Full Color Mixed Reality-mogelijkheden komen naar Meta's Project Cambria

Full Color Mixed Reality-mogelijkheden komen naar Meta's Project Cambria
Full Color Mixed Reality-mogelijkheden komen naar Meta's Project Cambria
Anonim

Het Meta Connect-evenement van vorig jaar ontdekte het bedrijf dat het bedrijf een aanstaande VR-headset plaagde, met de codenaam Project Cambria, en nu zijn er eindelijk wat meer details.

Het bedrijf toonde enkele van de handige functies die bij de headset worden geleverd in een officiële YouTube-video. De grootste nieuwe tool? Project Cambria-headsets ondersteunen een full-color en zeer gedetailleerde pass-through. Ter vergelijking: de huidige Meta Quest 2-headsets bieden alleen een extreem korrelige zwart-wit pass-through voor het bekijken van de echte wereld tijdens gebruik.

Image
Image

De nadruk op die full-color pass-through leidt ons naar de volgende Cambria-innovatie, een robuuste suite van mixed reality-toepassingen. De video toont verschillende demo's van de headset die wordt gebruikt om de realiteit te vergroten, van het ontwerpen van commerciële producten tot het spelen van games met vrienden.

Meta-CEO Mark Zuckerberg deelde ook een video waarin hij een Cambria-headset opzette en met een virtueel huisdier speelde in een aanstaande mixed reality-ervaring genaamd The World Beyond.

Helaas was de headset van Zuckerberg wazig in de video en had de Cambria-headset in de YouTube-video een Quest 2-buitenkant. Met andere woorden, we wachten nog steeds op een fysieke onthulling.

De werkelijke specificaties zijn ook schaars, waarbij het bedrijf alleen zegt dat Cambria beschikt over "geavanceerde hardwarespecificaties". De prijs is nog onbekend, maar Meta zegt dat de headset nog steeds op schema ligt om ergens dit jaar te lanceren.

Huidige Quest 2-bezitters worden niet in de kou gelaten, aangezien The World Beyond binnenkort beschikbaar zal zijn op dat platform via App Lab, zij het met die lage resolutie zwart-wit pass-through.

Aanbevolen: