Wat is de Google Podcasts-app?

Inhoudsopgave:

Wat is de Google Podcasts-app?
Wat is de Google Podcasts-app?
Anonim

Google Podcasts (voorheen Google Play Podcasts) is de zelfstandige app van Google voor podcasts. De gratis app voor Android en iOS is geïntegreerd met zowel Google Assistent als Google Home en is behoorlijk minimalistisch, met een overzichtelijke interface en een handvol functies. Google Podcasts is ook beschikbaar op internet.

De Google Podcasts-app is slechts een van de vele podcast-apps voor Android en iOS. Een doel van Google is om kunstmatige intelligentie te gebruiken om de luisterervaring te verbeteren.

Google Podcasts is beschikbaar voor alle Android-gebruikers, iPhone-gebruikers met iOS 12 of hoger en op internet.

Hoe Google Podcasts werkt

De Google Podcasts-interface is vergelijkbaar voor Android en iOS, terwijl de webversie, op podcasts.google.com, eenvoudiger is.

De app heeft drie tabbladen: Thuis, Verkennen en Activiteit. De eerste keer dat u de app gebruikt, is uw startscherm leeg, behalve dat u wordt gevraagd uw favorieten toe te voegen.

Image
Image

Nadat je je hebt geabonneerd op en naar podcasts hebt geluisterd, verandert je startpagina om meer gerichte aanbevelingen weer te geven op basis van je luisteractiviteit.

Explore heeft een zoekbalk en tabbladen voor categorieën, zoals Nieuws, Cultuur, Komedie en Technologie. Activiteit toont je wachtrij, podcasts die je hebt gedownload om offline te luisteren, je luistergeschiedenis en abonnementen.

Image
Image

Op internet zie je een lijst met toppodcasts per categorie met bovenaan een zoekbalk.

Image
Image

Kies een podcast op het startscherm of het tabblad Verkennen voor meer informatie en recente afleveringen, en tik vervolgens op Abonneren als je het leuk vindt wat je ziet. Sommige podcasts, zoals die van NPR, hebben ook een Donate-knop die je kunt gebruiken om de podcast te ondersteunen.

Image
Image

Podcasts waarop je bent geabonneerd, worden bovenaan je startscherm weergegeven. Van daaruit vind je lijsten met nieuwe afleveringen, afleveringen waar je momenteel naar luistert maar nog niet helemaal klaar mee bent, en al je gedownloade afleveringen.

Speel de aflevering af op de pagina met de beschrijving van de aflevering, download deze of markeer deze als afgespeeld.

Als je een podcast begint af te spelen via Google Podcasts, zie je onder aan het scherm een kleine module met het podcast-logo, de naam van de aflevering en enkele afspeelknoppen.

Als je je wilt afmelden voor een podcast, ga je naar de podcastpagina en tik je op Geabonneerd en selecteer je Afmelden in het pop-upmenu.

Google Podcasts-functies

De Google Podcasts-app heeft verschillende handige functies, waaronder het downloaden van afleveringen voor offline luisteren en het synchroniseren van podcasts op verschillende apparaten om snel een aflevering te hervatten. Naast Android en iOS kun je ook door podcasts bladeren en ernaar luisteren op internet.

Door de integratie met Google Assistent kun je de spraakopdrachten van Google gebruiken om Google Podcasts op Android te bedienen. Een paar voorbeelden:

  • Speel This American Life
  • Luister naar de laatste aflevering van The Sporkful
  • Volgende aflevering
  • Pauze
  • "Wat speelt er?

Als je tijdens het woon-werkverkeer naar een podcast luistert en je moet nog een aflevering afmaken als je thuiskomt, kun je de audio overzetten naar je Google Home. Zeg gewoon 'Hey Google, play ', en de aflevering wordt hervat.

Google werkt ook aan een spraak-naar-tekst transcriptietool om ondertiteling toe te voegen voor slechthorenden en streeft ernaar om dat in meerdere talen te vertalen.

Download voor:

FAQ

    Wat betekent het 'E'-symbool in Google Podcasts?

    De "E" naast de titel van een podcastaflevering betekent dat deze expliciete inhoud bevat. U kunt een Android-apparaat kinderveilig maken om te voorkomen dat uw kinderen toegang krijgen tot inhoud voor volwassenen.

    Wat is de aanbevolen bitsnelheid voor Google Podcasts?

    De voorkeursbitsnelheid voor podcasts op Google Podcasts is 64-128 Kbps of hoger. Een hogere bitsnelheid betekent audio van hogere kwaliteit. Een lagere bitsnelheid is prima voor programma's waarin voornamelijk gesproken wordt, maar 128 Kbps of meer wordt aanbevolen voor programma's met muziek.

    Wat is het verschil tussen Google Podcasts en Google Play Muziek?

    Google Play Muziek is een gepensioneerde streamingdienst met zowel muziek als podcasts. Het is sindsdien vervangen door YouTube Music en Google Podcasts.

Aanbevolen: