Verander de volgorde van animaties voor PowerPoint-dia's

Inhoudsopgave:

Verander de volgorde van animaties voor PowerPoint-dia's
Verander de volgorde van animaties voor PowerPoint-dia's
Anonim

Animaties zijn een geweldige manier om interesse toe te voegen aan een PowerPoint-presentatie. Maar animaties verschijnen mogelijk niet altijd op het scherm zoals u het bedoeld had. Als je animatie fout gaat, verander dan de volgorde van de animaties.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010; PowerPoint voor Mac en PowerPoint voor Microsoft 365.

Animaties opnieuw ordenen

Als u de volgorde van een PowerPoint-animatie wilt wijzigen, is het net zo eenvoudig als de animatie naar een nieuwe locatie in het deelvenster Animaties te slepen.

Als u de volgorde van een animatie wilt wijzigen, selecteert u de dia met de animaties, gaat u naar Animations en selecteert u Animation Pane. Het deelvenster Animatie toont elke animatie op de dia in de volgorde waarin de animaties worden uitgevoerd.

Image
Image

Sleep een animatie van de huidige positie naar een nieuwe positie (je ziet het invoegpunt weergegeven als een rode lijn in de animatielijst). Het opnieuw ordenen wordt onmiddellijk van kracht.

Best practices voor animatietransitie

Het gebruik van te veel animaties in een presentatie kan uw publiek in verwarring brengen. Wanneer een presentatie te veel geanimeerd is, zal uw publiek het grootste deel van hun tijd besteden aan het kijken naar de beweging in plaats van zich te concentreren op uw boodschap.

Aanbevolen best practices zijn:

  • Beperk dia's tot drie of minder animatie-effecten.
  • Gebruik hetzelfde effect voor dezelfde activiteit.
  • Korte effecten toepassen (minder dan 2 seconden).
  • Vermijd animaties die over een groot gebied schilderen (bijvoorbeeld bounce-ins).

Animaties passen goed bij presentaties met opgenomen audio, zoals gesproken tekst. Het is moeilijker om de timing goed te krijgen voor dia's die ingesloten video en animatiestukken bevatten.

Als je animaties correct zijn geordend, speel je de hele presentatie vanaf het begin af voor een laatste kwaliteitscontrole. Vergeet niet je werk op te slaan.

Aanbevolen: