Anker Nebula Capsule Review: Cilindrische Cinema

Inhoudsopgave:

Anker Nebula Capsule Review: Cilindrische Cinema
Anker Nebula Capsule Review: Cilindrische Cinema
Anonim

Bottom Line

Hoewel de relatief grote luidspreker een beetje teleurstellend is, is de Nebula Capsule de duidelijke winnaar in premium draagbare projectoren dankzij de intuïtieve Android-interface en draadloze connectiviteit.

Ankernevelcapsule

Image
Image

We hebben de Anker Nebula Capsule gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Iets meer dan een jaar geleden heeft Anker Nebula met succes een alles-in-één miniprojector met dezelfde grootte en vorm als een blikje frisdrank gecrowdfund. Met meer dan $ 1,2 miljoen opgehaald, was de Nebula Capsule geboren. De Anker Nebula Capsule heeft een uniek ontwerp dat zowel draagbaar als krachtig is, en profiteert van moderne app-connectiviteit, Bluetooth-luidsprekers, draadloze screencast en een Android-besturingssysteem om een indrukwekkende reeks vorm en functie te bieden.

Image
Image

Ontwerp: Cinema in een cilinder

We kunnen garanderen dat je nog nooit een projector hebt gezien zoals de Anker Nebula Capsule. De uniek ontworpen cilinder is 4,72 inch lang en heeft een diameter van 2,67 inch en is letterlijk even groot als een blikje frisdrank (of bier), waardoor hij gemakkelijk in een tas, tas, rugzak of bijna overal waar je maar kunt passen. blikje of flesje water. Hij weegt iets minder dan een pond, maar voelt duurzaam genoeg aan om losjes in een tas te gooien, op voorwaarde dat er geen krassen op het glas over de verzonken lens komen.

Een 360-graden luidspreker van 5 watt omvat de hele onderste helft, waardoor er net genoeg ruimte overblijft voor de HDMI- en micro-USB-poorten aan de achterkant.

De bovenste helft bevat de lens, een handmatige scherpstelknop, een grote ventilatieopening en de infraroodontvanger voor de meegeleverde afstandsbediening. Het bovenste oppervlak van het "blik" heeft een enkele grote, ronde knop die in vier verschillende richtingen kan worden ingedrukt voor verschillende functies: aan/uit, volume omhoog, volume omlaag en Bluetooth-luidsprekers aan/uit. In het midden van de cirkel licht het woord "Nevel" blauw op wanneer het in gebruik is, rood wanneer het wordt opgeladen en groen wanneer het volledig is opgeladen.

Image
Image

Configuratieproces: enige eenvoudige installatie vereist voor volledig potentieel

De verpakking voor de Nebula Capsule is indrukwekkend en past bij de moderne benadering voor de technisch onderlegde consument. De doos kan worden uitgeklapt tot een mooi kunstwerk met de Capsule in een buitenomgeving terwijl deze in beschermende schuimvulling rust. Een antistatische doek is inbegrepen voor het reinigen van de lens, evenals een netzakje om het apparaat te helpen opbergen. De kabels bevatten de standaard micro-USB-oplaadkabel en een USB OTG-kabel voor het aansluiten van USB-opslagstations via de micro-USB-poort.

De installatie is snel en eenvoudig, omdat de Capsule wordt geleverd met het Android 7.1-besturingssysteem, georganiseerd in grote, intuïtieve tegels. Als je verbonden bent met wifi, wil je de firmware bijwerken, wat eenvoudig kan via het menu Update onder Instellingen. Navigeren door de Android-interface is eenvoudig met behulp van de meegeleverde infraroodafstandsbediening of de optionele Nebula Connect-app, gratis beschikbaar voor iOS- en Android-smartphones. We hadden geen problemen met het snel installeren en verbinden van de app via Bluetooth.

Het Android-ecosysteem, samen met de optionele Bluetooth-verbonden smartphone-app voor afstandsbediening, zorgt ervoor dat de Nebula aanvoelt als een echt modern apparaat.

Na installatie kunt u de Nebula Connect-app gebruiken als afstandsbediening voor de projector, eenvoudig het volume regelen en schakelen tussen muis- en controllermodi met aanraakscherm. Sommige van de downloadbare apps, zoals Netflix, vereisen het gebruik van de muisfunctie van de Nebula Connect-app om te navigeren. De meegeleverde afstandsbediening voelt in vergelijking goedkoop en eenvoudig aan.

Image
Image

Beeldkwaliteit: draagbare krachtpatser

Voor een draagbare projector is de Anker Nebula-capsule een van de krachtiger die we hebben gezien, met 100 ANSI-lumen. U wilt nog steeds een zo donker mogelijk gebied voor het helderste beeld en het grootste kleurcontrast, maar in slecht verlichte kamers presteert de Capsule bewonderenswaardig met zijn 400:1 contrastverhouding en DLP-beeldtechnologie. Met slechts een native resolutie van 480p zal het bekijken van video's via de Netflix-app er nooit zo mooi uitzien als een Blu-ray-speler met HDMI-aansluiting.

Er worden twee helderheidsinstellingen aangeboden: standaard en batterijmodus, waarbij de laatste de helderheid enigszins dimt om de levensduur van de batterij te verlengen, wat perfect bruikbaar was in donkere of schemerige gebieden. Kleuropties zijn beperkt tot Normaal, Warm, Koel, hoewel beide contrasten een rijke kleurverzadiging bieden.

We hebben de beeldkwaliteit getest op meerdere worpafstanden. De capsule heeft een aanbevolen worpafstand van 23 tot 121 inch. In ideale donkere omstandigheden leverde een afstand van 100 inch een duidelijk beeld van 80 inch op, hoewel de video's met HDMI-bron merkbaar superieur zijn, terwijl een beter beheersbaar 64-inch scherm kan worden verkregen met een afstand van ongeveer 60 inch, of vijf voeten.

De Anker Nebula Capsule heeft een uniek ontwerp dat zowel draagbaar als krachtig is.

Lees meer recensies van de beste miniprojectoren die online te koop zijn.

Image
Image

Geluidskwaliteit: beter dan een projector, slechter dan een luidspreker

Die omnidirectionele luidspreker neemt veel ruimte in beslag op de Nebula Capsule en wordt gebruikt als een belangrijk verkoopargument, inclusief het functioneren als een draadloze Bluetooth-luidspreker. Helaas kwamen we er niet uit. De geluidskwaliteit van de 5-watt speaker is zeker niet slecht; het is duidelijk beter dan de meeste projectoren waarvan de kleine ingebouwde luidsprekers bijna een bijzaak zijn, en zeker een grote kamer vult met het volume verhoogd. Maar het voldoet nog steeds niet aan een speciale externe luidspreker. De geluidskwaliteit is ongeveer vergelijkbaar met die van een Google Home Mini.

De luidspreker ondervindt grote problemen met het breken van het geluid wanneer hij op het maximale volume wordt gedraaid, met name bij grote actiegeluiden zoals explosies en luide muziek.

De luidspreker ondervindt grote geluidsonderbrekingen wanneer hij op maximaal volume wordt gezet, vooral bij grote actiegeluiden zoals explosies en luide muziek. We moesten het volume op ongeveer 80% houden om vervorming of andere geluidsproblemen te voorkomen. Het andere geluidsprobleem is de ventilator - het is nogal luidruchtig. Het geluid is vergelijkbaar met dat van een desktop-pc met een videokaart met een speciale ventilator. Bij ongeveer 50-60% volume overstemt het geluid het meestal, maar het kan een probleem zijn als je in de buurt van de capsule zit.

Image
Image

Software: Android is gemakkelijk te gebruiken

De Nebula Capsule wordt geleverd met het Android 7.1-besturingssysteem, hoewel de enige vooraf geïnstalleerde app Aptoide TV is. Het menu is ongelooflijk gemakkelijk te navigeren, met snelle knoppen om heen en weer te springen tussen de HDMI-bron, gedownloade apps zoals Netflix en Amazon Video te bekijken, alle aangesloten USB-opslagapparaten te verkennen en scherminstellingen aan te passen, zoals naar achteren of naar het plafond gericht.

Het menuscherm geeft ook duidelijk de batterijlading weer in de rechterbovenhoek als zowel een balk als een percentage, zoals bij een smartphone. De capsule bevat 8 GB opslagruimte, waarbij het besturingssysteem aanvankelijk ongeveer 3 GB in beslag neemt.

Het Android-ecosysteem, samen met de optionele Bluetooth-verbonden smartphone-app voor afstandsbediening, zorgt ervoor dat de Nebula aanvoelt als een echt modern apparaat. Het enige nadeel is het schetsmatige aanbod van de Aptoide TV in plaats van de Google Play Store, wat het soort gaming-apps dat je op de projector kunt laden enorm beperkt. Gebrek aan Google-ondersteuning betekent ook dat er geen manier is om daadwerkelijk in te loggen op de YouTube-app, voor het geval je je abonnementen wilt bijhouden.

Image
Image

Prijs: duur maar gelijk met functies

Met de meeste draagbare draagbare projectoren die te koop zijn voor $ 200- $ 250, is de Anker Nebula Capsule een van de duurdere draagbare miniprojectoren die je voor $ 350 kunt kopen. De kosten van projectoren zijn meestal gekoppeld aan de helderheid van het beeld, en u kunt een betere beeldkwaliteit vinden in de AAXA P300 Pico-projector van $ 499 met 500 lumen en een resolutie van 1280x800.

De Nebula Capsule bevat echter veel welkome moderne functies, zoals het Android-besturingssysteem, directe draadloze connectiviteit en de gebruiksvriendelijke mobiele app-controller, evenals een zeer indrukwekkende batterijduur van 4 uur. De 100 ANSI Lumens van de Capsule produceert ook een helderder beeld dan zijn goedkopere concurrenten, en de Bluetooth-luidsprekeroptie is een leuke bonus - als je nog geen betere hebt.

Concurrentie: Android OS onderscheidt het

Het forse prijskaartje van de Anker Nebula Capsule plaatst het boven budget en draagbare projectoren, hoewel de beeld- en geluidskwaliteit niet helemaal de sprong is die je misschien zou verwachten in vergelijking met de Apeman Projector M4 ($ 199). Evenzo mist het de helderheidskracht van grotere en omvangrijkere apparaten zoals de Elephas LED-filmprojector ($ 99). Maar de Nebula Capsule is uitgerust met een volledige Android-interface die eenvoudig kan worden geïntegreerd met populaire apps zoals Netflix en Amazon Video, en is voorzien van draadloze connectiviteit, waardoor het de superieure keuze is voor een draagbare projector.

Wil je wat andere opties bekijken? Bekijk onze gids voor de beste buitenprojectoren.

Dit is een premium draagbare projector boordevol functies

De Anker Nebula Capsule is niet alleen een van de krachtigere draagbare projectoren, het biedt ook een van de meest complete pakketten op de markt. De waslijst met functies bevat alles wat een moderne projector zou moeten bevatten en meer, van een intuïtieve menu-interface tot automatische keystone-correctie, pijnloze draadloze verbindingen en een app op afstand, en een Bluetooth-luidsprekermodus, en dat alles met vier uur scherpe, heldere beeldprojectie.

Specs

  • Productnaam Nebula Capsule
  • Product Merk Anker
  • Prijs $349.99
  • Releasedatum december 2017
  • Gewicht 1,04 lbs.
  • Productafmetingen 2,7 x 2,7 x 4,7 inch.
  • Kleur Zwart
  • Compatibiliteit Android, iOS
  • Schermgrootte 20”-100”
  • Batterijlevensduur 4 uur projectormodus, 30 uur luidsprekermodus
  • Luidsprekers 360° 5-Watt luidspreker
  • Schermresolutie 854x480 (tot 1920x1080 met HDMI)
  • Connectiviteitsopties HDMI, USB (met meegeleverde kabel), iOS Airplay, Android Screencast

Aanbevolen: