Afbeeldingen corrigeren in Photoshop CC 2014 met Camera Raw

Inhoudsopgave:

Afbeeldingen corrigeren in Photoshop CC 2014 met Camera Raw
Afbeeldingen corrigeren in Photoshop CC 2014 met Camera Raw
Anonim

Wat te weten

  • Om lenscorrectie toe te passen, selecteer afbeelding, ga naar Filter > Lenscorrectie > Autocorrectie> kies Camera Make /Lens Model > OK.
  • Selecteer vervolgens Filter > Camera Raw Filter om een groot aantal tools te openen, waaronder Camera Raw White Balance , Temperatuur en Tint-schuifregelaars.

Dit artikel legt uit hoe je afbeeldingen in Photoshop kleurcorrigeert. Instructies zijn van toepassing op Photoshop Creative Cloud 2014.

Image
Image

    Lenscorrectie toepassen

    Alle cameralenzen, ongeacht de kosten, vervormen beelden. Photoshop herkent dit en helpt u deze vervorming te verwijderen.

    De afbeelding hier is gemaakt met een Nikon D200 die werd geleverd met een AF-S Nikkor 18-200 mm 13556-lens.

    1. Kies met de afbeelding geselecteerd Filter > Lenscorrectie.
    2. Zorg ervoor dat het tabblad Autocorrectie is geselecteerd en kies het juiste Camera Make en Lens Model. De afbeelding wordt vierkant in de hoeken.
    3. Klik op OK om de wijziging te accepteren.

    Als u de camera of de lens moet vervangen, dubbelklikt u op de Filter om het dialoogvenster Lenscorrectie te openen.

    Open het Camera Raw-filterdialoogvenster

    Select Filter > Camera Raw-filter. Dit opent een vrij uitgebreid venster. Bovenaan staan tools die inzoomen op de afbeelding, de witbalans instellen, een gegradueerd filter toevoegen en meer.

    Aan de rechterkant is een histogram. Deze grafiek geeft aan dat het toonbereik van de pixels van uw onderbelichte afbeelding aan de donkere kant van de tonen is geclusterd. Uw strategie is om ze te herverdelen over het bereik van links (zwarten) naar rechts (witten.)

    Selecteer de Basic tool, dit is de standaard.

    Gebruik de Camera Raw-witbalanstool

    Het sleutelwoord hier is balans. Deze tool gebruikt het neutrale grijs dat u kiest als middelpunt. Blijf op de tool klikken totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. In deze afbeelding zijn het schuim en de sneeuw een paar keer bemonsterd om het resultaat te bereiken. Dit is ook een geweldig hulpmiddel om een kleurzweem te verwijderen.

    Gebruik de onbewerkte temperatuur- en tintschuifregelaars van de camera

    Denk aan temperatuur in termen van "roodheet" en "ijskoud". Als u de schuifregelaar naar rechts verplaatst, wordt geel groter en naar links wordt blauw groter. Tint voegt links groen en rechts cyaan toe. Kleine veranderingen zijn het beste; laat je oog beoordelen wat er het beste uitziet.

    Details toevoegen aan de Camera Raw-afbeelding

    1. Gebruik de schuifregelaars onder het gebied Witbalans om globale aanpassingen aan de afbeelding aan te brengen. Hier werden de schuifregelaars aangepast om de details op de voorgrond naar voren te halen. Nogmaals, laat je oog je vertellen wanneer je moet stoppen.
    2. Houd het Histogram in de gaten. Je zou moeten opmerken dat de grafiek zich nu over de tonen heeft verspreid.
    3. Klik op OK om de wijzigingen te accepteren.
    4. Als je nog steeds de behoefte voelt om verdere aanpassingen aan te brengen, hoef je alleen maar te dubbelklikken op het Camera Raw-filter in de laag Slimme filters. U opent het Camera Raw-venster en de instellingen zijn de instellingen waar u was gebleven.

    Als u de originele afbeelding wilt vergelijken met uw wijzigingen, klikt u op de knop Before/after. Het ziet eruit als een "y" in de rechterbenedenhoek van het venster.

Aanbevolen: