De Ambient-modus van Google Assistent: wat het is en hoe het te gebruiken

Inhoudsopgave:

De Ambient-modus van Google Assistent: wat het is en hoe het te gebruiken
De Ambient-modus van Google Assistent: wat het is en hoe het te gebruiken
Anonim

Google Assistant Ambient Mode voegt slimme weergavefunctionaliteit toe aan uw Android-vergrendelingsscherm wanneer uw apparaat wordt opgeladen. Lees meer over wat Ambient Mode is en hoe je deze inschakelt voor Android.

Android Ambient Mode is beschikbaar voor Google Pixel-telefoons en voor sommige Nokia-, Xiaomi- en OnePlus-telefoons (OnePlus 3 of hoger).

Wat is de Google Assistent Ambient Mode?

In de Ambient-modus geeft je Android-telefoon extra informatie weer, zoals het weer, je agenda en inkomende meldingen, terwijl deze is aangesloten op de oplader. Op die manier kun je de Google Assistent gebruiken, het afspelen van audio regelen en zelfs andere gesynchroniseerde apparaten beheren, allemaal zonder je telefoon te ontgrendelen. Je kunt ook een screensaver voor een diavoorstelling instellen met je Google Foto's.

De Ambient-modus verandert je telefoon tijdens het opladen in een slimme display zoals de Google Nest Hub Max. Als je slimme apparaten hebt aangesloten, kun je de lichten uitdoen, de beveiligingscamera's van je huis controleren en meer met spraakopdrachten of het aanraakscherm.

Hoe schakel ik de Ambient-modus in de Google Assistent in?

Als je een nieuwe telefoon hebt en deze de Ambient-modus ondersteunt, zie je een melding wanneer je het apparaat aansluit. Tik op de melding om direct naar de instellingen van je telefoon te gaan en Ambient Mode in te schakelen. Als je de melding niet ziet, volg je deze stappen:

  1. Open de Google-app. Het zou al op je telefoon moeten staan, maar als je het niet kunt vinden, download het dan uit de Play Store.
  2. Tik op Meer.
  3. Tik op Instellingen.

    Image
    Image
  4. Tik op Google Assistent.
  5. Ga naar het tabblad Assistent, scrol omlaag en tik op Telefoon.
  6. Tik in het gedeelte Personalisatie op Ambient Mode om deze in te schakelen.

    Image
    Image

    Als Ambient Mode niet als optie wordt vermeld, ondersteunt je telefoon deze functie niet.

  7. Volg de instructies op het scherm om de Ambient Mode te personaliseren. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een screensaver van een diavoorstelling af te spelen vanuit uw Google Foto's wanneer deze niet in gebruik is.

  8. Steek je telefoon in de oplader. Uw apparaat gaat naar de Ambient-modus.

    Image
    Image

Android Ambient-modus gebruiken

Terwijl je telefoon wordt opgeladen, kun je de spraakopdrachten van de Google Assistent gebruiken en je verbonden slimme apparaten beheren via het aanraakscherm. Als u wilt wijzigen wat er in de Ambient-modus wordt weergegeven, opent u de Google Home-app en gaat u naar Home > uw apparaat > Instellingen tandwiel> Fotolijst , kijk dan onder Meer instellingen

Ambient-modus voor Google Smart Displays

Het standaardscherm voor slimme Google-schermen wordt ook wel Ambient Mode genoemd. Als je wilt wijzigen wat wordt weergegeven in de Ambient-modus op een Nest Hub of een vergelijkbaar apparaat, veeg je omhoog en tik je op het tandwiel Instellingen > Fotolijst.

FAQ

    Hoe krijg ik de Google Assistent Ambient Mode?

    Uw telefoon moet de Ambient-modus al ondersteunen; er is geen manier om Ambient Mode op je telefoon te downloaden of te krijgen als de functie nog niet is ingebouwd. Ambient Mode wordt ondersteund op bepaalde Android-telefoons van Sony Xperia, Transsion, Nokia en Xiaomi, evenals op sommige Lenovo-tablets. Je hebt ook minimaal Android 8.0 nodig om Ambient Mode te ondersteunen.

    Waar is de Ambient Mode-knop op Google Home Chromecast?

    Er is geen knop op de Chromecast om Ambient Mode in te stellen; in plaats daarvan stelt en configureert u de Ambient-modus voor uw Chromecast via de Google Home-app. Open de Google Home-app, tik op je Chromecast en tik vervolgens op Instellingen (tandwielpictogram). Scroll naar beneden en tik op Ambient Mode

Aanbevolen: