Heb ik een 5.1 surround sound-systeem nodig voor mijn computer?

Inhoudsopgave:

Heb ik een 5.1 surround sound-systeem nodig voor mijn computer?
Heb ik een 5.1 surround sound-systeem nodig voor mijn computer?
Anonim

Er zijn veel verschillende dingen die een 7.1 of 5.1 surround sound-luidsprekersysteem voor uw computer kan doen, maar heeft u echt surround sound voor uw pc nodig?

Veel mensen weten niet precies wat het ene audiosysteem van het andere onderscheidt, laat staan wat 'echt' surroundgeluid, digitale audiosignalen of wat satellieten en subwoofers zijn.

Dit artikel zal u helpen om enkele van de fijnere punten op te helderen en u te helpen beslissen of een volledig 7.1\5.1 surround sound-luidsprekersysteem de juiste keuze is voor uw computer.

Image
Image

Wat u nodig heeft voordat u een surround sound-systeem koopt

Surroundgeluid is een grote verplichting. Voordat je een audiosysteem voor je pc koopt, zijn er een paar dingen waar je op voorbereid moet zijn. Hier is een kort overzicht.

7.1 heeft dezelfde configuratie als 5.1 maar voegt 2 extra zijluidsprekers toe. 7.1 surround sound is eigenlijk alleen geschikt voor grotere kamers en geen realistische uitgave voor je pc.

5.1 betekent vijf luidsprekers en één subwoofer, de grote, krachtige luidspreker die die dreunende bas levert waar we allemaal van houden, en in het geval van de meeste 5.1 pc-systemen, ook fungeert als de ontvanger en mixer, die audio verzendt signalen naar elk van de 5 kleinere "satelliet"-luidsprekers.

Natuurlijk zijn dat in totaal zes luidsprekers, waarvan de linker- en rechterachterkant boven en achter je hoofd moeten gaan. Dat is veel ruimte en overal lopen veel draden, dus zorg ervoor dat je een plek hebt om ze neer te zetten (en wat tijd om ze op te zetten).

Om heel eerlijk te zijn, je hebt geen surround sound nodig als je niet weet wat je ermee gaat doen.5.1 computerluidsprekersystemen zijn perfect voor mensen die veel films op hun pc kijken of vaak videogames spelen. Dat is wanneer je volledig wordt omringd door ingewikkeld gelaagd geluid en wordt ondergedompeld in je omgeving, zoals surround sound-audio mogelijk maakt, de prijs en het gedoe echt waard is.

Hoe krijg je echt surround-geluid

Om 'echt' surroundgeluid te ervaren, heb je een geluidskaart nodig die digitaal geluid kan weergeven via een optische of coaxiale audiokabel. Voor sommige gebruikers kan dit een upgrade vereisen, maar het is belangrijk om te hebben als je veel geld wilt uitgeven aan een 5.1 surround sound-systeem.

  • Ruimte
  • Multimedia-entertainment
  • Hoogwaardige geluidskaart
  • Geld

Als u uw tijd en uw ruimte investeert in een surround sound-systeem van hoge kwaliteit, moet u zich waarschijnlijk ook voorbereiden om tot een paar honderd dollar te investeren. Er zijn tal van surround sound-systemen die goedkoper zijn, maar de meeste bieden geen echt digitaal surround-geluid, en ze zijn lang niet in de buurt van de kwaliteit die je zou moeten zoeken in een surround sound-opstelling. Als je het geld niet hebt, kun je veel beter een fatsoenlijke 2.1-luidsprekerset kopen voor een redelijkere prijs.

Aanbevolen: