The Elder Scrolls V: Skyrim Review: een meeslepend rollenspel voor de Switch

Inhoudsopgave:

The Elder Scrolls V: Skyrim Review: een meeslepend rollenspel voor de Switch
The Elder Scrolls V: Skyrim Review: een meeslepend rollenspel voor de Switch
Anonim

Bottom Line

The Elder Scrolls V: Skyrim is een goed geschreven, meeslepend actie-rollenspel. Het is geweldig voor elke speler die van fantasie, draken en magie houdt in een uitgestrekte open wereld.

Bethesda The Elder Scrolls V: Skyrim (Nintendo Switch)

Image
Image

We hebben The Elder Scrolls V: Skyrim gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

The Elder Scrolls V: Skyrim is een actie-rollenspel dat zich richt op onderdompeling voor één speler in een fantasiewereld. Het werd oorspronkelijk uitgebracht in 2011 en is voor het laatst overgezet naar de Switch. We hebben deze game op zijn nieuwste platform onder de loep genomen en onderweg gespeeld om de handheld-gameplay-ervaring te testen, samen met de plot en graphics.

Configuratieproces: eenvoudig voor alle gebruikers

Net als bij andere games op de Nintendo Switch, moet je de cartridge in je apparaat plaatsen. Het duurt even voordat Skyrim is gestart, dus wees geduldig terwijl het wordt geladen. Er zouden geen speciale downloads nodig moeten zijn, zoals bij andere games, en zodra dingen zijn geladen, kun je spelen.

Image
Image

Plot: Een enorme wereld met veel te ontdekken

Laten we eerst even de tijd nemen om te vermelden dat deze recensie betrekking heeft op The Elder Scrolls V: Skyrim―a-game die oorspronkelijk werd uitgebracht in november 2011 voor pc, Xbox 360 en PlayStation 3. Dat klopt, het spel is nu meer dan zeven jaar oud. In 2016 verscheen Skyrim voor PlayStation 4 en Xbox One. Ze hebben vorig jaar zelfs een VR-versie van de game uitgebracht, kort na de release van de Switch-versie.

Het is een understatement om te zeggen dat deze game een geschiedenis en een enorme fandom heeft. Grappen over Bethesda die Skyrim voor altijd opnieuw uitbrengt op nieuwe platforms circuleren al een tijdje door de gamewereld. Al deze gedachten gingen door ons hoofd toen we Skyrim voor de Switch begonnen te spelen. Is een andere versie van deze game voor een ander platform echt nodig? We wilden standvastig zijn en nee zeggen. We wilden Bethesda misgunnen voor het opnieuw uitbrengen van Skyrim in plaats van iets nieuws te creëren. Er is slechts één probleem: Skyrim is een goede game en Nintendo's Switch is een geweldig systeem.

Elder Scrolls V: Skyrim begint met jou op de achterkant van een kar, je handen vastgebonden en een paar andere gevangenen bij je. Je wordt naar een locatie gebracht waar een beul je hoofd gaat afhakken. Natuurlijk, als je zou sterven, zou dit niet veel van het spel zijn, dus het komt niet als een grote verrassing wanneer een draak uit de lucht naar beneden duikt en dingen onderbreekt. Met je hervonden vrijheid ga je naar een nabijgelegen stad en geef je de Jarl daar een waarschuwing dat er een draak aankomt. Je helpt deze draak te doden en daarna zul je ontdekken dat je speciaal bent. Jij bent Draakgeboren.

Er zijn verschillende verhalen waar je bij betrokken kunt raken, waarvan je er vele kunt oplossen op welke manier je maar wilt, of dat nu is door diplomatiek te zijn of iedereen die je ziet te vermoorden.

Je kunt de kracht van een draak opzuigen, die vervolgens kan worden gebruikt in een speciale vorm van magie, een schreeuw genaamd. Shouts variëren van knock-out-kreten (Fus Ro Dah!), Shouts die je laten springen, Shouts die bevriezen, enz. Je zult een groot deel van het spel besteden aan het zoeken naar woorden van kracht en het leren van nieuwe kreten, terwijl je ook meer draken doodt, op jacht naar meer schatten en onderweg ladingen draugr slachten.

Het is belangrijk om te onthouden dat Skyrim een open-wereld role-playing game is met heel veel mogelijkheden. Je kunt zelf kiezen waar je heen gaat en welke zijmissies je wilt doen. Er zijn verschillende verhalen waar je bij betrokken kunt raken, waarvan je er vele kunt oplossen op welke manier je maar wilt, of dat nu is door diplomatiek te zijn of iedereen die je ziet te vermoorden. Dat is de ware schoonheid van Skyrim: hoeveel controle de game je geeft over je personage. De wereldopbouw in de game is ook prachtig gedaan, met missies waarmee je meer te weten kunt komen over de mythen, legendes en goden van de wereld, maar ook boeken die de overlevering helpen uitwerken.

Als het gaat om role-playing games, balanceert Skyrim spelercontrole perfect met onderdompeling in de wereld. Je kunt alles leren wat er te weten v alt over de wereld van Skyrim als je wilt, of je kunt gewoon langs rennen om dingen te doden en de belangrijkste missies te doen. Het is echt aan jou.

Image
Image

Gameplay: niet zo soepel als op andere platforms

Het eerste echte interactieve dat je met de game doet, is je personage maken, en trouw aan andere Elder Scrolls-games, kun je het uiterlijk van je personage op de kleinste manier veranderen. Kies je ras, geslacht, kapsel, oogkleur en pas zelfs de hoogte van je jukbeenderen en wenkbrauwen aan als je wilt. Dit is het eerste teken van hoe alomvattend en betrokken de rollenspelaspecten van Skyrim zijn.

De actie komt binnen via de gevechten, een integraal onderdeel van het spel, net zo belangrijk als het rollenspel. Je kunt je gevechtsvaardigheden aanscherpen, of het nu gaat om de magie van een magiër, de pijlen van een ranger of het zwaard van een jager. Je kunt kiezen of je al dan niet sluipend wilt zijn, vijanden wilt besluipen of recht op ze af wilt rennen, met een bijl zwaaiend.

We merkten vaak dat we worstelden om een naderende aanvaller het hoofd te bieden, of worstelden met de bewegingsbesturing om onze boog te richten.

Skyrim doet geweldig werk door een open-wereld vechtsysteem op te zetten waarmee je echt kunt bepalen hoe je personage vecht en niveaus. Er is maar één probleem: het open vechtsysteem is geweldig als je op pc speelt, maar op de Switch is het gewoon niet zo soepel. We hadden vaak moeite om het hoofd te bieden aan een naderende aanvaller, of worstelden met de bewegingsbesturing om onze boog te richten. We namen snel onze toevlucht tot bijlen en zwaarden en zwaaiden wild naar vijanden omdat het gewoon gemakkelijker aanvoelde op de Switch dan de tijd te nemen om precies te zijn met de boog.

Over het algemeen was dat onze grootste klacht over Skyrim voor de Switch. Op pc is het eigenlijk best verbazingwekkend hoeveel controle je hebt, vooral met alle mods die je kunt downloaden. Maar op de Switch is het aantal knoppen dat je hebt beperkt, en dingen als sprinten doen is veel onhandiger dan gewoon op shift drukken. In plaats daarvan moet je een combinatie van beide joysticks en een van je linkerknoppen gebruiken. Je B-toets opent een menu, dat weer onhandig en onhandig kan zijn om te wisselen tussen de kaart, die je vaak nodig hebt, en je inventaris.

Het lock-picking-systeem geeft je haptische feedback en geschreeuw en spreuken worden gedaan met de knoppen linksboven en rechts. Over het algemeen is de gameplay ontworpen om vloeiend te functioneren met een toetsenbord en een muis, en wanneer vereenvoudigd tot twee joysticks en een handvol knoppen, wordt het ingewikkeld en veel minder soepel. Na enige tijd werden we beter in de besturing, maar het voelde nooit natuurlijk en we moesten vaak onze grip aanpassen om te draaien voordat we merkten dat de vijand ons aanviel.

Bekijk ons artikel over Skyrim-hacks en cheats.

Image
Image

Bottom Line

De graphics in Skyrim zijn niet verschrikkelijk, maar ze zijn niet veel verbeterd sinds 2011. Als je een andere versie van Skyrim hebt gespeeld, kun je die over het hoofd zien, simpelweg omdat je weet waar je aan begint. Bethesda probeerde Skyrim er realistisch uit te laten zien, waarschijnlijk in hun verlangen om je een volledig meeslepende ervaring te geven. Maar tegenwoordig zijn de graphics van Skyrim gewoon niet zo realistisch als wat andere, recentere games hebben bereikt. Op sommige plaatsen zien de bergen er blokkerig uit en het gras een beetje fragmentarisch. De gezichten van Character lijken soms diep verzonken rond de ogen, waarbij de huid meer op leer dan op vlees lijkt. Het is niet zo dat de graphics overdreven slecht zijn, ze zijn gewoon niet zo goed als wat je kunt krijgen met betere hardware op de pc.

Platform: neem Skyrim onderweg mee

Rekening houdend met The Elder Scrolls V: Skyrim is beschikbaar op zoveel andere apparaten, dat het de vraag oproept of het de moeite waard is om voor de Switch te kopen. Laten we het eerst hebben over de minpunten. We noemden onze problemen met de bedieningselementen eerder. Als je gewend bent om het spel met een muis en toetsenbord te spelen, zijn de besturing op de Switch gewoon niet zo gemakkelijk te gebruiken.

Het andere voordeel van spelen op pc is de verscheidenheid aan mods die beschikbaar zijn om te downloaden. Er is meer dan je je kunt voorstellen, met functies die variëren van het aangenamer maken van de beelden tot het toevoegen van geheel nieuwe landen, missies en personages.

Maar er zijn enkele voordelen aan het spelen op de Switch, met als belangrijkste de mogelijkheid om de game onderweg te spelen. De Switch is het eerste platform waarmee je Skyrim mee kunt nemen. Je kunt in de auto of in een vliegtuig spelen, een functie die moeilijk te verslaan is. Bewegingsbedieningen zijn ook een uniek verkoopargument. Je kunt je Switch aansluiten op een tv of een monitor en de twee Joy-Cons vrij in elke hand houden. In plaats van op een knop te klikken om met je wapen te zwaaien, zwaai je met je hand. Het voelt eigenlijk behoorlijk instinctief om op deze manier te spelen, wat nog een leuk element aan het spel toevoegt.

Bekijk onze gids voor de hoofdmissie van Elder Scrolls V. Skyrim.

Image
Image

Prijs: een beetje duur

The Elder Scrolls V: Skyrim kost ongeveer $ 60 dollar voor de Switch (MSRP). Je kunt het misschien voor minder op Amazon te koop vinden, maar het is nog steeds aan de duurdere kant zoals andere populaire Switch-spellen. Dit is teleurstellend, omdat je Skyrim voor een fractie van de kosten op andere platforms kunt vinden, en zelfs voor $ 25 of minder op pc op Steam kunt kopen. Gezien het kostenverschil is de pc-versie van de game de betere deal, vooral omdat de gameplay er beter uitziet. Maar als u Skyrim onderweg wilt gebruiken, of als een Switch uw favoriete spelsysteem is, is de prijs niet onredelijk.

Image
Image

Competitie: andere actie-RPG's

The Elder Scrolls V: Skyrim concurreert bijna met zichzelf, vanwege het aantal andere versies van de game die beschikbaar zijn op andere platforms. Maar als je op zoek bent naar role-playing games die speciaal zijn ontworpen voor de Switch, is het de moeite waard om naar The Legend of Zelda: Breath of the Wild te kijken. Het is vanaf het begin ontworpen voor de Switch en deelt de actie-rollenspel-gameplay van Skyrim, maar met scherpe, mooie graphics en soepelere bediening. Als je geïnteresseerd bent in Japanse RPG's (JRPG's), is het misschien ook de moeite waard om naar Xenoblade Chronicles 2 te kijken, die ook hetzelfde actievolle gevoel als Skyrim zal delen, maar met een compleet andere grafische stijl en iets complexere gevechten en nivellering.

Goed als je onderweg wilt spelen

Hoewel The Elder Scrolls V: Skyrim een geweldige game is en de Switch een geweldig platform, is ons advies om Skyrim alleen voor de Switch te kopen als je onderweg wilt spelen. Anders raden we aan om Skyrim voor de pc te kopen, waar je echt kunt genieten van superieure graphics en aanpassingsopties.

Specs

  • Productnaam The Elder Scrolls V: Skyrim (Nintendo Switch)
  • Product Merk Bethesda
  • Prijs $59,99
  • Beschikbare platforms Microsoft Windows, Nintendo Switch, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Aanbevolen: