De valkuilen en mogelijkheden met Nintendo's Cloud Gaming

Inhoudsopgave:

De valkuilen en mogelijkheden met Nintendo's Cloud Gaming
De valkuilen en mogelijkheden met Nintendo's Cloud Gaming
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Cloud-gaming stelt de Switch in staat om hardwarevereisten functioneel te negeren om intensievere games uit te voeren.
  • Met als enige beperkingen licenties en internetsnelheden, zou Nintendo een indrukwekkende bibliotheek kunnen bieden.
  • Tussen typische streamingproblemen zoals internetvereisten en een schaarse (maar verbeterende) selectie, heeft Nintendo het werk voor de boeg.
Image
Image

Het streamen van versies van populaire AAA-games is een slim idee voor de Switch die gepaard gaat met een behoorlijk aantal problemen.

Ik denk dat het redelijk is om aan te nemen dat niemand een Nintendo Switch heeft gekregen of zal krijgen, omdat het een krachtige krachtpatser is. Begrijp me niet verkeerd, ik adore mijn Switch, maar hij houdt zeker geen gelijke tred met de PlayStation 4 of Xbox One, om nog maar te zwijgen van de PS5 of Series X/S.

Dit is de reden waarom Nintendo's opname van streamingversies van intensievere games zo'n slim idee lijkt. Nu het bedrijf de cloudroute kiest, zijn de prestaties van een game gekoppeld aan servers en internetsnelheden in plaats van hardwareprestaties.

Hiermee kan de Switch systeemspecificaties negeren, zodat je games als Control, Hitman 3 en (in Japan) Assassin's Creed: Odyssey kunt spelen. Het heeft echter een aantal behoorlijk belangrijke nadelen.

Ik weet zeker dat het verkrijgen van licenties om games van derden te streamen tijd en geld kost, en ik kan me voorstellen dat Nintendo ook geen risico wil lopen door te snel te handelen.

Wat werkt

Ondanks mijn nee-zeggen, denk ik echt dat cloud-gaming een uitstekend idee is voor de Switch. Het is een slimme manier om Switch-bezitters games te geven die ze anders misschien niet zouden kunnen spelen. In het ideale geval zou ik natuurlijk liever Switch-poorten krijgen, maar het overzetten is veel werk, en verschillende nieuwere games zouden moeten worden teruggeschroefd om fatsoenlijk te kunnen werken. Het is gewoon geen houdbaar model voor de meeste game-releases.

Dus, natuurlijk zou Nintendo zich wenden tot cloudgaming! Het heeft tot nu toe ongelooflijk goed gewerkt voor NES- en SNES-games. Toegegeven, die games zijn niet bepaald geheugenvreters, maar daar komt het op neer: je hardwaregeheugen is niet relevant bij het streamen.

Het idee uitbreiden naar grotere games is in dat opzicht volkomen logisch. Zolang je een sterke en stabiele internetverbinding hebt, kun je aan de slag.

Ik weet dat de selectie van AAA-games op dit moment schaars is (de titels die ik aan het begin heb genoemd zijn een niet onbelangrijk percentage van de hele lijst), maar denk aan het potentieel. We weten dat cloudgaming alleen op technisch niveau wordt tegengehouden door internetsnelheden, dus het is niet onredelijk om te geloven dat de Switch in de toekomst behoorlijk grote dingen zou kunnen zien.

Het is duidelijk dat first-party games uit zijn, maar we kunnen (ondanks licenties) daadwerkelijk games spelen zoals Deathloop, Oddworld: Soulstorm, Psychonauts 2 en meer.

Image
Image

Wat werkt niet

Dit kan worden gezien als muggenzifterij, omdat je de game nog steeds kunt spelen, ongeacht of deze op fysieke media staat, op je hardware is geïnstalleerd of wordt gestreamd. Het is echter mogelijk (zelfs waarschijnlijk) dat de dingen die we streamen op een dag met weinig aandacht kunnen verdwijnen.

Het gebeurt de hele tijd met tv- en filmstreaming, waarbij licenties verschuiven tussen platforms, en plotseling is het ding dat je wilde kijken weg.

Dan is er de kwestie van streaming in het algemeen. In tegenstelling tot de meeste fysieke en digitale games (waardoor Blizzard's BattleNet hier de zijlijn krijgt), moet je een internetverbinding hebben voor cloudgaming. Als je internet uitv alt, langzaam begint te werken, of als je op een plek bent zonder internet, kun je het spel niet spelen.

Dit klinkt natuurlijk indirect, maar onthoud: een van de grote voordelen van de Switch is draagbaarheid. Dus als je aan het woon-werkverkeer of op reis bent, is gamen in de cloud functioneel nutteloos.

Een handvol games beschikbaar hebben (zoals minder dan 10 op dit moment) doet Nintendo ook zeker geen plezier. Aan de andere kant weet ik zeker dat het verkrijgen van licenties om games van derden te streamen tijd en geld kost, en ik kan me voorstellen dat Nintendo ook geen risico wil lopen door te snel te handelen.

Image
Image

Het bedrijf moet eerst zorgen dat er voldoende markt voor is. Ik snap het. Maar het punt is, wat er nu is, is niet genoeg, en de games die waarschijnlijk zouden helpen, zijn op dit moment exclusief voor Japan.

Ik hoop dat Guardians of the Galaxy en de toekomstige release van verschillende Kingdom Hearts-games goed gaat, want dat zou gebruikers kunnen aantrekken. Nintendo moet meer grote games aanbieden die geliefd of nieuw zijn als het zover komt zijn eigen cloud-gaming van de grond.

En ik wil echt dat het lukt, want als mijn Switch bijna alles zou kunnen spelen, zou ik mijn PlayStation waarschijnlijk niet eens meer nodig hebben.

Aanbevolen: