LG Gram 17-laptop biedt een groot scherm en lichtontwerp

Inhoudsopgave:

LG Gram 17-laptop biedt een groot scherm en lichtontwerp
LG Gram 17-laptop biedt een groot scherm en lichtontwerp
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De LG Gram 17 is ongelooflijk licht met een groot, helder scherm.
  • De Gram 17 weegt minder dan 3 pond, hoewel het geen kleine laptop is.
  • Ik was in staat om meerdere programma's tegelijk uit te voeren en een tiental Chrome-tabbladen open te houden.
Image
Image

Hoewel het niet de kleinste of lichtste laptop is die er is, voelt de nieuwste versie van de LG Gram 17 belachelijk klein aan.

Toen ik de Gram 17 oppakte, voelde het als een lege map omdat je niet verwacht dat een grote laptop zo gracieus in de handen ligt. Ik nam onlangs de Gram mee voor een proefrit en was onder de indruk van zowel het prachtige scherm als de uitstekende ergonomie. Maar zou het kunnen werken als een levensvatbare vervanging voor mijn MacBook Pro?

Met iets minder dan drie pond is de Gram 17 gebouwd voor reizen en woon-werkverkeer.

Nauwelijks meer dan een gram

Met iets minder dan 3 pond is de Gram 17 gebouwd voor reizen en woon-werkverkeer. Maar in tegenstelling tot andere ultradraagbare laptops, geeft u geen waardevolle schermruimte op als een gewichtsafweging.

Het 17-inch WQXGA (2560 x 1600) IPS-scherm verdooft wanneer je het deksel opent. Het is een van de beste laptopschermen die ik ooit heb gebruikt, met een helder, scherp beeld dat op de een of andere manier des te indrukwekkender lijkt omdat het zich in zo'n klein pakket bevindt.

De glanzende afwerking op het scherm zorgde ervoor dat de video's die ik probeerde te bekijken, knallen, maar het weerspiegelt wel wat schittering als je het niet perfect hebt gepositioneerd. De kleuren zagen er levensecht uit en ongeveer net zo nauwkeurig als op mijn MacBook Pro.

Ik geef nog steeds de voorkeur aan het scherm op mijn MacBook Pro 16-inch, die iets scherper en helderder lijkt, maar ik zou graag het model van LG op elk moment gebruiken.

Hoewel de Gram 17 niet veel weegt, is het geen klein pakketje. Het geheel meet 15,0 x 10,3 x 0,7 inch. Hij is groter dan mijn MacBook Pro, maar gemakkelijk klein genoeg om in een rugzak te gooien.

De Gram is misschien licht, maar voelt niet kwetsbaar aan. LG beweert dat de Gram voldoet aan MIL-STD 810G tegen schokken, trillingen, regen, stof en extreme temperaturen en vochtigheid.

LG gebruikt het formaat op andere manieren dan de schermgrootte. Het ruime toetsenbord en trackpad scoren punten voor de Gram. De toetsen zijn een beetje platter dan ik zou willen, maar ik typte met mijn gebruikelijke snelheid binnen enkele seconden na het opstarten van de laptop.

Image
Image

Aan de andere kant verslaat mijn MacBook Pro-toetsenbord de Gram op het gebied van toetsenbordcomfort. De Apple-laptop heeft de perfecte hoeveelheid veer in elke toets waardoor mijn vingers blijven stuiteren.

Een ander gebied waar de Gram het wint van de MacBook Pro, is de selectie van poorten. Er zijn twee USB 3.2 Type-A-poorten, een hoofdtelefoonaansluiting en twee USB-C-poorten die Thunderbolt 4-snelheden ondersteunen. Het heeft ook een microSD-kaartlezer en een full-size HDMI-poort. Dat steekt gunstig af bij de MacBook Pro die slechts vier Thunderbolt 3-poorten (USB-C) bevat.

Een handige functie op de gram is de ingebouwde vingerafdruklezer op de aan / uit-knop, die zich in de rechterbovenhoek van het toetsenbord bevindt. De reader werkt met Windows Hello om in te loggen op je Windows-account zonder dat je een wachtwoord hoeft in te voeren. Ik ben verslaafd geraakt aan het gebruik van Touch ID op mijn MacBook Pro, dus ik was blij te ontdekken dat de vingerafdruklezer op de Gram hetzelfde gemak bood.

Snel genoeg voor werk

Wat de prestaties betreft, is de Gram 17 vrijwel wat je zou verwachten van een mid-range Windows-machine. Ik heb de versie getest met een 2,8 GHz Intel Core i7-1065G7, 16GB RAM en een 512GB harde schijf.

Windows startte snel op en applicaties waren snel te starten. Ik had er geen probleem mee om verschillende programma's tegelijk te draaien, waaronder Slack en Trello, samen met Chrome, terwijl ik een tiental tabbladen open hield.

De video's die ik probeerde, speelden prima af en zagen er geweldig uit op het enorme scherm. Ik kwam echter wel wat vreemd stotteren tegen wanneer ik muziek probeerde af te spelen.

De Gram 17 is niet gepositioneerd als een spelcomputer, en dat is te zien. Ik kon Fallout 4 spelen met een lage maar acceptabele framesnelheid. Hoewel de Gram een geïntegreerde grafische kaart heeft, heeft hij gewoon niet de kracht om veel moderne titels uit te voeren.

Met ongeveer $ 1.700 is de Gram 17 misschien wel de beste laptop die beschikbaar is voor gebruikers die zowel draagbaarheid als een groot scherm willen. Het is over het algemeen een van de meest bevredigende Windows-laptops die ik ooit heb geprobeerd, zolang je geen games wilt spelen.

Aanbevolen: