De 14 beste tips voor Facebook-omslagfoto's

Inhoudsopgave:

De 14 beste tips voor Facebook-omslagfoto's
De 14 beste tips voor Facebook-omslagfoto's
Anonim

Of je Facebook nu voor persoonlijke of zakelijke redenen gebruikt, je profiel is een essentiële introductie tot jou en je pagina. Een belangrijke functie om goed in te stellen, is je Facebook-omslagfoto. Deze grote foto in bannerstijl is zichtbaar voor het publiek, wat je beveiligingsinstellingen ook zijn.

Gebruik deze grote banner om een boodschap voor uw merk weer te geven of als een manier om uzelf uit te drukken. Als je hulp nodig hebt om je Facebook-header opvallend te maken, vind je hieronder enkele tips en trucs om je op weg te helpen.

Ken de afmetingen van je Facebook-omslagfoto

Image
Image

Om je omslagfoto er aantrekkelijk uit te laten zien, moet je weten hoeveel ruimte je krijgt om mee te werken. Facebook beveelt de volgende afmetingen aan voor elk zichtbaar formaat (in pixels):

  • Computers: 820 breedte x 312 hoogte
  • Smartphones: 640 breedte x 360 hoogte

Foto's moeten minimaal 400 breed x 150 hoog zijn.

Beeldplaatsing is cruciaal

Image
Image

Onthoud bij het ontwerpen van een omslagfoto dat je profielfoto een deel van je omslagfoto beslaat. Op computers plaatst Facebook de profielfoto in de linkerbenedenhoek. Bij het bekijken vanaf een smartphone is de plaatsing horizontaal in het midden en op het onderste derde deel van de omslagfoto geplaatst.

Je profielfoto is 170 x 170 pixels op desktop-pc's en 128 x 128 pixels op smartphones. Voor pagina's interfereert de profielfoto niet met de omslagfoto.

Houd het simpel

Image
Image

Je wilt dat je omslagfoto de aandacht vestigt op je Facebook-pagina, maar het rommelig maken van de afbeelding of het gebruik van een complexe afbeelding kan afbreuk doen aan je bericht.

Een ding om rekening mee te houden is dat de meeste Facebook-bezoekers het sociale-mediaplatform op hun smartphones gebruiken. Aangezien afbeeldingen kleiner zijn op mobiele apparaten, moet u rond dit kleinere canvas ontwerpen. Als je moet knijpen om het op je computerscherm te lezen, is het onleesbaar op een smartphone.

Lettertypekeuze en grootte

Image
Image

Als er tekst op je omslagfoto staat, is een leesbaar formaat cruciaal voor het weergeven van je bericht. De meeste Facebook-bezoekers bekijken pagina's op hun smartphone. Om er zeker van te zijn dat uw publiek die speciale slogan leest, gebruikt u een groot en gemakkelijk leesbaar lettertype voor uw omslagfoto.

Druk je levensverhaal niet af

Image
Image

De omslagfoto is niet de beste plaats voor grote hoeveelheden tekst. Je omslagfoto moet kijkers aantrekken met visueel aantrekkelijke afbeeldingen. Te veel tekst kan ertoe leiden dat uw potentiële publiek uw pagina negeert als deze een muur van tekst bevat.

Als je meer wilt zeggen, gebruik dan de Intro om in detail te treden. Je omslagfoto is een aandachttrekker, niet de kern van je bericht.

Voeg een centraal punt toe

Image
Image

Er is meestal een brandpunt in advertenties en kunstwerken dat de ogen naar een punt op de afbeelding trekt. Als je eenmaal hebt besloten waar je het middelpunt op je omslagfoto wilt, plaats je het meest kritieke deel van je bericht daar.

Of het nu je persoonlijke mantra is, je favoriete foto van je laatste vakantie, of een product dat je wilt verkopen, maak je boodschap duidelijk en beknopt.

Het gebruik van kleur om de aandacht op je brandpunt te vestigen is een andere manier om de aandacht van een kijker te trekken.

Maak je Facebook-header geschikt

Image
Image

Of je Facebook-profiel nu voor persoonlijk gebruik of voor zakelijke branding is, de afbeelding die je kiest is representatief voor je pagina. De omslagfoto geeft uw bezoekers een kijkje in waar u of uw bedrijf voor staat. Het gebruik van een abstracte afbeelding die misschien interessant is om naar te kijken, maar die niet relevant is voor uw of uw pagina, kan hen in verwarring brengen.

Gebruik afbeeldingen die uw overtuigingen, hobby's of bedrijfsproducten weerspiegelen (als het een bedrijf is). Vermijd het gebruik van afbeeldingen die volwassen, gewelddadig of discriminerend kunnen zijn. Ja, dit is je Facebook-omslagfoto, maar Facebook heeft normen die moeten worden nageleefd.

Probeer wat actie

Image
Image

Voor pagina's hoeven je Facebook-omslagfoto's geen stilstaand beeld te zijn. Voeg in plaats daarvan een video of animatie toe. Gebruik een korte video-short van je laatste vakantie, een geanimeerde boodschap voor de feestdagen, of een slimme commerciële short om je producten te presenteren.

Facebook beveelt de volgende specificaties aan bij het maken van een video-omslagfoto:

  • De video moet minimaal 820 x 312 pixels zijn. (Gebruik voor de beste resultaten een video van 820 x 462.)
  • Video kan 20 tot 90 seconden lang zijn.

Na het uploaden van de video, herpositioneer je deze in de omslagfotolijst. Mogelijk wordt u gevraagd welke afbeelding uit de video u als foto wilt gebruiken.

Delen is zorgzaam

Image
Image

Wanneer je je omslagfoto uploadt of wijzigt, is het delen van de afbeelding een taak die vaak over het hoofd wordt gezien. Het is een geweldige manier voor anderen om uw pagina te vinden of meer te weten te komen over uw bedrijf. Je omslagfoto kan worden gezien als een digitaal visitekaartje, dus zorg ervoor dat iedereen deze met anderen kan delen.

Gebruik de fotobeschrijving

Image
Image

Als je je foto uploadt, voeg dan een beschrijving toe. Beschrijf in de beschrijving je omslagfoto. Overweeg de locatie, wie erop staat, wat er gebeurt op de foto of een gedetailleerde beschrijving van uw product op te nemen.

Een ander item dat in de beschrijving moet worden opgenomen, is een link naar een webpagina. Of het nu uw persoonlijke pagina, een bedrijfswebsite of een inzamelingsactie is, geef een URL op die gerelateerd is aan de omslagfoto. Dit geeft u alleen maar extra manieren om verkeer naar de website van uw keuze te trekken.

Gebruik zakelijk inzicht

Image
Image

Als je Facebook-profiel of -pagina over je bedrijf of producten gaat, markeer dan je producten in de afbeelding. U kunt de aandacht vestigen op een nieuw product, dienst of seizoensuitverkoop om meer bezoekers te trekken. Zorg ervoor dat uw Facebook-banner uw bedrijf, logo of product weergeeft.

Hoewel artistiek en abstract zijn leuk is, is het voor zakelijke doeleinden het beste om meteen ter zake te komen.

Gebruik de call-to-action

Image
Image

De call-to-action-knop maakt geen deel uit van je Facebook-omslagfoto, maar maakt wel deel uit van je omslagfoto omdat het de aandacht op je pagina vestigt.

Voor Facebook-pagina's geeft de call-to-action je een extra mogelijkheid om je pagina te promoten. Gebruik uw call-to-action om bezoekers een afspraak te laten maken, meer te weten te komen over uw bedrijf via een gekoppelde video of link naar een andere website, bij u te winkelen via Facebook of de website van uw bedrijf, of een app of game te downloaden die u heeft ontworpen.

Omdat de plaatsing van de knop onder je omslagfoto staat, kan je foto er de aandacht op vestigen. Gebruik in uw Facebook-banner een pijl en een korte beschrijving om bezoekers aan te moedigen de call-to-action te selecteren of te beschrijven wat de knop doet. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Hulp van derden

Image
Image

Als je geen tijd of zin hebt om je Facebook-omslagfoto te maken, zoek dan een app of website om je creatieve blokkade te omzeilen. Als je Adobe-software gebruikt, is Spark Post gratis op iOS en Android. Spark heeft een paar gratis sjablonen voor Facebook-omslagfoto's die kunnen worden aangepast aan uw behoeften.

Veel van deze websites hebben gratis sjablonen om je op weg te helpen, en sommige, zoals Canva, hebben een selectie gratis afbeeldingen. Andere websites zoals VistaCreate en Ripl bieden ontwerpen voor video's en geanimeerde omslagfoto's.

Als je Adobe Photoshop hebt, bieden een paar websites gratis sjablonen, zodat het formaat en de plaatsing van de foto's geen giswerk vereisen.

Test je afbeelding

Image
Image

Als je er zeker van wilt zijn dat de plaatsing, leesbaarheid en algehele indruk van de afbeelding overeenkomen met wat je Facebook-omslagfoto weerspiegelt, test je je afbeelding op zoveel mogelijk soorten apparaten, inclusief je smartphone en alle tablets of iPads waartoe je toegang hebt naar.

Een paar dingen om te overwegen:

  • Is de tekst leesbaar?
  • Is de boodschap duidelijk en to the point?
  • Kun je gemakkelijk zien wat je omslagfoto is?
  • Belemmert je profielfoto het beeld?

Aanbevolen: