Hoe afbeeldingen in een Word-document te positioneren

Inhoudsopgave:

Hoe afbeeldingen in een Word-document te positioneren
Hoe afbeeldingen in een Word-document te positioneren
Anonim

Wat te weten

  • Klik en sleep de afbeelding. Om de tekststroom te beschermen, selecteert u de afbeelding en gaat u naar Layout Options > Front of Text, Square, of Verplaatsen met tekst.
  • Precisie-verplaats een afbeelding: Druk op Ctrl en gebruik de pijltjestoetsen. Afbeeldingen groeperen: druk op Ctrl, klik op elke afbeelding, klik met de rechtermuisknop en selecteer Group.
  • Overlappende afbeeldingen: Selecteer een afbeelding en ga naar Layout Options > Zie meer. Kies Overlapping toestaan en selecteer OK. Herhaal indien nodig.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een afbeelding verplaatst nadat u deze in een Microsoft Word-document hebt ingevoegd. U wilt bijvoorbeeld foto's overlappen of een specifiek tekstomlooppatroon instellen. Instructies hebben betrekking op Word voor Microsoft 365, Word Online, Word 2019, Word 2016 en Word 2013.

Gebruik lay-outopties in Word om afbeeldingen te positioneren

Om een afbeelding in Word te plaatsen, hoeft u er meestal alleen maar op te klikken en te slepen waar u maar wilt. Dat werkt echter niet altijd, omdat de tekststroom rond de afbeelding kan veranderen op een manier die er niet goed uitziet voor het document. Als dat gebeurt, gebruik dan de Indelingsopties om de afbeelding te verplaatsen.

  1. Selecteer de afbeelding.
  2. Selecteren Lay-outopties.

    Image
    Image
  3. Kies een van de opties voor tekstterugloop. Als u bijvoorbeeld wilt dat uw afbeelding op een bepaalde plek op de pagina vóór de tekst blijft staan, selecteert u Front of Text en Fix position on pageAls u tekst rond de afbeelding wilt laten lopen, maar deze naar behoefte op en neer wilt laten bewegen op de pagina, selecteert u Square en Move with text

    Image
    Image

Verplaats een afbeelding of groep afbeeldingen precies

Als u een afbeelding een klein stukje wilt verplaatsen om deze uit te lijnen met een ander element in het document, selecteert u de afbeelding. Houd vervolgens de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u op een van de pijltoetsen drukt om de afbeelding in de gewenste richting te verplaatsen.

Om meerdere afbeeldingen tegelijk op deze manier te verplaatsen, moet u eerst de afbeeldingen groeperen. Om dat te doen, houdt u Ctrl ingedrukt terwijl u op elke afbeelding klikt, klikt u met de rechtermuisknop en kiest u Group.

Als je de afbeeldingen niet kunt groeperen, kunnen de afbeeldingen zo worden ingesteld dat ze in lijn met de tekst worden verplaatst. Ga naar de Indelingsopties en verander de opmaak in een van de opties in de Met tekstterugloop sectie.

Overlappende afbeeldingen in Word

Het is niet meteen duidelijk hoe je foto's over elkaar heen kunt leggen in Word. Zo doe je het:

  1. Selecteer een afbeelding.
  2. Select Indelingsopties > Meer zien.

    Image
    Image
  3. Selecteer het Overlapping toestaan selectievakje.

    Image
    Image
  4. Selecteer OK.
  5. Herhaal dit proces voor elke foto die je wilt overlappen.

Aanbevolen: