemakkelijk op het bureaublad. Houd command + option ingedrukt en klik op het symbool Wi-Fi in de rechterbovenhoek. Kijk naar de RSSI en de Tx koers. Hoe lager de RSSI, hoe beter, en hoe hoger de Tx, hoe beter.

  3. Herplaats je antennes en test opnieuw totdat je de optimale instelling voor je hebt.

Doen de antennes op routers iets?

De antennes van een wifi-router zijn meer dan alleen maar decoratie. Wi-Fi-routers voor thuis hebben meestal twee soorten antennes, interne of externe antennes. Interne antennes bevinden zich in uw wifi-router en ze zenden meestal signalen in alle richtingen uit. Fabrikanten ontwerpen hun positie om de signaaldekking te optimaliseren, zodat u zich er geen zorgen over hoeft te maken.

Externe antennes zijn de beweegbare antennes die je waarschijnlijk op een router ziet. Fabrikanten kunnen ze zo ontwerpen dat ze aan de achterkant, zijkanten of zelfs rond de hele router uitsteken. Deze antennes zenden wifi-signalen uit in een donutpatroon, zijwaarts van de antenne. Dus een antenne die recht omhoog is gericht, zendt een signaal zijwaarts uit, terwijl het zich uitbreidt. Een antenne die naar de zijkant is gericht, zendt er een op en neer.

FAQ

    Hoe kan ik mijn wifi-signaal versterken met een interne antenne?

    Er zijn verschillende manieren om een wifi-signaal te versterken. U kunt bijvoorbeeld experimenteren door uw router op verschillende locaties te plaatsen om fysieke obstakels en radio-interferentie te vermijden of door het wifi-kanaal te wijzigen. Andere methoden zijn het toevoegen van een versterker, een draadloos toegangspunt of een wifi-extender.

    Wat is het voordeel van afneembare antennes op een router?

    Je kunt de wifi-antennes op een router vervangen als ze afneembaar zijn. Het kan nuttig zijn omdat u een antenne kunt vervangen door een sterkere omnidirectionele, high-gain directionele of externe antenne om de prestaties van de router te verbeteren.

Aanbevolen: