Een Android-smartphone of -tablet opnieuw opstarten

Inhoudsopgave:

Een Android-smartphone of -tablet opnieuw opstarten
Een Android-smartphone of -tablet opnieuw opstarten
Anonim

Soms moet je een wankel Android-apparaat opnieuw opstarten (of herstarten) om problemen op te lossen, zoals het vastlopen/crashen van apps en trage prestaties. De details kunnen verschillen, maar deze herstartinstructies zijn over het algemeen van toepassing, ongeacht de telefoonfabrikant of Android-versie.

Druk op de aan/uit-knop

Druk op de aan/uit-knop en houd deze enkele seconden ingedrukt. De aan/uit-knop bevindt zich meestal aan de rechterkant van het apparaat.

Na een paar seconden zou er een menu moeten verschijnen met de Power Off optie. De nieuwste Android-versie biedt mogelijk andere opties, waaronder Restart, wat een betere optie is.

Doe een harde reboot

Zelfs als het Android-besturingssysteem het uitschakelmenu niet kan weergeven, kunt u een harde herstart uitvoeren, ook wel een harde herstart genoemd; dit is iets anders dan een reset of fabrieksreset. Niet elk Android-apparaat is op dezelfde manier geprogrammeerd om een harde reboot uit te voeren.

Veel apparaten herstarten wanneer je de aan/uit-knop ingedrukt houdt. Het kan echter 10 tot 20 seconden duren voordat het systeem opnieuw wordt opgestart.

Als het besturingssysteem niet reageert, probeer dan de knoppen power en volume omhoog maximaal 20 seconden ingedrukt te houden. Daarna wordt het scherm zwart, wat aangeeft dat het apparaat is uitgeschakeld.

Verwijder de batterij

Als je een batterij in je Android hebt, probeer deze dan te verwijderen om opnieuw op te starten. Deze methode werkt alleen als je een verwijderbare batterij hebt, maar het kan een geweldige back-up zijn als je alle andere opties hebt uitgeput.

Image
Image

Raak de batterij of onderdelen van het apparaat niet met uw vingers aan. Gebruik in plaats daarvan een stuk plastic, zoals een plectrum, om de batterij eruit te halen. Sommige apparaten hebben een batterijvergrendeling of schakelaar die u moet indrukken om deze eruit te laten springen.

Probeer in plaats daarvan apps te sluiten

Je hoeft niet altijd opnieuw op te starten om problemen op te lossen. Als uw apparaat langzaam werkt, kan het sluiten van een paar apps dit versnellen. Wanneer je een app verlaat, houdt Android deze namelijk beschikbaar zodat je er snel weer naar terug kunt schakelen. In de tussentijd blijft de app geheugen verbruiken.

Veeg omhoog om recent gebruikte apps weer te geven en veeg vervolgens omhoog over elke app om deze te sluiten.

Image
Image

Sluit recent gebruikte apps

Sommige Android-apparaten hebben een Recent gebruikte apps-knop in de linkerbenedenhoek van het apparaat. Om apps in deze weergave te sluiten, tikt u op de X op elke app of tikt u op Sluit alles.

Taakbeheer

Als deze opties niet werken, probeer dan lang op de Home-knop te drukken (of dubbeltikken) om een menu te openen met verschillende opties, waaronder een voor de taak Manager. In Taakbeheer kunt u ervoor kiezen om apps te sluiten of af te sluiten. Op sommige telefoons is Taakbeheer een Pie Chart icoon.

FAQ

    Waarom start mijn telefoon willekeurig opnieuw op?

    Als je Android-telefoon willekeurig opnieuw wordt opgestart, heb je mogelijk een app van slechte kwaliteit, is je apparaat mogelijk oververhit, is er mogelijk een losse batterij of zijn systeem-apps uitgeschakeld. Probeer recent geïnstalleerde apps te verwijderen, verminder de helderheid van het scherm om oververhitting te stoppen, controleer uw batterij en schakel systeem-apps in.

    Wat gebeurt er als ik mijn telefoon opnieuw opstart?

    Wanneer je een telefoon herstart, wordt alles in je RAM gewist, fragmenten van eerder actieve apps verwijderd en alle geopende apps gesloten. Met een nieuwe start worden apps sneller geladen en sneller uitgevoerd, en zie je een algehele prestatieverbetering.

Aanbevolen: