Hoe de iPhone te repareren die vastzit in de koptelefoonmodus

Inhoudsopgave:

Hoe de iPhone te repareren die vastzit in de koptelefoonmodus
Hoe de iPhone te repareren die vastzit in de koptelefoonmodus
Anonim

Als je audio afspeelt en er komt geen geluid uit je iPhone, maar er is een bericht op het scherm met het volume van je koptelefoon, ook al is er geen koptelefoon aangesloten, dan denkt je smartphone dat je nog steeds verbinding hebt met de koptelefoon.

Dit probleem is niet bepaald zeldzaam, en in de meeste gevallen is het gemakkelijk op te lossen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op de iPhone 6 en hoger.

Image
Image
  1. Een hoofdtelefoon aansluiten en loskoppelen Het eerste dat u moet proberen als uw iPhone denkt dat een hoofdtelefoon is aangesloten, is eenvoudig: een hoofdtelefoon aansluiten en vervolgens loskoppelen. Het is mogelijk dat de koptelefoonaansluiting op je iPhone niet heeft herkend wanneer je de koptelefoon voor het laatst hebt losgekoppeld en nog steeds denkt dat ze verbonden zijn.

    Als deze truc het probleem oplost, en als deze situatie niet met enige regelmaat voorkomt, schrijf het dan op als een rare eenmaligheid en niet iets om je zorgen over te maken.

  2. Controleer de instellingen voor audio-uitvoer. In recente versies van iOS bepa alt u waar audio wordt afgespeeld: hoofdtelefoons, de luidsprekers van de iPhone, HomePod, andere externe luidsprekers, enz. Het is mogelijk dat uw probleem met de hoofdtelefoonmodus te maken heeft met uw audio-uitvoerinstellingen.

    Om deze instellingen te controleren:

    1. Open controlecentrum. Veeg op de meeste iPhones omhoog vanaf de onderkant van het scherm. Veeg op de iPhone X, XS, XS Max en XR omlaag vanuit de rechterbovenhoek.
    2. Veeg op iOS 10 van rechts naar links om de muziekbediening weer te geven. Tik op iOS 11 en hoger op de muziekknoppen in de rechterbovenhoek.
    3. Tik op iOS 10 op de audiobediening onderaan het paneel. Tik op iOS 11 en hoger op het AirPlay-pictogram, weergegeven als drie ringen met een driehoek erin.
    4. In het menu dat verschijnt, als iPhone een optie is, tik je erop om de audio naar de ingebouwde luidsprekers van je telefoon te sturen.
  3. Vliegtuigmodus in- en uitschakelen. Het is mogelijk dat je iPhone nog steeds denkt dat hij verbonden is met een externe audiobron zoals een Bluetooth-koptelefoon. Het is eenvoudig op te lossen door de telefoon in en uit de vliegtuigmodus te halen.

    Het inschakelen van de vliegtuigmodus verbreekt tijdelijk alle netwerken op de telefoon, inclusief het loskoppelen van de telefoon van wifi-netwerken en, belangrijker nog, van Bluetooth-apparaten. Als Bluetooth de boosdoener is, zou het verbreken van de verbinding je probleem moeten oplossen.

    Dit is wat je moet doen:

    1. Open Control Center op de manier die werkt voor uw iPhone-model.
    2. Tik op het Vliegtuigmodus pictogram, weergegeven als een vliegtuig.
    3. Wacht een paar seconden en tik vervolgens nogmaals op het pictogram Vliegtuigmodus om de vliegtuigmodus uit te schakelen.
  4. Herstart de iPhone. Veel problemen kunnen worden opgelost door de iPhone opnieuw op te starten. Vastzitten in de hoofdtelefoonmodus kan het resultaat zijn van een eenvoudige, tijdelijke technische storing die kan worden verholpen door opnieuw op te starten.

    Herstartprocedures voor je iPhone variëren, afhankelijk van welk model je hebt.

  5. Reinig de koptelefoonaansluiting. De iPhone denkt dat de koptelefoon is aangesloten wanneer hij detecteert dat er iets in de koptelefoonaansluiting zit. Het is mogelijk dat iets anders in de aansluiting een vals signaal afgeeft.

    Als er pluisjes of andere smurrie in de koptelefoonaansluiting zitten en de iPhone laat denken dat er iets anders is:

    1. Bij de meeste modellen is het gemakkelijk te zien of er iets in de koptelefoonaansluiting zit. Op zeer oude modellen moet je misschien een zaklamp of penlight in de aansluiting schijnen om er goed uit te zien.
    2. Als je in de aansluiting kijkt, zou je eigenlijk niets anders moeten zien dan de metalen binnenkant van de telefoon. Als je pluisjes ziet of iets dat er vreemd of niet op zijn plaats uitziet, is er misschien iets dat er niet zou moeten zijn.
    3. De beste en veiligste manier om pluisjes of ander vuil van de koptelefoonaansluiting te verwijderen, is met perslucht. Koop er een blikje van bij de meeste kantoorbenodigdheden of computerwinkels. Gebruik het meegeleverde rietje en spuit een paar luchtstoten in de koptelefoonaansluiting om al het vuil eruit te blazen. Als je geen perslucht hebt, of er geen kunt krijgen, probeer dan een wattenstaafje of de plastic inktslang in een balpen.

    Het kan verleidelijk zijn om een opengevouwen paperclip te gebruiken om pluisjes uit de koptelefoonaansluiting te verwijderen; een paperclip heeft de juiste maat en biedt ook wat kracht, maar dit zou een echt laatste redmiddel moeten zijn. Je zult waarschijnlijk geen schade aan je iPhone toebrengen met een paperclip, maar het schrapen van een metalen voorwerp in je telefoon kan zeker schade veroorzaken. Als u ervoor kiest om deze optie te gebruiken, ga dan voorzichtig te werk.

  6. Controleer op waterschade. Als het schoonmaken van de koptelefoonaansluiting niet heeft geholpen, heb je mogelijk een ander hardwareprobleem. Het is mogelijk dat de telefoon is beschadigd door water of ander vocht dat binnendringt.

    In dat geval is de koptelefoonaansluiting de plaats waar de waterschade-indicator van de iPhone op veel modellen verschijnt. Voor recentere modellen wordt deze weergegeven in de simkaartsleuf. Voor gedetailleerde instructies over waar de waterschade-indicator op elk iPhone-model verschijnt, heeft Apple Support alles wat je nodig hebt.

    Als je de oranje stip ziet die waterschade aangeeft, heb je een reparatie nodig om je iPhone uit de koptelefoonmodus te halen. Je kunt ook proberen de telefoon te redden van waterschade.

  7. Krijg technische ondersteuning van Apple Als je iPhone nog steeds denkt dat een koptelefoon is aangesloten, moet je de experts van Apple raadplegen. Zij kunnen u helpen de oorzaak van het probleem vast te stellen en het probleem via software op te lossen of door uw telefoon ter reparatie aan te bieden. U kunt online ondersteuning krijgen van Apple of een afspraak maken met de Genius Bar voor persoonlijke ondersteuning bij uw dichtstbijzijnde Apple Store. Veel succes!

FAQ

    Hoe sluit ik een Bose-hoofdtelefoon aan op een iPhone?

    Om een Bose-hoofdtelefoon op je iPhone aan te sluiten, moet je ervoor zorgen dat Bluetooth is ingeschakeld op je iPhone. Download en start de Bose Connect-app op je iPhone. Het zou de Bose-hoofdtelefoon automatisch moeten detecteren. Je ziet een Drag To Connect bericht. Veeg omlaag om je Bose-headset te verbinden met je iPhone.

    Hoe sluit ik een Sony-hoofdtelefoon aan op een iPhone?

    Als u een Sony-hoofdtelefoon op een iPhone wilt aansluiten, moet u ervoor zorgen dat Bluetooth is ingeschakeld op de iPhone. Houd de aan/uit-knop of ID Set-knop op de hoofdtelefoon ingedrukt om deze in de koppelingsmodus te zetten. Ga op de iPhone naar Instellingen > Bluetooth > Overige apparaten en selecteer de Sony-hoofdtelefoon in de lijst.

    Hoe maak ik een koptelefoon luider op een iPhone?

    Ga naar Instellingen > Geluid en haptiek > Veiligheid hoofdtelefoonZorg ervoor dat Reduce Loud Sounds is uitgeschakeld. Je moet ook proberen je koptelefoon schoon te maken, de bestandscompressie te controleren of een versterker te gebruiken.

Aanbevolen: