Een inleiding tot PowerPoint

Inhoudsopgave:

Een inleiding tot PowerPoint
Een inleiding tot PowerPoint
Anonim

Ben je klaar om voor de eerste keer in PowerPoint te duiken? Het proces lijkt misschien intimiderend, maar het is vrij eenvoudig te leren. Volg deze voorgestelde links die u zullen helpen het jargon van PowerPoint te begrijpen, een succesvolle presentatie te plannen en deze met gemak uit te voeren.

De informatie in dit artikel is van toepassing op PowerPoint 2019, 2016, 2013, 2010, 2007; PowerPoint voor Microsoft 365 en PowerPoint voor Mac.

Maak kennis met het PowerPoint Lingo

Er zijn termen die specifiek zijn voor presentatiesoftware. Het leuke is dat als je eenmaal termen hebt geleerd die specifiek zijn voor PowerPoint, diezelfde termen worden gebruikt in vergelijkbare softwareprogramma's zoals Google Docs en Apple Keynote.

De 10 meest voorkomende PowerPoint-termen

Leer de sleutels tot een succesvolle presentatie

De meeste mensen duiken er meteen in en schrijven hun presentatie terwijl ze bezig zijn. De beste presentatoren werken echter niet zo; ze beginnen met het plannen van hun presentaties.

  • De sleutel tot een succesvolle presentatie
  • Vier delen voor een succesvolle presentatie
Image
Image

Open PowerPoint voor de eerste keer

Je eerste weergave van PowerPoint ziet er nogal saai uit. Er is één grote pagina, een dia genoemd. Elke presentatie begint met een titel en PowerPoint presenteert u met een titeldia. Typ gewoon uw tekst in de daarvoor bestemde tekstvakken.

Ga naar Home en selecteer New Slide om een lege dia met tijdelijke aanduidingen voor een titel en tekst aan je presentatie toe te voegen. Dit is de standaard dia-indeling en is een van de vele selecties. Er zijn veel opties om uit te kiezen voor de manier waarop u wilt dat uw dia eruitziet.

  • Dialay-outs in PowerPoint
  • Verschillende manieren om PowerPoint-dia's te bekijken

Kleed je dia's aan

Als dit uw eerste PowerPoint-presentatie is, maakt u zich misschien zorgen dat deze niet de juiste indruk zal geven. Maak het uzelf gemakkelijk en gebruik een van de vele ontwerpthema's of ontwerpsjablonen van PowerPoint om een gecoördineerde en professionele presentatie te maken. Kies een ontwerp dat bij je onderwerp past en je bent klaar om te gaan.

Een ontwerpsjabloon toepassen in PowerPoint

Image
Image

Oefen je presentatie

Uw publiek is niet gekomen om uw PowerPoint-presentatie te zien. Ze kwamen om je te zien. Jij bent de presentatie en PowerPoint is de helper om je boodschap over te brengen.

Gebruik deze tips om een effectieve en succesvolle presentatie te maken.

  • 10 tips om een betere presentator te worden
  • De 10 meest voorkomende presentatiefouten
  • Maak klassikale presentaties die een 'A' waardig zijn

Foto's invoegen in een presentatie

Zoals dat oude cliché zegt, zegt een foto meer dan duizend woorden. Maak indruk met uw presentatie door dia's toe te voegen die alleen afbeeldingen bevatten om uw punt duidelijk te maken.

Foto's of illustraties toevoegen aan PowerPoint-dia's

Bottom Line

Als je presentatie helemaal over data gaat, voeg dan een grafiek van diezelfde data toe in plaats van tekst. De meeste mensen leren visueel, dus zien is geloven.

Voeg beweging toe met animaties

Breng een beetje beweging in uw PowerPoint-presentatie met eenvoudige animaties. Animeer tekst zodat deze op magische wijze op het scherm verschijnt. Animeer afbeeldingen en andere afbeeldingen zodat ze in beeld dansen. Een paar animaties houden je presentatie levendig.

Alles over animaties in PowerPoint

Image
Image

Overgang van de ene dia naar de andere

Er zijn twee manieren om beweging te creëren in een PowerPoint-presentatie. De eerste is een animatie. Het tweede voorschot glijdt op een interessante manier; dit worden overgangen genoemd.

  • Slide-overgangen voor PowerPoint-dia's
  • 5 Tips over dia-overgangen in PowerPoint

Aanbevolen: