Apple iPhone XS Max Review: de beste (en duurste) iPhone

Inhoudsopgave:

Apple iPhone XS Max Review: de beste (en duurste) iPhone
Apple iPhone XS Max Review: de beste (en duurste) iPhone
Anonim

Bottom Line

De Apple iPhone XS Max is een van de beste grote telefoons die momenteel op de markt is, als je bereid bent ervoor te betalen.

Apple iPhone XS Max

Image
Image

We hebben de Apple iPhone XS Max gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Toen Apple in 2017 de eerste iPhone X introduceerde, vertegenwoordigde dit de nieuwe gouden standaard van iPhone-ervaringen. Maar het was niet het grootste apparaat - het voelde eigenlijk kleiner aan dan zijn voorganger, de iPhone 8 Plus - en fans van grote telefoons lieten te wensen over. De nieuwe iPhone XS Max daarentegen zet zich volledig in voor de ervaring op het grote scherm.

Net als de standaard iPhone XS, verbetert de XS Max het slanke en innovatieve ontwerp van de iPhone X door meer kracht en eersteklas functies in te pakken, en alles samen te brengen achter een enorme 6,5-inch OLED-scherm. De telefoon is fysiek ongeveer even groot als de iPhone 8 Plus, maar heeft een aanzienlijk groter en meer meeslepend scherm, plus alle moderne flitsen van de nieuwste smartphone-esthetiek van Apple.

Als er één ding is dat consistent is geweest met de laatste paar generaties iPhones, dan is het de prijs: deze apparaten zijn altijd duur. De iPhone XS Max, als de grootste en nieuwste smartphone van het merk, kan je een ernstig geval van stickerschok bezorgen. Dus is dit de supergrote smartphone om te kopen, of is de iPhone XS Max gewoon ronduit overdreven? We hebben er een getest, dus kijk of het aan het prijskaartje voldoet.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Ontwerp: Premium maar heeft meer grip nodig

De iPhone XS Max brengt geen duidelijke wijzigingen aan in het ontwerp van de iPhone X/XS, afgezien van de grotere breedte en hoogte. Het is een prachtig minimalistisch toestel, met glas aan beide kanten en een roestvrijstalen frame. Het stra alt het soort premium allure uit dat we in de loop der jaren van Apple-apparaten gewend zijn.

En, zoals de naam 'Max' zou kunnen impliceren, is het een zeer grote telefoon: met een hoogte van 6,2 inch en een breedte van 3,05 inch (en slechts 0,3 inch dik), hadden we constant moeite om een groot deel van de bovenkant van het scherm met slechts één hand. De XS Max voelt ook een beetje zwaar aan met 7,34 gram - bijna een half pond - hoewel het gewicht goed verdeeld is. (De kleinere, lichtere iPhone XS is beter geschikt voor gebruik met één hand.) En vanwege het glas en de roestvrijstalen materialen kan de XS Max wat glad aanvoelen in de hand. Je bent misschien niet geneigd om zo'n aantrekkelijke en duidelijk high-end telefoon te bedekken, maar een hoesje kan een heel eind bijdragen aan het verbeteren van je grip op de telefoon en je wat extra bescherming geven op dat grotendeels glazen ontwerp.

De iPhone XS Max voelt goed geconstrueerd aan en het glas is zeer duurzaam en krasbestendig, hoewel het roestvrij staal snel kleine slijtage en krassen ophoopt door dagelijks gebruik. (Nogmaals, een zaak kan hierbij helpen). De handset heeft ook IP68 stof- en waterbestendigheid en is bestand tegen onderdompeling in maximaal twee meter water gedurende maximaal 30 minuten.

Helaas is er geen manier om externe opslag toe te voegen aan de iPhone XS Max via een microSD-kaart. Je kunt de telefoon kopen in configuraties met 64 GB, 256 GB of 512 GB interne opslag, met een prijsverhoging van $ 150 voor elke extra ruimte. Het is verkrijgbaar in Space Grey, Silver en een nieuwe Gold-afwerking.

Configuratieproces: zo gestroomlijnd als de esthetiek van Apple

De iPhone XS Max heeft een gestroomlijnd en gemakkelijk te begrijpen installatieproces. Zodra uw simkaart is geïnstalleerd, kunt u de telefoon inschakelen en mogelijk binnen enkele minuten instellen als u geen grote back-up van een vorige telefoon downloadt en installeert. Nadat u verbinding hebt gemaakt met een Wi-Fi-netwerk of uw mobiele provider, kunt u kiezen of u locatieservices wilt inschakelen voordat u Face ID instelt.

Houd de camera aan de voorkant omhoog en het gezichtsbeveiligingssysteem van Apple maakt een 3D-scan van je gezicht. Vervolgens gebruikt het die afbeelding om uw identiteit te verifiëren wanneer u uw telefoon in de toekomst wilt ontgrendelen. De telefoon zal u ook vragen om een toegangscode aan te maken om het apparaat te beveiligen. Van daaruit beslis je of je het wilt instellen als een nieuwe telefoon met een nieuwe of bestaande Apple ID, herstellen vanaf een back-up via iCloud of je computer, of gegevens overzetten van een Android-telefoon.

De iPhone XS Max is de grootste en beste iPhone tot nu toe, maar al die glans en kracht heeft een hoge prijs.

Prestaties: Niets is sneller

Op het moment van schrijven heeft de iPhone XS Max de snelste processor op de smartphonemarkt: Apple's A12 Bionic-chip. Dit is dezelfde chip die wordt gebruikt in de iPhone XS- en iPhone XR-smartphones. In de benchmarktests van Geekbench verslaat de A12 bionische chip alle huidige Android-concurrenten in zowel single-core als multicore-tests. Toegegeven, die telefoons hebben een ander besturingssysteem - de iPhone XS Max draait op iOS 12 - maar bij dagelijks gebruik voelt de iPhone XS Max ongelooflijk snel en responsief aan. De interface omzeilen is een fluitje van een cent en je zult onderweg zelden enige vertraging tegenkomen. En met 4 GB RAM is hij ook zeer geschikt voor multitasking, waardoor je snel tussen apps kunt schakelen.

Hoogwaardige games zien er fantastisch uit op de iPhone XS Max en werken vloeiend. Racegame "Asph alt 9: Legends" bezwijkt niet onder het gewicht van zijn glanzende graphics en ongelooflijke snelheid, terwijl online shooter "PUBG Mobile" een solide framesnelheid en detail behoudt, zelfs wanneer hij vecht tussen 99 rivalen op een enorm slagveld. Met de verwerkingskracht van dit ding kun je de meest veeleisende mobiele games spelen zonder een beat te missen.

Bekijk onze gids voor iOS 12.

Image
Image

Connectiviteit: Presteert goed

Door gebruik te maken van het Verizon-netwerk, ongeveer 16 kilometer ten noorden van het centrum van Chicago, hebben we zowel binnen als buiten solide en constante LTE-snelheden ervaren. De downloadsnelheden bereikten een maximum van 38 Mbps en schommelden meestal in het bereik van 30-35 Mbps. Uploadsnelheden waren veel minder consistent en kwamen in verschillende tests rond de 2-3 Mbps uit, maar bereikten vervolgens 20 Mbps in een andere.

De wifi-prestaties waren erg sterk tijdens onze tests en de iPhone XS Max ondersteunt zowel 2,4 Ghz- als 5 Ghz-routers.

Weergavekwaliteit: een echte schoonheid

De iPhone XS Max heeft een groot 6,5-inch Super Retina OLED-scherm met een resolutie van 2688 x 1242, die in 458 pixels per inch propt. Het is een ongelooflijk helder scherm met veel details zonder lelijke fuzz of gekartelde randen. En omdat het OLED-technologie gebruikt, is het paneel ook levendig en kleurrijk, met een sterk contrast en diepe zwartwaarden.

Apple's scherm is ook ongelooflijk helder en nog steeds zichtbaar in direct zonlicht. Het heeft ook indrukwekkende kijkhoeken. Er zijn telefoons met schermen met een hogere resolutie, zoals het 2960 x 1440 6,4-inch Super AMOLED-scherm van de Samsung Galaxy Note 9, maar we konden geen waarneembaar verschil in visuele helderheid tussen de apparaten zien. (Bovendien heeft Samsung het displaypaneel van de iPhone XS Max geleverd.)

Natuurlijk behoudt de iPhone XS Max het kenmerkende ontwerp van Apple, met een grote uitsparing aan de bovenkant van het scherm voor de camera en sensoren aan de voorzijde. We waren er snel aan gewend en vonden het niet storend. Als er iets is, draagt het ontbreken van een aanzienlijke rand rond het scherm alleen maar bij aan het meeslepende scherm.

Geluidskwaliteit: luid en duidelijk - zonder koptelefoonaansluiting

De stereoluidsprekers van de iPhone XS Max produceren een zeer sterk en zeer luid geluid, hoewel de kwaliteit aan de bovenkant van die schaal begint te lijden. Met een volumebereik van 50-75% kun je een stille kamer vullen met muziek als je geen luidsprekers bij de hand hebt, en heldere, heldere audio van films en tv-programma's afspelen. Bij de hoogste volume-instellingen begint muziek te klinken beperkt door de kleine luidsprekers, maar over het algemeen doet de telefoon bewonderenswaardig werk.

Helaas, als je van plan bent een koptelefoon te gebruiken, heb je ofwel een draadloos Bluetooth-apparaat nodig (zoals de AirPods van Apple), een koptelefoon met een Lightning-connector (zoals de oordopjes die bij de telefoon worden geleverd) of een dongle-adapter voor een standaard 3,5 mm-aansluiting. Dat komt omdat de iPhone XS Max geen speciale koptelefoonpoort heeft. Apple is ook gestopt met het bundelen van de adapterdongle met nieuwe iPhones, dus je moet $ 10 extra betalen om het apart te kopen. De gesprekskwaliteit bleek aan beide kanten van gesprekken goed te zijn, of het nu in een stille kamer was of in een lawaaierige, drukke kamer.

Camera-/videokwaliteit: indrukwekkende foto's

De iPhone XS Max heeft een van de meest indrukwekkende camera-instellingen die momenteel op de markt zijn, met een paar camera's aan de achterkant die schitterende snapshots en oogverblindende video's vastleggen. Ze bevatten ook een aantal aantrekkelijke softwarevoordelen.

Aan de achterkant vind je een groothoeklens van 12 megapixels met een diafragma van f/1.8 en nog een secundaire telelens van 12 megapixels met een kleiner diafragma van f/2.2. De secundaire lens biedt een 2x optische zoomfunctie die dichtbij komt zonder details te verliezen. Beide lenzen hebben optische beeldstabilisatie om uw opnamen stabiel te houden, en ze gebruiken de nieuwe Smart HDR-functie van Apple om automatisch verschillende belichtingen vast te leggen en samen te voegen voor een genuanceerder en levensechter uiterlijk in de uiteindelijke foto.

Bij goede verlichting produceert de iPhone XS Max betrouwbaar sterke en duidelijke snapshots. De camera's aan de achterkant stellen snel scherp en leveren scherpe details met nauwkeurige kleuren. Opnamen bij weinig licht laten veel meer ruis zien, zoals gebruikelijk is bij smartphonecamera's. De Google Pixel 3 en Samsung Galaxy S9 behalen betere fotoresultaten bij weinig licht, maar de iPhone XS Max presteert nog steeds solide.

De iPhone XS Max heeft een van de meest indrukwekkende camera-instellingen die momenteel op de markt zijn, met een paar camera's aan de achterkant die schitterende snapshots en oogverblindende video's vastleggen.

De portretmodus met twee camera's, die dieptegegevens gebruikt om de achtergrond van foto's te vervagen, werkt beter dan ooit op de XS-telefoons, met een scherp onderscheid tussen je onderwerp en de achtergrond. En nu kunt u zelfs het niveau van achtergrondvervaging achteraf op elk moment wijzigen met behulp van een eenvoudige schuifbalk. Het is een erg leuke truc.

Als het gaat om video-opnames, is de iPhone XS Max net zo goed als elke andere telefoon die er is. Het schiet 4K-video tot 60 frames per seconde, met een uitgebreid dynamisch bereik tot 30 fps. De resultaten zijn vloeiend, gedetailleerd en consistent indrukwekkend. Het is geen wonder dat regisseurs speelfilms maken met iPhones - de handsets van Apple worden steeds beter op deze afdeling.

De zeven-megapixel f/2.2 groothoekcamera aan de voorkant van de iPhone XS Max doet uitstekend werk bij het vastleggen van haarscherpe selfies, inclusief schitterende opnamen in de portretmodus. Maar er is nogal wat meer aan de camera-opstelling aan de voorzijde. Het TrueDepth-camerasysteem maakt gebruik van een infraroodcamera en schijnwerper om een 3D-dieptekaart van uw gezicht te maken, waardoor geavanceerde beveiligingsfuncties en enkele leuke extra's mogelijk zijn. Aangezien deze telefoon geen vingerafdruklezer heeft, is Face ID het beveiligingssysteem van de iPhone XS Max en werkt het overgrote deel van de tijd als een charme. Hij herkent snel je gezicht en ontgrendelt de telefoon, zelfs als je een zonnebril of een hoed draagt. En het TrueDepth-systeem maakt ook gekke functies mogelijk, zoals Animoji en Memoji, die emoji of een cartoonavatar van je gezicht matchen met je gezichtsbewegingen en maniertjes.

Wil je wat andere opties bekijken? Bekijk onze gids voor de iPhone X.

Batterij: we hadden op beter gehoopt

Zoals typisch is voor iPhones, heeft de iPhone XS Max een goede maar niet uitzonderlijke batterijduur. De batterij van 3, 174 mAh wordt door Apple beoordeeld voor maximaal 13 uur internetgebruik of 15 uur videoweergave. Bij dagelijkse tests voor gemengd gebruik ontdekten we dat we de meeste dagen eindigden met nog ongeveer 10-20% over.

Gemiddelde gebruikers kunnen de meeste dagen doorkomen zonder opwaarderen, maar iedereen die veel media streamt of high-performance games speelt, kan tegen het einde van de middag zonder stroom komen te zitten. Gelukkig ondersteunt de iPhone XS Max snel opladen met een adapter van 18 W of hoger (apart verkrijgbaar) en snel draadloos opladen tot 7,5 W.

Andere grote handsets, waaronder de Samsung Galaxy Note 9 en Huawei P20 Pro, hebben een 4.000 mAh-pakket aan de binnenkant, dat waarschijnlijk de hele dag meegaat (en soms zelfs een seconde). De iPhone XS Max kan niet helemaal tippen aan die toestellen in deze categorie, maar hij klaart de klus meestal wel.

Geïnteresseerd in het lezen van meer reviews? Bekijk onze tips om de levensduur van de batterij van je iPhone te verlengen.

Software: gepolijst en intuïtief

De iPhone XS Max wordt geleverd met Apple's iOS 12-besturingssysteem aan boord, en het is een indrukwekkend soepele en gebruiksvriendelijke ervaring. Terwijl rivaliserende Android-systemen meer aanpassingsopties bieden, is iOS 12 gestroomlijnd en snel, zodat je gemakkelijk door apps en instellingen kunt bladeren en meestal zonder veel poespas kunt vinden wat je zoekt.

Aangezien de huidige iPhones geen fysieke startknop meer hebben, gebruikt de XS Max een reeks bewegingsbedieningen om door de telefoon te navigeren. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om naar huis te gaan, veeg naar links of rechts op die kleine balk onderaan om te schakelen tussen geopende apps en veeg omhoog en houd even vast om door alle geopende apps te bladeren.

Als je gewend bent aan de oude manier om met een iPhone om te gaan, kan dit even wennen zijn. Maar de op gebaren gebaseerde benadering wordt al snel een tweede natuur en we hebben ontdekt dat het een nog snellere en efficiëntere manier is om een smartphone te omzeilen. Het is geen wonder dat veel Android-telefoons de laatste tijd soortgelijke gebaren hebben geïntroduceerd.

Apple's telefoons hebben ook de ingebouwde FaceTime-videochat-app, evenals iMessages, waarmee je gratis tekst- en mediaberichten kunt verzenden met andere iOS-gebruikers. Andere exclusieve iOS-functies zijn het digitale betalingssysteem Apple Pay en de virtuele assistent Siri, die vragen kan beantwoorden, apps kan oproepen en berichten kan opstellen.

De iOS App Store heeft een schat aan apps en games die je kunt downloaden, zowel gratis als betaald. Hoewel het veel apps deelt met de Play Store van Android, krijgt de App Store vaak spraakmakende releases vóór Android. Het heeft ook veel exclusieve releases die het nooit halen om te wedijveren met mobiele besturingssystemen.

Heb je meer hulp nodig bij het vinden van wat je zoekt? Lees onze gids voor het kiezen van de juiste iPhone.

Prijs: Ongelooflijk duur

De Apple iPhone XS Max is momenteel de duurste smartphone op de markt, beginnend bij $ 1099 en variërend tot $ 1449, afhankelijk van de opslagcapaciteit. Dat is ongelooflijk veel om voor een telefoon te betalen, vooral als je bedenkt dat veel Android-telefoons met vergelijkbare functies en specificaties honderden dollars minder kosten.

Dit soort prijzen zijn echter typisch voor Apple: je beta alt meer voor een iPhone, maar krijgt een zeer gepolijste en eersteklas smartphone-ervaring. En in dit geval maakt de enorme omvang van de telefoon het prijskaartje hoger dan ooit. Als je bereid bent te betalen voor de grootste en best mogelijke iPhone-ervaring op dit moment, dan is dit het wel. De iPhone XR, die een kleiner 6,1-inch scherm heeft en enkele specificaties verkleint, is echter veel betaalbaarder voor $ 749.

Image
Image

Apple iPhone XS Max versus Samsung Galaxy Note 9

In vergelijking met de nieuwste extra grote telefoon van Samsung, de Galaxy Note 9, zijn er verschillende overeenkomsten, maar ook een paar belangrijke verschillen. Beide zijn mooie, slanke handsets met enorme schermen - en het 6,4-inch Super AMOLED-paneel van de Note 9 heeft een iets hogere resolutie dan die van de iPhone. Het aanbod van Samsung heeft ook een betere batterijduur, uitbreidbare opslag en een koptelefoonaansluiting. En als je van de stylusfunctionaliteit houdt, is de S Pen die bij de Note 9 wordt geleverd een niche maar aantrekkelijke functie die de iPhone niet kan evenaren. Het kost ook $ 999, een volledige $ 100 minder dan de iPhone XS Max.

Aan de andere kant krijg je meer kracht met de iPhone XS Max en iOS 12 biedt een soepelere dagelijkse navigatie-ervaring. Ook de App Store is beter uitgerust en het verschil in schermresolutie is min of meer te verwaarlozen. Misschien heeft de grootste beslissende factor te maken met de apparaten die je al hebt - als je diep in het Apple-ecosysteem van producten zit en al weet dat je dol bent op de iPhone-ervaring, biedt de XS Max de meest premium-versie tot nu toe.

In beide gevallen zijn deze telefoons superkrachtig en kunnen ze alle games, apps of media aan. Ze zijn ook erg duur. Als je geen stylus nodig hebt en je bent geen die-hard iOS-liefhebber, dan kun je andere grote Android-telefoons overwegen die wat meer geld kunnen besparen.

Heb je meer hulp nodig bij het vinden van wat je zoekt? Lees ons beste artikel over smartphones.

Mooi en krachtig, maar extravagant geprijsd

De iPhone XS Max is de grootste en beste iPhone tot nu toe, maar al die glans en kracht heeft een hoge prijs. De basisprijs van $ 1099 is het hoogste bedrag dat Apple ooit voor een van zijn telefoons heeft gevraagd, en het is echt een extravagant bedrag, waardoor het voor veel potentiële kopers buiten bereik is. We raden het ten zeerste aan als je de prijs aankan, maar anders zou je de afgeslankte iPhone XR voor $ 749 kunnen overwegen of een van de vele top Android-telefoons die hetzelfde soort groot scherm bieden zonder de $ 1.000 te breken.

Specs

  • Productnaam iPhone XS Max
  • Product Merk Appel
  • Prijs $1, 099.00
  • Releasedatum september 2018
  • Gewicht 7.34 oz.
  • Productafmetingen 3,05 x 6,2 x 0,3 inch.
  • Kleurruimte Grijs
  • UPC 190198786517
  • Camera 12MP groothoek (f/1.8), 12MP telefoto (f/2.4)
  • Batterijcapaciteit 3, 174mAh
  • Waterdichte IP68 water-/stofbestendigheid
  • Garantie 1 jaar
  • Poorten Lightning-connector

Aanbevolen: