Hoe dubbele monitors op een Mac in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe dubbele monitors op een Mac in te stellen
Hoe dubbele monitors op een Mac in te stellen
Anonim

Wat te weten

  • Sluit een monitor aan op je Mac via HDMI-, Mini DisplayPort-, USB-C- of Thunderbolt-poorten. Je Mac zal het automatisch herkennen.
  • Als je monitor niet de juiste ingang voor je Mac heeft, moet je een speciale kabel of adapter kopen.
  • Open het Apple-menu > Beeldschermen > Arrangement, en schakel de uitMirror Displays box om dubbele monitoren te gebruiken.

Dit artikel legt uit hoe je twee monitoren op een Mac instelt, inclusief hoe je een tweede monitor aansluit op een Mac-laptop zoals MacBook Air en hoe je twee monitoren aansluit op een desktop-Mac zoals Mac Mini.

Hoe u uw Mac kent, ondersteunt de monitor die u kiest

Voordat je genoegen neemt met een extra monitor of een opstelling met twee monitoren, moet je ervoor zorgen dat je Mac de resolutie aankan. De meeste Macs kunnen 1080p op meerdere monitoren uitvoeren en overschrijden, maar uw Mac kan mogelijk geen extra 4K-scherm aan. Om erachter te komen wat je Mac precies aankan, moet je de technische specificaties op de website van Apple bekijken.

Zo kom je erachter wat voor soort monitor je Mac aankan:

  1. Navigeer naar de site van Apple, typ het model en het jaar van je Mac in het zoekveld en druk op enter.

    Image
    Image
  2. Klik op Ondersteuning.

    Image
    Image
  3. Zoek en klik op de vermelding van uw Mac in de zoekresultaten.

    Image
    Image
  4. Scroll omlaag naar het gedeelte Video-ondersteuning en zoek naar het opsommingsteken voor dubbele weergave en videospiegeling.

    Image
    Image

In dit voorbeeld kun je zien dat een MacBook Air 11-inch uit 2011 zijn oorspronkelijke resolutie kan weergeven op het ingebouwde scherm en tegelijkertijd video kan uitvoeren naar een extern scherm met een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Dat betekent dat deze specifieke Mac gemakkelijk een 1080p-scherm aankan, maar niet zou werken met een 4K-monitor.

Dubbele monitoren instellen op een Mac

Zodra je een monitor voor je MacBook of twee monitoren voor een desktop-Mac zoals een Mac Mini hebt aangeschaft, heb je gecontroleerd of je Mac de monitoren aankan en heb je ofwel de benodigde kabels en adapters, klaar om twee monitoren op uw Mac in te stellen.

Hier leest u hoe u dubbele monitoren op een Mac instelt:

  1. Sluit de monitor indien nodig aan op de Mac met behulp van de juiste kabel en adapters.

    Als u twee monitoren instelt op een desktop-Mac, sluit u tijdens deze stap beide monitoren aan.

  2. Plaats uw monitoren en Mac waar u ze op uw bureau wilt hebben.
  3. Zet je Mac aan. Het zal automatisch de tweede monitor detecteren en activeren, hoewel de instellingen misschien niet naar wens zijn.

    Als de monitor niet automatisch wordt ingeschakeld met de Mac, zet hem dan handmatig aan.

  4. Klik op het Apple menu icoon.

    Image
    Image
  5. Klik op Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  6. Klik op Beeldschermen.

    Image
    Image
  7. Klik op uw hoofdscherm op Arrangement.

    Image
    Image

    Als het vakje voor spiegelweergave is aangevinkt, zullen beide monitoren altijd hetzelfde beeld weergeven.

  8. Zorg ervoor dat op uw hoofdscherm het vakje mirror displays niet is aangevinkt.

    Image
    Image
  9. Op je hoofdscherm zie je een diagram met de positionering van je schermen. Als ze niet correct zijn gepositioneerd, zoek dan het secundaire monitorpictogram.

    Image
    Image

    Als u tevreden bent met de positionering van de monitor, kunt u doorgaan naar stap 12.

  10. Klik en sleep de secundaire monitor naar de juiste positie.

    Image
    Image
  11. Laat je muis of trackpad los en de secundaire monitor zal in de door jou gekozen positie vallen.

    Image
    Image
  12. Uw monitoren zijn nu klaar voor gebruik, maar het kan zijn dat u de nieuwe monitor moet configureren. Zorg ervoor dat de afbeelding er niet uitgerekt, platgedrukt, verkleurd of wat dan ook uitziet. Als het er niet goed uitziet, klik dan op Scaled.

    Image
    Image
  13. Klik op de juiste resolutie voor uw beeldscherm.

    Image
    Image

    Selecteer de oorspronkelijke resolutie voor uw monitor voor de beste resultaten. Het moet gelijk zijn aan of lager zijn dan de resolutie die uw Mac aankan.

  14. Als je tweede beeldscherm er goed uitziet, kun je de beeldscherminstellingen sluiten en je Mac gaan gebruiken.

    Image
    Image

De Mac mini met de M1-chip van Apple kan slechts één Thunderbolt/USB 4-monitor tegelijk gebruiken. Wil je een tweede monitor toevoegen aan de M1 Mac mini, dan moet je de HDMI-poort van de Mac mini gebruiken. Officieel ondersteunen MacBook Air- en MacBook Pro-modellen met de M1-chip slechts één externe monitor. De M1 MacBooks- en MacBook Pro-modellen kunnen tegelijkertijd één externe monitor en hun ingebouwde beeldscherm gebruiken.

Hoe kies je een monitor voor een Mac

Als je nog nooit twee monitoren hebt geïnstalleerd, kan het vinden van de juiste monitor een ontmoedigend vooruitzicht lijken. Om de juiste monitor te kiezen, moet u rekening houden met de grootte, resolutie, kleurnauwkeurigheid en andere kenmerken van het scherm. Als je een desktop-Mac hebt die al een monitor heeft, zorgt het matchen van die monitor met een ander identiek apparaat voor de soepelste ervaring. Als u een tweede monitor aan uw MacBook toevoegt, kunt u overwegen een grotere 4k-monitor te gebruiken om uw schermruimte te maximaliseren of een compact flat-panelbeeldscherm dat u onderweg kunt meenemen.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met het type invoer dat een monitor accepteert, maar dat is niet zo belangrijk. Als u de ideale monitor vindt, maar alleen HDMI-ingangen heeft, en u een MacBook gebruikt die alleen USB-C heeft, hoeft u alleen maar een USB-C-naar-HDMI-adapter of een USB-C-hub te kopen die bevat een HDMI-poort. Je kunt ook adapters vinden om van HDMI naar andere uitgangen zoals Mini DisplayPort te gaan, dus laat je niet tegenhouden door ingangen bij het kiezen van een monitor.

Als je Mac Catalina of nieuwer gebruikt en je hebt een iPad, dan kun je je iPad als tweede monitor gebruiken.

FAQ

    Hoe zet je een MacBook Pro terug op de fabrieksinstellingen?

    Om je MacBook of MacBook Pro te resetten, begin je met Time Machine om een back-up te maken op een externe schijf. Ga in de herstelmodus naar Schijfhulpprogramma > View > Show All Devices > uw schijf >Wissen > MacOS opnieuw installeren Ga in macOS Monterey en hoger naar System Preferences > Wis alle inhoud en instellingen

    Hoe maak je een screenshot op een MacBook Pro?

    Als u een screenshot wilt maken, houdt u shift+ command+ 3 ingedrukt. Gebruik de shift+ command+ 4 sneltoets om een deel van het scherm vast te leggen.

Aanbevolen: