SVG-bestand (wat het is en hoe te openen & Convert One)

Inhoudsopgave:

SVG-bestand (wat het is en hoe te openen & Convert One)
SVG-bestand (wat het is en hoe te openen & Convert One)
Anonim

Wat te weten

  • Een SVG-bestand is een Scalable Vector Graphics-bestand.
  • Open er een met een browser of een afbeeldingstool zoals Photoshop, Illustrator of GIMP.
  • Converteer naar PNG of-j.webp" />

Dit artikel legt uit wat een SVG-bestand is en hoe het formaat verschilt van andere afbeeldingsformaten, hoe je er een opent en hoe je er een converteert naar een meer algemeen formaat zoals-p.webp

Wat is een SVG-bestand?

Een bestand met de SVG-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een Scalable Vector Graphics-bestand. Bestanden in deze indeling gebruiken een op XML gebaseerde tekstindeling om te beschrijven hoe de afbeelding eruit moet zien.

Aangezien tekst wordt gebruikt om de afbeelding te beschrijven, kan een SVG-bestand worden geschaald naar verschillende formaten zonder kwaliteitsverlies - het formaat is resolutie-onafhankelijk. Dit is de reden waarom grafische afbeeldingen voor websites en afdrukken vaak in het SVG-formaat worden gebouwd, zodat ze in de toekomst kunnen worden aangepast aan verschillende ontwerpen.

Image
Image

Als een SVG-bestand is gecomprimeerd met GZIP-compressie, eindigt het bestand met de bestandsextensie. SVGZ en kan het 50 tot 80 procent kleiner zijn dan een niet-gecomprimeerd bestand.

Andere bestanden met de. SVG-bestandsextensie die niet gerelateerd zijn aan een grafisch formaat, kunnen in plaats daarvan Saved Game-bestanden zijn. Keer terug naar Castle Wolfenstein, Grand Theft Auto en andere games sla de voortgang van het spel op in een SVG-bestand.

Hoe een SVG-bestand te openen

De gemakkelijkste en snelste manier om een SVG-bestand te openen om het te bekijken (niet om het te bewerken) is met een moderne webbrowser zoals Chrome, Firefox of Edge - bijna allemaal bieden ze een soort van ondersteuning voor het weergeven van het SVG-formaat. Dit betekent dat u online SVG-bestanden kunt openen zonder ze eerst te hoeven downloaden.

Image
Image

Als je al een SVG-bestand op je computer hebt, kan een webbrowser ook worden gebruikt als offline SVG-viewer. Open die SVG-bestanden via de Open optie van de webbrowser (de Ctrl+ O sneltoets).

SVG-bestanden kunnen worden gemaakt via Adobe Illustrator, dus u kunt dat programma gebruiken om het bestand te openen. Enkele andere Adobe-programma's die SVG-bestanden ondersteunen, zijn Adobe Photoshop, Photoshop Elements en InDesign-programma's. Adobe Animate werkt ook met SVG-bestanden.

Sommige niet-Adobe-programma's die een SVG-bestand kunnen openen, zijn Microsoft Visio, CorelDRAW, PaintShop Pro en CADSoftTools ABViewer.

Inkscape, GIMP en Vectornator zijn gratis programma's die met SVG-bestanden kunnen werken, maar je moet ze downloaden om het bestand te openen. Om er een in je browser te bewerken (downloaden niet nodig), probeer Photopea.

Aangezien een Scalable Vector Graphics-bestand in zijn details een tekstbestand is, kunt u de tekstversie van het bestand in elke teksteditor bekijken. Overweeg een van de beste gratis teksteditors te gebruiken, of gebruik de standaard tekstlezer in uw besturingssysteem, zoals Kladblok in Windows.

Image
Image

Voor Saved Game-bestanden gebruikt de game die het SVG-bestand heeft gemaakt het hoogstwaarschijnlijk automatisch wanneer je het spel hervat, wat betekent dat je het SVG-bestand waarschijnlijk niet handmatig kunt openen via het menu van het programma. Zelfs als het je lukt om het SVG-bestand te openen via een of ander Open-menu, moet je het juiste SVG-bestand gebruiken dat hoort bij de game die het heeft gemaakt.

Als het spel zelf het SVG-bestand niet opent, probeer dan GTA2 Saved Game Editor of open het SVG-bestand in een teksteditor om te zien of er iets is dat van nut is.

Een SVG-bestand converteren

De gemakkelijkste manier om een SVG-bestand te converteren naar-p.webp

Een SVG-bestand converteren met een online tool zoals de onze is meestal de snelste en gemakkelijkste manier om uw bestand in de gewenste indeling te krijgen. U hoeft geen duur programma te installeren of onbekende software te downloaden.

Als je het naar een ander formaat moet converteren, zoals PDF of GIF, en je SVG is klein, dan is een online tool van derden zoals Zamzar voldoende.

Autotracer is een andere online SVG-converter die een SVG converteert (van uw apparaat of via de URL) naar een aantal andere soorten formaten, zoals EPS, Adobe Illustrator-bestand (AI), DXF, PDF en SK.

Als je een groot SVG-bestand hebt, moet elk van de softwareprogramma's die hierboven worden genoemd in het gedeelte Een SVG-bestand openen het SVG-bestand kunnen opslaan/exporteren naar een nieuwe indeling.

Als u bijvoorbeeld Inkscape gebruikt, kunt u het SVG-bestand na het openen of bewerken weer in SVG opslaan met eventuele wijzigingen die u aanbrengt, maar u kunt het ook opslaan in een andere bestandsindeling, zoals PNG, PDF, DXF, ODG, EPS, TAR, PS, HPGL en vele anderen.

Meer informatie over SVG-bestanden

Het Scalable Vector Graphics-formaat is gemaakt in 1999 en wordt nog steeds ontwikkeld door het World Wide Web Consortium (W3C).

De volledige inhoud van een SVG-bestand is tekst. Als je er een opent in een teksteditor, zie je alleen tekst. SVG-viewers kunnen de tekst lezen en begrijpen hoe deze moet worden weergegeven.

U kunt de afmetingen van de afbeelding bewerken om deze zo groot te maken als u wilt zonder de kwaliteit te beïnvloeden. Aangezien de instructies voor het renderen van de afbeelding gemakkelijk kunnen worden gewijzigd in een SVG-editor, kan de afbeelding zelf dat ook.

Veelgestelde vragen

  • Wat is het verschil tussen SVG, PNG en JPG? SVG is een op vectoren gebaseerd grafisch formaat dat afbeeldingen weergeeft als wiskundige waarden.-j.webp" />.
  • Hoe converteer ik een SVG-bestand naar een Microsoft Word-document? U kunt SVG-bestanden in een Microsoft Word-document opnemen op dezelfde manier waarop u afbeeldingen in Word invoegt. Wanneer u de SVG-afbeelding selecteert, kunt u bewerkingen uitvoeren via het tabblad Opmaak bovenaan Word. U kunt hetzelfde doen in Microsoft Outlook en Excel.

Aanbevolen: