Hoe het te repareren wanneer een PS5-controller niet synchroniseert

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer een PS5-controller niet synchroniseert
Hoe het te repareren wanneer een PS5-controller niet synchroniseert
Anonim

Dit artikel legt uit hoe je het kunt oplossen als een PS5-controller niet draadloos of met een USB-kabel kan worden aangesloten. De instructies zijn van toepassing op de officiële Sony DualSense-controller voor PlayStation 5.

Oorzaken van een PS5-controller die niet werkt

Er zijn verschillende redenen waarom je PS5-controller niet met de console kan worden gekoppeld:

  • De controller is gesynchroniseerd met een ander apparaat. Als je je controller aan een pc of een andere console koppelt, wordt deze ontkoppeld met je PS5.
  • Problemen met de Bluetooth-connectiviteit van je controller. Bluetooth-apparaten in de buurt en andere objecten kunnen het draadloze signaal verstoren.
  • Problemen met de USB-C-kabel. Mogelijk gebruikt u het verkeerde type kabel of is deze beschadigd.
  • Problemen met de USB-poorten. De aansluitingen op de controller en console zijn mogelijk beschadigd of vuil.
  • Problemen met de interne hardware van de controller. De batterij of Bluetooth-sensor kan bijvoorbeeld beschadigd zijn.
  • Verouderde firmware. Als de systeemsoftware niet over de nieuwste updates beschikt, kan dit allerlei problemen met je PS5 veroorzaken.

Hoe het te repareren wanneer een PS5-controller geen verbinding maakt

Volg deze stappen in volgorde totdat je controller verbinding kan maken met de PS5:

  1. Synchroniseer je PS5-controller. Sluit hem aan op je console met de USB-kabel en druk op de PS-knop op de controller. Als je een andere controller hebt maar geen reservekabel hebt, probeer dan de andere controller om deze draadloos te synchroniseren.
  2. Gebruik een andere USB-C-kabel. Zorg ervoor dat u de kabel gebruikt die bij de console is geleverd. Als het niet werkt, probeer dan een andere USB-C-kabel die zowel gegevens als stroom kan overbrengen.

    Om problemen met een kabel uit te sluiten, kunt u proberen deze met een ander apparaat te gebruiken. Het is mogelijk dat de kabel de controller kan opladen, maar geen informatie kan verzenden.

  3. Controleer de USB-poorten. Trek voorzichtig aan beide uiteinden van de USB-kabel om te controleren of ze goed op hun plaats zitten. Als u stof of vuil ziet, spuit dan lichtjes perslucht in de poorten om het te verwijderen. Als de poort op de console of controller los aanvoelt, moet u deze mogelijk laten repareren. U kunt problemen met de USB-poort verder isoleren door ook andere USB-poorten te proberen.

  4. Ontkoppel de randapparatuur. Verwijder alle accessoires die je op de controller hebt aangesloten, zoals koptelefoons of headsets.
  5. Synchroniseer andere apparaten van je controller. Als je je PS5-controller hebt gekoppeld aan je pc of een andere console, verwijder deze dan uit de lijst met Bluetooth-verbindingen van het andere apparaat, schakel Bluetooth uit op het andere apparaat of schakel het andere apparaat helemaal uit.
  6. Verwijder bronnen van Bluetooth-interferentie. Als je problemen hebt met het draadloos verbinden van je controller, ga dan dichter bij de PS5 staan of verwijder objecten tussen de controller en de console. Verplaats ook Bluetooth-apparaten in de buurt die het draadloze signaal kunnen verstoren.
  7. Voer een zachte reset uit. Schakel hiervoor de console uit door de aan/uit-knop ingedrukt te houden of gebruik een andere controller om deze uit te schakelen in de systeeminstellingen. Dit zal het geheugen wissen en enkele problemen oplossen.

  8. De fabrieksinstellingen van je PS5-controller. Gebruik een rechtgebogen paperclip en druk op de Reset-knop in het kleine gaatje aan de achterkant van de PS5-controller om de PS5-controller terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

    Image
    Image
  9. Update de PS5-systeemsoftware. Als je een andere controller hebt, controleer dan op een systeemupdate. Ga naar Instellingen > Systeem > Systeemsoftware > Systeemsoftware-update en instellingen > Systeemsoftware bijwerken.
  10. Vervang de batterij van de PS5-controller. Als de controller niet oplaadt of niet wordt ingeschakeld, is er waarschijnlijk een probleem met de batterij. Zoek online naar een vervanging of laat uw controller gratis repareren als deze nog onder de garantie v alt.
  11. Laat je controller repareren of vervangen door Sony. Als je controller helemaal niet meer reageert, ga dan naar Sony's PlayStation Fix and Replace-pagina om te zien of je hem gratis kunt laten repareren of vervangen.

Hoe de PS5-controller te repareren die niet oplaadt in de rustmodus

De controller wordt standaard opgeladen wanneer deze in de rustmodus op de console is aangesloten. Om deze functie in te schakelen, gaat u naar Instellingen > Systeem > Energiebesparing > Functies Beschikbaar in rustmodus > Voeding van stroom naar USB-poorten > Altijd

Gebruikers hebben een bug gemeld die voorkomt dat PS5-controllers worden opgeladen terwijl de PS5 in de rustmodus staat. Dit probleem treft meestal alleen de USB-poort aan de voorkant van het systeem, dus gebruik in plaats daarvan de poort aan de achterkant.

FAQ

    Waarom knippert mijn PS5-controller blauw en gaat hij niet aan?

    Het lampje van de PS5-controller knippert wanneer het verbinding probeert te maken met de PS5. Als het lampje blijft knipperen, reset dan de controller en update de systeemsoftware.

    Hoe los ik de drift van de PS5-controller op?

    Om de drift van de PS5-controller te verhelpen, begint u met het opschonen van uw controller. Druppel een kleine hoeveelheid ontsmettingsalcohol in de joystick en beweeg de stick vervolgens om al het vuil te verwijderen. Je kunt de joystick zelf vervangen, maar het vereist wel wat soldeerwerk.

    Hoe repareer ik plakkerige knoppen op mijn PS5-controller?

    Veeg de controller af met ontsmettingsalcohol en gebruik vervolgens een droge doek om hem schoon te maken. U kunt ingeblikte lucht spuiten om stof en vuil weg te blazen. Veeg de console voorzichtig af met een doek en wat alcohol om je PS5 schoon te houden.

Aanbevolen: