Huawei P20 Pro Review: geweldige camera op een redelijk goede telefoon

Inhoudsopgave:

Huawei P20 Pro Review: geweldige camera op een redelijk goede telefoon
Huawei P20 Pro Review: geweldige camera op een redelijk goede telefoon
Anonim

Bottom Line

Huawei's P20 Pro maakt vorderingen op het gebied van foto's, maar schiet tekort op andere gebieden.

Huawei P20 Pro

Image
Image

We hebben de Huawei P20 Pro gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Huawei is niet echt aanwezig geweest in Noord-Amerika, en als je de telefoons van het bedrijf in het verleden hebt gezien, heb je je misschien afgevraagd waar de ophef over was. Dat is volkomen terecht, aangezien de eerdere smartphones van de Chinese gigant er vaak uitzagen als iPhone-knock-offs zoals Samsung-telefoons dat deed. Maar in 2018 zorgde de wereldwijde populariteit van Huawei ervoor dat het Apple kon overtreffen in de verkoop van smartphones, en de meest recente vlaggenschepen weerspiegelen een gedurfdere poging om een duidelijk onderscheid te maken in het ontwerp van smartphones.

De Huawei P20 Pro maakt op twee belangrijke manieren vorderingen op het gebied van vlaggenschip-smartphones: de camera en de styling. De opstelling met drie camera's heeft ongelooflijke zoomfunctionaliteit en een verbazingwekkend detailniveau, terwijl de kleurrijke glazen achterkant deze telefoons een uniek ontwerp geven in een zee van gelijkaardige apparaten.

De P20 Pro heeft een andere smaak dan sommige van de andere premium smartphones op de markt, maar is dat genoeg om een aankoop nu te rechtvaardigen, bijna een jaar na de eerste release? We brachten meer dan een week door met de Huawei P20 Pro, verwonderden ons over de glanzende buitenkant en maakten veel foto's. Dit is wat we ontdekten.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Gefotografeerd met Huawei P20 Pro.

Lifewire / Andrew Hayward

Image
Image
Image
Image

Ontwerp: elke smartphone heeft twee kanten

Vanaf de achterkant is de Huawei P20 Pro een van de mooiste telefoons die we ooit hebben gezien. Ons apparaat heeft de verbluffende Twilight-verloopkleur en de achterkant van het apparaat is een paneel van glanzend glas dat overgaat van paars aan de bovenkant naar blauw aan de onderkant. Met de drie camera's uitgelijnd langs de linkerrand en slechts een klein beetje subtiele branding, is de achterkant grotendeels leeg gelaten voor uw visuele waardering. Zelfs het aluminium frame heeft een lichtpaarse tint die bij de achterkant past.

Huawei heeft andere gradiëntkleuren in de aanbieding, waaronder Morpho Aurora, Pearl White en Pink Gold, en er zijn meer typische Black en Midnight Blue-kleuren beschikbaar als deze onderscheidende opties een beetje te flitsend zijn naar jouw smaak.

We zijn echter niet zo onder de indruk van het ontwerp van de voorkant. Huawei probeerde de iPhone X-benadering van Apple te volgen door een camera-inkeping aan de bovenkant te gebruiken om de rand rond het scherm te verwijderen, maar liet de vingerafdruksensor nog steeds aan de onderkant. Het scherm zelf is best aardig (daarover later meer) en de inkeping is veel kleiner dan die van Apple, maar het voelt gewoon niet alsof Huawei ver genoeg is gegaan om het soort samenhangend ontwerp te leveren dat we gewend zijn van premium vlaggenschepen.

De P20 Pro wordt verkocht met 128 GB of 256 GB interne opslag en ondersteunt helaas geen microSD-kaarten voor uitbreidbare opslag, dus je bent beperkt tot alles waarmee je begint. Ook heeft de P20 Pro geen 3,5 mm koptelefoonpoort, dus je zult de meegeleverde USB-C adapterdongle moeten gebruiken om traditionele koptelefoons of oordopjes aan te sluiten. U kunt ook de meegeleverde USB-C-oordopjes gebruiken of een draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon aansluiten.

De handset heeft een IP67-classificatie voor stof- en waterbestendigheid (tot een meter).

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudig (met een paar internationale eigenaardigheden)

De Huawei P20 Pro is vrij eenvoudig in te stellen. Nadat u uw taal hebt gekozen en akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden, stelt u gebruiksrechten in, maakt u verbinding met een wifi-netwerk of gebruikt u de mobiele verbinding en controleert u op telefoonupdates.

Vanaf daar is het een kwestie van beslissen of je een opgeslagen back-up van een andere telefoon wilt gebruiken of de P20 Pro wilt instellen als een nieuw apparaat, en je wilt aanmelden bij Google. Vervolgens moet u kiezen tussen benaderingen voor schermvergrendeling, inclusief gezichtsscannen en vingerafdrukherkenning. Daarna ben je helemaal klaar.

Merk op dat de Huawei P20 Pro niet officieel wordt verkocht in de Verenigde Staten, hoewel de internationale ontgrendelde versie zal werken met GSM-netwerken zoals AT&T en T-Mobile (maar niet Verizon). Het wordt echter mogelijk niet geleverd met een Amerikaanse wandstekker, dus u moet er mogelijk een bestellen of een vervangen door een andere handset. We hebben de onze opgeladen met Samsung en Apple power bricks en hadden geen problemen.

Geïnteresseerd om meer te lezen? Lees ons artikel over Huawei.

Image
Image

Prestaties: Over het algemeen goed, maar hobbelig als je het het minst verwacht

De P20 Pro maakt gebruik van Huawei's eigen Kirin 970-chip, die debuteerde in 2017 en goed overeenkomt in benchmarktests met Qualcomm's Snapdragon 835-processor (de chip die wordt gebruikt in veel andere Android-vlaggenschepen uit 2017). De P20 Pro die begin 2018 werd uitgebracht, en met de eerste 2019-telefoons die uitrollen met de Snapdragon 855 aan boord, loopt de P20 Pro nu ongeveer twee stappen achter.

Hoewel de P20 Pro in dit opzicht niet de beste is, is hij meestal nog steeds een behoorlijk snelle telefoon. Maar er zijn kleine haperingen onderweg. De snelle arcade-achtige racer "Asph alt 9: Legends" zou tijdens het spelen om de paar seconden betrouwbaar een moment blijven hangen, terwijl de Battle Royale-shooter "PlayerUnknown's Battlegrounds" erg schokkerig zou worden met de standaard visuele instellingen van de game.

Het scherm zelf is best mooi … en de inkeping is veel kleiner dan die van Apple, maar het voelt gewoon niet alsof Huawei ver genoeg is gegaan om het soort samenhangend ontwerp te leveren dat we gewend zijn van premium vlaggenschepen.

Elders duurt het enkele seconden om een simpele handeling, zoals het veranderen van de achtergrond van de telefoon, te voltooien. De telefoon is meestal snel, maar vertoont enkele inconsistenties. Verrassend genoeg toonde de GFXBench Car Chase-benchmark-test 22 frames per seconde op de P20 Pro, iets beter dan de Samsung Galaxy S9 en Galaxy Note 9 (elk 19 fps), ondanks stabielere spelprestaties van Samsung-telefoons bij daadwerkelijk gebruik.

De P20 Pro scoorde echter lager dan die telefoons in de PCMark Work 2.0-benchmark, met een score van 7, 262. De Galaxy S9 behaalde een 7, 350 en de Note 9 belandde in die test op 7, 422.

Kijk eens naar enkele van de andere beste Huawei-telefoons die je kunt kopen.

Connectiviteit: voelt snel aan

We gebruikten de Google Fi-service, die T-Mobile, Sprint en U. S. Cellular-netwerken combineert voor de Huawei P20 Pro. Hoewel we een goede ervaring hadden met surfen op internet, het downloaden van apps en het streamen van media, waren de Ookla Speedtest-cijfers inconsistent.

We zagen een bereik tussen 11-18Mbps buitenshuis en 3-5Mbps binnenshuis, met ongeveer 11Mbps upload binnenshuis en 12-15Mbps buitenshuis. Zelfs binnenshuis zagen we goede downloadsnelheden bij normaal gebruik, maar het was niet goed te zien in de test. Met Wi-Fi ondersteunt de telefoon zowel 2,4 Ghz- als 5 Ghz-netwerken.

Image
Image

Weergavekwaliteit: goed maar niet geweldig

De schermresolutie op de Huawei P20 Pro is lager dan die van veel andere vlaggenschiptelefoons, en houdt vast aan een 1080p-paneel voor zijn 6,1-inch OLED-scherm. Ondanks de lagere PPI ziet hij er nog steeds mooi uit, met de OLED-technologie die hem pittige kleuren, goed gedefinieerd contrast en sterke zwartwaarden geeft.

Toch blijkt bij nadere inspectie dat de tekst en interface een beetje vager zijn dan op telefoons met Quad HD-schermen. Bovendien, hoewel het scherm bij daglicht nog steeds vrij goed te zien is, wordt het scherm niet zo helder als nieuwere toptelefoons van Apple en Samsung.

Geïnteresseerd om meer te lezen? Bekijk bedrijven die 5G-beschikbaarheid over de hele wereld aanbieden.

Geluidskwaliteit: doet het werk goed

De P20 Pro produceert een zeer goed stereogeluid, met audio uit de onderste luidspreker en de oortelefoon aan de voorkant. Het wordt behoorlijk verward bij de hogere volume-instellingen, en de Samsung Galaxy S9 en Apple iPhone XS Max kunnen een beetje luider worden voordat ze aan helderheid inboeten, maar de P20 Pro is krachtig genoeg als je gewoon muziek voor jezelf wilt spelen in de keuken of op kantoor.

Dolby Atmos virtual surround-ondersteuning wordt automatisch ingeschakeld wanneer je de luidsprekers gebruikt, hoewel de door Atmos versterkte resultaten op de Galaxy S9 en Galaxy Note 9 ons iets robuuster in de oren klonken.

We hadden geen klachten over de gesprekskwaliteit - alles klonk duidelijk door onze oortelefoon en mensen aan de andere kant hadden ook geen probleem om ons te horen.

Image
Image

Camera-/videokwaliteit: drie Leica-lenzen leveren geweldige resultaten

De Huawei P20 Pro maakte begin 2018 furore als de eerste grote vlaggenschiptelefoon met drie camera's aan de achterkant, en het maakt de hype in dat opzicht waar: foto's zijn indrukwekkend gedetailleerd en de zoomfunctionaliteit is een fantastisch voordeel.

Met lenzen van Leica heeft de P20 Pro een 40-megapixel RGB-hoofdcamera bij f/1.8 diafragma, een 20 MP monochromatische lens bij f/1.6 en een 8 MP telelens bij f/2.4. Je kunt fotograferen met 40 MP om extra details vast te leggen, maar deze is standaard ingesteld op 10 MP (en het is de moeite waard om je daaraan te houden). Bij 40 MP kun je geen van de zoomfuncties gebruiken, en de 10 MP-instelling profiteert van "pixelbinning", een techniek die de gegevens van meerdere pixels combineert om typisch schonere resultaten te produceren.

Met goede verlichting levert de P20 Pro scherpe, kleurrijke opnamen met veel detail. We raden aan om de Master AI-functie uit te schakelen, die automatisch schakelt tussen meerdere cameramodi om de beste te kiezen op basis van je onderwerp of omgeving. en overbewerkt. Je kunt beter bij de standaardinstelling blijven of handmatig een andere kiezen.

Foto's zijn indrukwekkend gedetailleerd en de zoomfunctie is een fantastisch voordeel.

De nachtmodus van de telefoon is ook indrukwekkend. Het opent de sluiter een paar seconden om u een opname met lange belichtingstijd te geven die de software van de telefoon optimaliseert. Niet elke nachtopname is een winnaar, maar de beste resultaten verslaan gemakkelijk die van rivaliserende handsets als het gaat om verlichting, kleur en helderheid. Alleen de nieuwere Night Sight-functie van de Google Pixel 3 lijkt een solide voordeel te hebben als het gaat om fotografie bij weinig licht.

Ondanks al deze camerafuncties vinden we nog steeds de 3x optische zoom en 5x hybride zoom het beste. Veel recente telefoons bieden 2x optische zoom, maar dat is geen enorm verschil in afstand - het tot 3x stoten voelt als een aanzienlijke hoeveelheid zoom, en de resultaten blijven heel duidelijk. Je kunt ook een hybride 5x zoom gebruiken die wat digitale zoom toevoegt bovenop de optische afstand. Je zult waarschijnlijk een beetje ruis zien in die opnamen, maar toch is deze 5x-optie beter dan elke 5x zoom die we eerder op een smartphone hebben gezien.

Ondanks zijn sterke punten bij het maken van foto's, is de P20 Pro niet zo bekwaam als het gaat om video-opnames. Het kan heldere en levendige 4K-beelden vastleggen, maar je zult soms wat haperingen zien. Het kan niet zo goed om met bewegingen als andere toptelefoons zoals de Galaxy Note 9, en is waarschijnlijk niet de favoriete telefoon voor de amateurvideograaf.

De aan de voorzijde gerichte 24MP (f/2.0) camera maakt zeer goede selfies, hoewel het een beetje duisterder wordt als je speelt met software-instellingen zoals de achtergrondvervagende portretmodus of de huidverzachtende schoonheidsmodus.

Bekijk onze gids voor de beste flits-apps voor de camera aan de voorkant.

Image
Image

Batterij: zo goed dat je je oplader thuis kunt laten

Naast de opstelling met drie camera's, is de andere opvallende niet-ontwerpfunctie van de Huawei P20 Pro het enorme batterijpakket van 4.000 mAh. Dat is even groot als de cel in de Samsung Galaxy Note 9, maar die telefoon heeft een groter scherm met een hogere resolutie.

Op een gemiddelde dag met matig gebruik zakten we aan het einde van de avond nooit onder de 50% batterij.

Voor de P20 Pro zijn de resultaten bijzonder indrukwekkend. Op een gemiddelde dag met matig gebruik zakten we aan het einde van de avond nooit onder de 50% batterij. De P20 Pro is gebouwd om een stortvloed aan games en streaming media aan te kunnen, dus je kunt er zeker van zijn dat je de hele dag doorkomt, zelfs bij intensief gebruik. En als je het rustig aan doet, kun je heel goed twee dagen tussen de oplaadbeurten aan elkaar rijgen.

Hoewel het een glazen achterkant heeft, ondersteunt de P20 Pro geen draadloos opladen.

Software: Huawei's EMUI-skin is niet erg spannend

De P20 Pro plaatst Huawei's eigen EMUI-skin bovenop Android Oreo, en hoewel de functionaliteit van Android nog steeds doorschijnt, is het niet een van de meest aantrekkelijke takes die we hebben gezien. Het mist de elegantie van Samsung's interface of de snelheid en eenvoud van Google's nieuwste stock Android-aanpak. Het werkt prima, maar het heeft niet de visuele vonk of glans die wordt gezien in rivaliserende skins, en komt niet overeen met de allure van Huawei's snel verbeterende hardware-ontwerp.

De P20 Pro gebruikt standaard de vertrouwde Android-software-navigatiebalk onder aan het scherm, maar je kunt het desgewenst overschakelen naar een op gebaren gebaseerd systeem dat doet denken aan het besturingssysteem van Apple voor de iPhone X/XS. Het is niet zo soepel of naadloos, maar we hebben het vrij gemakkelijk onder de knie. Toch voelde de navigatiebalk nog steeds als de beste optie.

Image
Image

Prijs: Prijzig, maar onderdompelend

De Huawei P20 Pro is niet uitgebracht in de Verenigde Staten, maar de officiële Canadese prijs op dit moment ($ 1, 129 CAD) wordt omgezet in ongeveer $ 850 USD. Dat is in dezelfde prijsklasse als andere grote vlaggenschip-smartphones uit 2019, zoals de Google Pixel 3 XL ($ 899) en Samsung Galaxy S9+ ($ 840). Met de P20 Pro betaal je een high-end prijs voor een high-end product.

Het is ongeveer een jaar geleden sinds de release van de P20 Pro, dus je kunt vanaf dit schrijven een ontgrendelde internationale versie vinden voor ongeveer $ 625 op Amazon. Dat is zeker een meer smakelijke prijs, maar er zijn krachtigere en beter afgeronde handsets beschikbaar voor nog minder.

Huawei P20 Pro versus Samsung Galaxy S9

Samsung draait helemaal om gepolijste, eersteklas apparaten, en dat is zeker waar met de Galaxy S9. Hoewel het ontwerp van de S9 misschien wat gedateerd aanvoelt door de snel evoluerende concurrentie, heeft het nog steeds een van de beste schermen op de markt, een veel aantrekkelijkere kijk op het Android-besturingssysteem, een krachtigere processor en microSD-ondersteuning voor uitbreidbare opslag.

De P20 Pro heeft meer camera-voordelen aan boord (hoewel de Galaxy S9 het goed doet met zijn enkele shooter aan de achterkant) en Huawei's telefoon komt ook als beste uit de bus wat betreft de levensduur van de batterij. Toch voelt de Galaxy S9 aan als de meer verfijnde en samenhangende ervaring, en je kunt hem tegenwoordig een beetje goedkoper vinden dan de P20 Pro. We denken dat het over het algemeen een betere optie is als u op zoek bent naar een iets ouder vlaggenschip voor een lagere prijs.

Heb je meer hulp nodig bij het vinden van wat je zoekt? Lees ons beste artikel over smartphones.

Een prachtig apparaat met een geweldige camera en veel inconsistenties

Er is veel leuks aan de Huawei P20 Pro, van de meeslepende opstelling met drie camera's tot de lange batterijduur en het oogverblindende achterglas. Er zijn echter ook inconsistenties: het ontwerp aan de voorkant is niet zo strak als de achterkant, de processor schiet af en toe tekort en Huawei's kijk op Android is niet erg onderscheidend.

Specs

  • Productnaam P20 Pro
  • Product Merk Huawei
  • Prijs $850.00
  • Releasedatum maart 2018
  • Gewicht 6,4 oz.
  • Productafmetingen 0,3 x 2,9 x 6,1 inch.
  • Kleur Zwart
  • Camera 40MP (f/1.8), 20MP (f/1.6), 8MP (f/2.4)
  • Batterijcapaciteit 4, 000mAh
  • Waterdichte IP67 water-/stofbestendigheid
  • Processor Kirin 970

Aanbevolen: