Streamer BBjess biedt Gen Z een toevluchtsoord op Twitch

Inhoudsopgave:

Streamer BBjess biedt Gen Z een toevluchtsoord op Twitch
Streamer BBjess biedt Gen Z een toevluchtsoord op Twitch
Anonim

Gekenmerkt door de willekeurige humor van midden twintig, vermengd met professionele cinematografie en camerabesturing, is Twitch-streamer bbjess het echte werk.

Haar echte naam is Jessica (ze vroeg om haar achternaam privé te houden), en ze werd tijdens de pandemie naar het platform gebracht nadat ze was ontslagen. In slechts een jaar tijd heeft ze een enorm publiek verzameld dat verliefd is op haar toewijding om te doen wat ze wil, wanneer ze maar wil.

Image
Image

"Escapisme is belangrijk. Als ik je een minuut of twee kan bieden om te vergeten wat je doormaakt, dan is dat mijn doel. Dat mensen zich gezien voelen, is heel belangrijk voor mij," zei ze in een telefonisch interview met Lifewire.

"Tijdens quarantaine zat ik in de kelder van mijn ouders en ik zou weken zonder met mijn familie te praten. Maar ik zou in een Twitch-chat springen en iemand zou mijn naam zeggen en naar me glimlachen … [dus] Ik wilde dat voor mensen doen."

Tussen Twitch en TikTok heeft de streamer een publiek van bijna 170.000 mensen die wachten op een willekeurige stream die ze heeft gepland voor haar aanbiddende gemeenschap, die ze liefkozend karakteriseert als 'ontaard en underdog'. bbjess richt zich op het cultiveren van een "Tumblr-droom" waar alle gekken kunnen rondhangen.

Snelle feiten

  • Name: Jessica
  • Leeftijd: 26
  • Gelegen: South Carolina
  • Random Delight: Trotse streamer! Ze noemt haar liefdadigheidsstroom die $ 20.000 ophaalde voor de American Cancer Society als haar meest trotse moment als streamer. Trots op zichzelf en vooral op haar gemeenschap.
  • Motto: "Wat ik wil, wanneer ik wil."

Theater Kid Energy

Als je naar bbjess kijkt, klinkt er iets bekends. Dan klikt het. Het is de synergie van vindingrijkheid en toeval die de gepensioneerde YouTube-persoonlijkheid Jenna Marbles zo boeiend maakte. En het is niet per ongeluk. Ze noemt Marbles als haar grootste inspiratiebron en (na enige verwarring) de inspiratie voor haar streamernaam.

bbjess heeft een achtergrond in theaterproductie en haar streams zijn volledige theaterproductie. Of het nu gaat om de technische controle of de onberispelijke aandacht voor detail tot aan de effecten op het scherm, een typische bbjess-stream is een koortsdroom.

Het is een soort bewustzijnsstroom van een hyperactief theaterkind, gedistilleerd door de interactieve wereld van livestreaming en willekeurig op een scherm geslingerd. Het is het grootste compliment, gaf ze toe.

"Ik had zeker dat streamer-moment waarop ik me voel, wat ben ik aan het doen?" zei bbjes."Maar ik realiseerde me dat ik alle video's van Jenna aan het bingewatchen was, en ik had het gevoel dat ze zichzelf nooit in een hokje had gestopt. Ze deed wat ze wilde, en als ze het kon, kan ik het ook."

Optreden is al van kinds af aan bij haar. Terwijl ze voor haar spiegel stond en zich voordeed als een beroemde zangeres of haar welverdiende Oscars-toespraak hield, bracht bbjess uren door in het rijk van de fantasie. Een kind van echtscheiding dat van huis naar huis ging en te maken had met pas ontdekte broers en zussen, haar afgescheiden kamer van fantasie maken was een uitstel voor de jonge vrouw.

Image
Image

Ze zou theater vinden op de middelbare school en uiteindelijk afstuderen met een graad in theaterproductie en regie voordat ze een streamer werd in een wereld die precies haar type persoonlijkheid beloont.

When the Trolls Toll

Het is moeilijk om de inhoud van bbjess vast te pinnen. Zelfs zij heeft moeite om het in een nette doos te doen. Een element ervan is echter haar aandrang om de trollen te bezitten. De regel van 'negeer de trollen' is al lang voorbij. Ze leent van enkele van haar favoriete streamers, zoals baddie en TheUncleJoeShow, en zegt dat ze probeert gendergerelateerde verwachtingen te ondermijnen.

"Mannen mogen tegen mensen zeggen wat ze willen, en als ze op een trol gaan of iemand in hun plaats zetten, worden ze ervoor beloond", zei ze. "Maar als een vrouw het doet, of zelfs ik heb gezien met LGBTQ+-streamers, krijgen ze te horen dat ze overdreven reageren of zichzelf tot slachtoffer maken… daar wil ik verandering in brengen."

Empowerment van vrouwen is onderdeel van haar missie. Hoewel er een beetje weerstand is geweest, suggereert bbjess dat een massale rapportage van haar emoties door een ontevreden trol verantwoordelijk kan zijn geweest voor haar onlangs ongedaan gemaakte onbeperkte verbod. Desondanks zegt ze dat de reacties overwegend positief waren.

"Ik heb een toestroom van kleinere vrouwelijke makers gehad die contact met me opnemen en zeggen dat ik ze heb geïnspireerd om voor zichzelf op te komen… het is zo nederig dat… [ik] een impact kan hebben op een meisje om de zelfvertrouwen om voor zichzelf op te komen, "zei ze.

Kom gewoon een beetje voor jezelf op, zelfs als je je grootste fan moet zijn, want niemand anders zal dat doen."

Interconnectiviteit en interactie zijn essentieel voor bbjess. Als kind van het theater wil ze manieren blijven vinden om de verbinding te vergroten en tegelijkertijd het publiek te herinneren aan de macht die ze hebben om hun lot te grijpen.

"Ik wil mensen eraan herinneren dat ze een stem hebben. Het is heel moeilijk om je stem te gebruiken, omdat mensen die soms niet willen horen," zei ze. "Kom gewoon een beetje voor jezelf op, ook al moet je je grootste fan zijn, want niemand anders zal dat doen."

Correctie 27-10-21: Verwijzingen naar Jessica's achternaam verwijderd voor privacy op haar verzoek.

Aanbevolen: