Memrise Review (een website voor het leren van talen)

Inhoudsopgave:

Memrise Review (een website voor het leren van talen)
Memrise Review (een website voor het leren van talen)
Anonim

Memrise, een gratis website voor het leren van talen, gebruikt zijn gebruikersgemeenschap om alle betrokkenen les te geven en het leren van talen te verbeteren. Het maakt gebruik van audio, afbeeldingen en geheugentechnieken om u te helpen woorden met elkaar te associëren zodat u ze gemakkelijker kunt onthouden, evenals regelmatige tests om ervoor te zorgen dat u de concepten onthoudt. Naast de website kun je deze ook gebruiken vanuit hun app voor het leren van talen.

Bottom Line

Je kunt deze talen leren: Engels, Frans, Spaans (Spanje en Mexico), Italiaans, Koreaans, Portugees (Portugal en Brazilië), Russisch, Zweeds, Pools, Deens, IJslands, Japans, Noors, Japans, Sloveens, Turks, Chinees, Arabisch, Nederlands, Mongools, Yoruba en Duits.

De unieke manier waarop Memrise werkt

Memrise gebruikt uitgebreide codering om u te helpen verschillende concepten te onthouden. In plaats van dat u woorden en vertalingen doorleest en deze in onbewerkte vorm probeert te onthouden, creëert het een verband tussen de vertaling en de woorden waarmee u bekend bent.

Een voorbeeld dat de site voor deze methode geeft, is het gebruik van "het is aburrido om bij elke ma altijd een burrito te eten" om het Spaanse woord aburrido te associëren met de Engelse vertaling van saai. Dit is geweldig omdat de zin logisch is voor u als Engels spreker, maar de Spaanse vertaling kan er gemakkelijk in worden geplaatst om u te helpen een verband tussen de twee woorden te leggen.

Naarmate je het vaker gebruikt, kun je anderen helpen leren door de geheugensteuntjes en geheugensteuntjes die je hebt in te leveren. Dit helpt de service te laten groeien en houdt het materiaal vers.

Je wordt op verschillende manieren getest. U kunt bijvoorbeeld een vraag- en antwoordprobleem krijgen om op te lossen en later een meerkeuzevraag, hoewel beide u op hetzelfde concept testen. Deze variatie houdt de vragen uniek, maar dient ook als een snelle manier om ervoor te zorgen dat je behoudt wat je leert.

Image
Image

Ruimte herhaling wordt gebruikt voor regelmatige beoordelingen. Het doet dit vaker in het begin met gemakkelijkere tests als je nieuwe woorden leert, en dan minder vaak, maar met moeilijkere tests, omdat die termen worden vastgelegd in het langetermijngeheugen. Deze nauwkeurig gespreide beoordelingen zorgen ervoor dat je blijft leren en onthouden zonder het te overdrijven.

Aan de slag

Ga naar de pagina Cursussen om de taal te selecteren die je spreekt en de taal die je wilt leren. Vervolgens kun je beginnen als een beginner die niets van de taal weet, of als je al wat ervaring hebt, kun je vooruit springen om te voorkomen dat je alle gemakkelijke dingen opnieuw moet herhalen.

Image
Image

Na het kiezen van een cursus kun je een nieuw account aanmaken of eenvoudig inloggen met Google of Facebook. Als je eenmaal binnen bent, begint de les onmiddellijk, maar je kunt ook bladeren door alle beschikbare cursussen voor jouw taal.

Voor Engelstaligen is hier de lijst met cursussen die u kunt volgen. Ze zijn per taal onderverdeeld in categorieën en elke les geeft het aantal gebruikers aan dat de les volgt en hoe lang het kan duren voordat deze is voltooid. Je kunt de resultaten ook filteren op andere zaken, zoals kunst, geheugentraining, entertainment en trivia.

Image
Image

Als je cursussen voltooit en nieuwe woorden leert, verzamel je punten die je naar verschillende rangen brengen als een stimulans om vooruit te blijven gaan.

Een ander interessant gebied als je graag met je vrienden leert, is het gedeelte Groepen van de site. Volgens Memrise is een groep nuttig omdat de leden tegen elkaar kunnen strijden om de eerste plaats in de ranglijsten en de wekelijkse, maandelijkse en hoogste scores aller tijden kunnen bekijken.

Memrise Pro

Alles wat je tot nu toe hebt gelezen, is gratis. Het bedrijf biedt een Memrise Pro-abonnement aan voor slechts $ 5 per maand als het jaarlijks wordt betaald. Als je van plan bent om het voor meer dan een paar jaar te gebruiken, is het misschien beter om het levenslange lidmaatschap te nemen, wat een eenmalige vergoeding is.

Een betaald abonnement biedt een persoonlijke leerervaring, evenals "een verscheidenheid aan vermakelijke en wetenschappelijke geheugentechnieken", de mogelijkheid om te leren van echte lokale bewoners en de mogelijkheid om je statistieken bij te houden voor inzicht in hoe nauwkeurig je bent en wanneer je het beste leert.

Onze gedachten over Memrise

We houden van de technieken die Memrise gebruikt om nieuwe taalconcepten aan te leren. Het gebruik van de website en app is visueel aantrekkelijk en lijkt goed te werken vanwege de geheugensteuntechnieken die door gebruikers zijn toegevoegd.

Een ding dat we niet leuk vinden aan de website, is dat het moeilijk is om te volgen wat je doet. Duizenden cursussen overspannen de website, en hoewel verschillende populaire talen zijn onderverdeeld in gemeenschappelijke secties zoals Beginner en Gevorderd, moet u de site doorzoeken om andere talen te vinden, waarvan de meeste het materiaal niet aanbieden als de meer populaire.

Ook, hoewel er veel gratis bronnen beschikbaar zijn, vereisen sommige een betaald lidmaatschap. Dat gezegd hebbende, belemmerde deze beperking ons niet om de site te gebruiken, noch verhinderde het ons om toegang te krijgen tot nuttig materiaal.

Aanbevolen: